Kolekcjoner WP Napisano 14 Stycznia 2023 Napisano 14 Stycznia 2023 Po tym jak odłożyłem go w listopadzie udało mi się dzisiaj skończyć już 11 puławszczaka w karierze. Łaciata 3 była P.11c używaną w Instytucie Lotnictwa do testów kamuflażu. Po wybuchu wojny została przydzielona do Brygady Pościgowej, a ostatecznie pilot lądował awaryjnie w okolicy Pułtuska. Samolot przejęli niemcy, którzy go złomowali. Farby to Hataka. Kalkomanie to mix zestawowych szachownic i oznaczeń cyfrowych od Mistercrafta. Tak wiem, że jest czysty. Jedyne brudzenie to silnik i otwory wokół niego. Ale w tym przypadku o to mi chodziło, żeby było widać kamuflaż. Obiecuję, że kolejny samolot będzie usyfiony. Warsztat: Oryginał: I mój model: 11 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Napisano 14 Stycznia 2023 A tak oto się prezentuje moja pełna kolekcja 11 Puławszczaków: 11 Cytuj
Sjmport Napisano 15 Stycznia 2023 Napisano 15 Stycznia 2023 Fajna Łaciata. Ciekawi mnie ten z cywilnymi oznaczeniami SP-BFL to jest P.24? 2 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Sjmport napisał: Fajna Łaciata. Ciekawi mnie ten z cywilnymi oznaczeniami SP-BFL to jest P.24? Tak, to PZL P.24/III z cywilnymi oznaczeniami, który był prezentowany na Salonie Paryskim w 1936. Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Kolekcjoner WP 2 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 15 Stycznia 2023 Napisano 15 Stycznia 2023 Ciekawy schemat malowania. Fajna kolekcja 11. 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Napisano 15 Stycznia 2023 1 minutę temu, Marcin M. napisał: Piękna kolekcja. Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Ciekawy schemat malowania. Fajna kolekcja 11. Dzięki za słowa uznania! Jej skład jest następujący: 3x PZL P.7a PZW Siedlce 1x PZL P.11a IBG 5x PZL P.11c (3) PZW Siedlce, (1) ZP RUCH, (1) Arma Hobby 1x PZL P.11g IBG 1x PZL P.24/III Spółdzielnia Wielobranżowa Bytom A na przyszłość mam w planach P.1, P.11c na nartach, oraz P.11a z węgierskimi oznaczeniami. P.1 mam żywicznego, a narty kupiłem na facebooku. Także trzeba sklejać kolejne Puławszczaki! Cytuj
dante Napisano 15 Stycznia 2023 Napisano 15 Stycznia 2023 Bardzo fajna kolekcja! Nie wiem czy widziales, jest tez ciekawe srebrno-czerwone (niektorzy podaja bialo-czerwone) malowanie z wystawy w Paryzu: (Zdjecie znalezione w internecie na potrzeby dyskusji). 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Napisano 15 Stycznia 2023 54 minuty temu, dante napisał: Bardzo fajna kolekcja! Nie wiem czy widziales, jest tez ciekawe srebrno-czerwone (niektorzy podaja bialo-czerwone) malowanie z wystawy w Paryzu: (Zdjecie znalezione w internecie na potrzeby dyskusji). Bardzo nietypowe malowanie, wiesz co? Muszę takiego mieć! Tylko w 1/72 będzie problem ze zrobieniem tego czerwonego wzoru. Chyba, że w 1/48 ... Cytuj
Marek K Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Czytałeś to http://armahobbynews.pl/blog/2018/07/03/p-11c-tajemnica-laciatej-trojki/ jak tak to dziwne kolory masz na camo. Cytuj
merlin_70 Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Dziwne kolory są po części winą oświetlenia użytego przy robieniu zdjęcia , a dokładniej jego braku . Cytuj
Marek K Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, merlin_70 napisał: Dziwne kolory są po części winą oświetlenia użytego przy robieniu zdjęcia , a dokładniej jego braku . Raczej nie , 1 z kolorow camo został pomalowany niemal w takim samym jak doł samolotu. Co według zdjęć z linku mija się z prawdą. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez Marek K Cytuj
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Kolorki fajniej było oprotestować w warsztacie, był prowadzony. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Napisano 16 Stycznia 2023 2 godziny temu, Marek K napisał: Czytałeś to http://armahobbynews.pl/blog/2018/07/03/p-11c-tajemnica-laciatej-trojki/ jak tak to dziwne kolory masz na camo. Tak, czytałem i z artykułu nic nie wynika, więc przyjąłem, że pomalowany został farbą z kamuflażu pancernego. 8 minut temu, marek d napisał: Kolorki fajniej było oprotestować w warsztacie, był prowadzony. Była dyskusja i wyraźnie pisałem, że wybieram Polish AFV Green od Hataki. Cytuj
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Tylko to nie ja protestowałem, a panowie wyżej. 1 Cytuj
Marek K Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Warsztatu nie widziałem , a do galerii zajrzałem bo kolega miał zamiar robić w takim malowaniu swoj model. A jak mi coś nie pasuje to piszę , ot taki ze mnie drań. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Napisano 16 Stycznia 2023 1 godzinę temu, marek d napisał: Tylko to nie ja protestowałem, a panowie wyżej. Wiem, Ciebie się nie czepiam. Po prostu odpisałem, że była dyskusja. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Napisano 16 Stycznia 2023 53 minuty temu, Marek K napisał: Warsztatu nie widziałem , a do galerii zajrzałem bo kolega miał zamiar robić w takim malowaniu swoj model. A jak mi coś nie pasuje to piszę , ot taki ze mnie drań. To przed skomentowaniem należało zajrzeć do mojego warsztatu. Cytuj
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Marek K napisał: Warsztatu nie widziałem , a do galerii zajrzałem bo kolega miał zamiar robić w takim malowaniu swoj model. A jak mi coś nie pasuje to piszę , ot taki ze mnie drań. Link do warsztatu jest na początku galerii. No słabo, a twój hm.... specyficzny styl komentowania znam od dawna. Panie Kolekcjoner ja już spadam z OT. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez marek d 1 Cytuj
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Dublet. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez marek d Cytuj
lord_karton Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Ale faktem jest, że foteczki mogły by być ciut jaśniejsze i mniej czerwone 2 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Napisano 16 Stycznia 2023 50 minut temu, lord_karton napisał: Ale faktem jest, że foteczki mogły by być ciut jaśniejsze i mniej czerwone To może zrobię sobie namiot bezcieniowy. Zobaczę. Cytuj
lord_karton Napisano 16 Stycznia 2023 Napisano 16 Stycznia 2023 Ja tam zawsze powtarzam: więcej światła! Nie ważne co ci świeciło do tych fot, ważne że potrzebujesz tego 3 razy więcej Nawet przy odpowiedniej ilości świeczek na tort możesz zrobić dobre zdjęcia. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Napisano 16 Stycznia 2023 Godzinę temu, lord_karton napisał: Ja tam zawsze powtarzam: więcej światła! Nie ważne co ci świeciło do tych fot, ważne że potrzebujesz tego 3 razy więcej Nawet przy odpowiedniej ilości świeczek na tort możesz zrobić dobre zdjęcia. Rano robiłem zdjęcia w słońcu i wyszły też średnio: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi