Kolekcjoner WP Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Po tym jak odłożyłem go w listopadzie udało mi się dzisiaj skończyć już 11 puławszczaka w karierze. Łaciata 3 była P.11c używaną w Instytucie Lotnictwa do testów kamuflażu. Po wybuchu wojny została przydzielona do Brygady Pościgowej, a ostatecznie pilot lądował awaryjnie w okolicy Pułtuska. Samolot przejęli niemcy, którzy go złomowali. Farby to Hataka. Kalkomanie to mix zestawowych szachownic i oznaczeń cyfrowych od Mistercrafta. Tak wiem, że jest czysty. Jedyne brudzenie to silnik i otwory wokół niego. Ale w tym przypadku o to mi chodziło, żeby było widać kamuflaż. Obiecuję, że kolejny samolot będzie usyfiony. Warsztat: Oryginał: I mój model: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 14 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2023 A tak oto się prezentuje moja pełna kolekcja 11 Puławszczaków: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Fajna Łaciata. Ciekawi mnie ten z cywilnymi oznaczeniami SP-BFL to jest P.24? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Sjmport napisał: Fajna Łaciata. Ciekawi mnie ten z cywilnymi oznaczeniami SP-BFL to jest P.24? Tak, to PZL P.24/III z cywilnymi oznaczeniami, który był prezentowany na Salonie Paryskim w 1936. Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Kolekcjoner WP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Ciekawy schemat malowania. Fajna kolekcja 11. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Piękna kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 1 minutę temu, Marcin M. napisał: Piękna kolekcja. Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Ciekawy schemat malowania. Fajna kolekcja 11. Dzięki za słowa uznania! Jej skład jest następujący: 3x PZL P.7a PZW Siedlce 1x PZL P.11a IBG 5x PZL P.11c (3) PZW Siedlce, (1) ZP RUCH, (1) Arma Hobby 1x PZL P.11g IBG 1x PZL P.24/III Spółdzielnia Wielobranżowa Bytom A na przyszłość mam w planach P.1, P.11c na nartach, oraz P.11a z węgierskimi oznaczeniami. P.1 mam żywicznego, a narty kupiłem na facebooku. Także trzeba sklejać kolejne Puławszczaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 15 Stycznia 2023 Share Napisano 15 Stycznia 2023 Bardzo fajna kolekcja! Nie wiem czy widziales, jest tez ciekawe srebrno-czerwone (niektorzy podaja bialo-czerwone) malowanie z wystawy w Paryzu: (Zdjecie znalezione w internecie na potrzeby dyskusji). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 54 minuty temu, dante napisał: Bardzo fajna kolekcja! Nie wiem czy widziales, jest tez ciekawe srebrno-czerwone (niektorzy podaja bialo-czerwone) malowanie z wystawy w Paryzu: (Zdjecie znalezione w internecie na potrzeby dyskusji). Bardzo nietypowe malowanie, wiesz co? Muszę takiego mieć! Tylko w 1/72 będzie problem ze zrobieniem tego czerwonego wzoru. Chyba, że w 1/48 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Czytałeś to http://armahobbynews.pl/blog/2018/07/03/p-11c-tajemnica-laciatej-trojki/ jak tak to dziwne kolory masz na camo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Dziwne kolory są po części winą oświetlenia użytego przy robieniu zdjęcia , a dokładniej jego braku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, merlin_70 napisał: Dziwne kolory są po części winą oświetlenia użytego przy robieniu zdjęcia , a dokładniej jego braku . Raczej nie , 1 z kolorow camo został pomalowany niemal w takim samym jak doł samolotu. Co według zdjęć z linku mija się z prawdą. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez Marek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Kolorki fajniej było oprotestować w warsztacie, był prowadzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 2 godziny temu, Marek K napisał: Czytałeś to http://armahobbynews.pl/blog/2018/07/03/p-11c-tajemnica-laciatej-trojki/ jak tak to dziwne kolory masz na camo. Tak, czytałem i z artykułu nic nie wynika, więc przyjąłem, że pomalowany został farbą z kamuflażu pancernego. 8 minut temu, marek d napisał: Kolorki fajniej było oprotestować w warsztacie, był prowadzony. Była dyskusja i wyraźnie pisałem, że wybieram Polish AFV Green od Hataki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Tylko to nie ja protestowałem, a panowie wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Warsztatu nie widziałem , a do galerii zajrzałem bo kolega miał zamiar robić w takim malowaniu swoj model. A jak mi coś nie pasuje to piszę , ot taki ze mnie drań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 1 godzinę temu, marek d napisał: Tylko to nie ja protestowałem, a panowie wyżej. Wiem, Ciebie się nie czepiam. Po prostu odpisałem, że była dyskusja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 53 minuty temu, Marek K napisał: Warsztatu nie widziałem , a do galerii zajrzałem bo kolega miał zamiar robić w takim malowaniu swoj model. A jak mi coś nie pasuje to piszę , ot taki ze mnie drań. To przed skomentowaniem należało zajrzeć do mojego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Marek K napisał: Warsztatu nie widziałem , a do galerii zajrzałem bo kolega miał zamiar robić w takim malowaniu swoj model. A jak mi coś nie pasuje to piszę , ot taki ze mnie drań. Link do warsztatu jest na początku galerii. No słabo, a twój hm.... specyficzny styl komentowania znam od dawna. Panie Kolekcjoner ja już spadam z OT. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Dublet. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Ale faktem jest, że foteczki mogły by być ciut jaśniejsze i mniej czerwone 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 50 minut temu, lord_karton napisał: Ale faktem jest, że foteczki mogły by być ciut jaśniejsze i mniej czerwone To może zrobię sobie namiot bezcieniowy. Zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Ja tam zawsze powtarzam: więcej światła! Nie ważne co ci świeciło do tych fot, ważne że potrzebujesz tego 3 razy więcej Nawet przy odpowiedniej ilości świeczek na tort możesz zrobić dobre zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 Godzinę temu, lord_karton napisał: Ja tam zawsze powtarzam: więcej światła! Nie ważne co ci świeciło do tych fot, ważne że potrzebujesz tego 3 razy więcej Nawet przy odpowiedniej ilości świeczek na tort możesz zrobić dobre zdjęcia. Rano robiłem zdjęcia w słońcu i wyszły też średnio: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 E, tam. Całkiem nienajgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi