Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 minut temu, burzatg napisał:

Chętnie, przecież wiadomo, że w grupie siła i większa mobilizacja, ale nawet materiału wyjściowego w chwili obecnej brak 😜

Także zostaje podpatrywanie i kibicowanie 😀👍

Nie daj się prosić. Działaj....

Czemu nie pykło? Bo nikt nie chce się pierwszy wychylić. Powody są różne, więksxość jest związana z tymi kontrowersjami z początku tematu. Ustaliliśmy że na przekór hejterom pokażemy gotowe modele i że się da w krótkim czasie, stosunkowo rozsądnym nakładem zrobić z tego zestawu przyzwoite miniatury. A tu we własnym gronie nakręcamy się (przoduje Gelo) by nie zaciąć się w trakcie.   Zresztą

Ja jeden zbiorczy Sokołów w 48(4szt plus 2 kolejne gotowe by zacząć) mam rozgrzebany, drugi z Kanią 48 więc nie chcę wyjsć na monopolustę 😉😁🤣

Tu fotka w pierwszym kontrolnym podkładzie jeszcze przed nanoszeniem siatki nitów i pierwszych detali.... 

20230507_192534.jpg

• Like 5
Napisano
46 minut temu, leon napisał:

Nie daj się prosić. Działaj....

Sam się prosiłem 😜

Jak tylko znajdę się w posiadaniu rzeczowego modelu to zacznę działać .

51 minut temu, leon napisał:

Ustaliliśmy że na przekór hejterom pokażemy gotowe modele i że się da w krótkim czasie, stosunkowo rozsądnym nakładem zrobić z tego zestawu przyzwoite miniatury. A tu we własnym gronie nakręcamy się (przoduje Gelo) by nie zaciąć się w trakcie

Sam tu swoje 3 grosze wsadziłem 😀 jeśli ta krytyka napędza do działania to tym lepiej. I jest szansa, ze obrodzi gotowymi modelami. 

• Like 2
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Mitrandir napisał:

Nie rób scen... Wskakuj tu ze swoim.  Ja nie umiem warsztatu grupowego założyć 😂🤣😁😎

nie bądź taki skromnywspółna praca.jpg

Edytowane przez panmopsik
  • Haha 2
Napisano
17 minut temu, Endrju napisał:

Jeden robi jak się patrzy a dziesięciu patrzy jak się robi.

Bo to jest proszę Koleżeństwa niedzielny kurs doszkalający dla pogłębiachy wiary zorganizowany przez Ojca Dyrektora :nauka1:

Napisano
5 godzin temu, burzatg napisał:

Chętnie, przecież wiadomo, że w grupie siła i większa mobilizacja, ale nawet materiału wyjściowego w chwili obecnej brak 😜

Także zostaje podpatrywanie i kibicowanie 😀👍

O jaki materiał chodzi? Model?

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Mitrandir napisał:

O jaki materiał chodzi? Model?

Tak, jeszcze nie zakupiłem modelu. No ale trzeba w najbliższym czasie stosowne zakupy porobić 

Edytowane przez burzatg
  • Like 1
Napisano
20 minut temu, burzatg napisał:

Tak, jeszcze nie zakupiłem modelu. No ale trzeba w najbliższym czasie stosowne zakupy porobić 

podlinkowałem żebyś nie szukał długo

• Haha 2
Napisano

Nie chcę nic mówić, ale to:

W dniu 28.03.2023 o 13:21, Mitrandir napisał:

w tym miejscu rzucam małe wyzwanie, kto pierwszy (poza mną🤣) sklei i pokażę anakondę (3/4 czerwca Warszawa Babaryba 23, żeby nie było że to nie wyzwanie) ten ma u mnie flaszkę

Po tym co widzę tu:

8 godzin temu, Mitrandir napisał:

IMG_20230509_011800.thumb.jpg.838e194a806a76aa518156f5d38b01de.jpg

Coraz bardziej przypomina mi taką sytuację:

image.png.58c630a74e31dc90478d5b87eace0ee2.png

:mrgreen:

• Haha 3
Napisano
14 minut temu, Grzes napisał:

Nie chcę nic mówić, ale to:

Po tym co widzę tu:

Coraz bardziej przypomina mi taką sytuację:

image.png.58c630a74e31dc90478d5b87eace0ee2.png

:mrgreen:

Ale ja nie wchodzę w konkury... 😁  Ja tylko motywacyjne co by Leon czół oddech na plecach :szampan:

Bez sensu jak miałbym sobie sam flaszkę kupić :szampan1:

• Like 1
Napisano
16 minut temu, Mitrandir napisał:

Bez sensu jak miałbym sobie sam flaszkę kupić

Nie widzę problemu - prześlij kasę to ci kupię i wręczę  na Babarybie  :mrgreen:

• Haha 2
Napisano
9 minut temu, abtb napisał:

Nie widzę problemu - prześlij kasę to ci kupię i wręczę  na Babarybie 

Otóż to!

A gdyby Kolega @Mitrandir nadal nie widział w tym sensu, to możemy komisyjnie ją zniszczyć :szampan:

• Like 1
Napisano
2 minuty temu, Grzes napisał:

możemy komisyjnie ją zniszczyć 

Biorąc pod uwagę mój "gabaryt" (czyli stosunek masy ciała do ilości alkoholu)  to należy komisję ograniczyć do dwóch osób i dokupić jeszcze jedną flaszkę - inaczej to nie ma sensu :haha:

• Haha 2
Napisano
2 godziny temu, abtb napisał:

Biorąc pod uwagę mój "gabaryt" (czyli stosunek masy ciała do ilości alkoholu)  to należy komisję ograniczyć do dwóch osób i dokupić jeszcze jedną flaszkę - inaczej to nie ma sensu :haha:

Jak zrobisz anakondę to nie widzę problemu... 😏 Termin 4 czerwca

• Like 1
  • Haha 1
Napisano
17 godzin temu, Mitrandir napisał:

Jak zrobisz anakondę

Ależ proszszę bardzo:

YtbMcin.jpg

Anakonda sztuk  jeden, wersja bojowa w kamuflażu :haha:

nie widzę problemu

A ja i owszem :wink:

Ja to w ogóle nie umiem w mydle rzeźbić  - tak to jest jak ma się dwie lewe ręce :oops:

Termin 4 czerwca

Postaram się być :rozkaz:

Trzeciego zresztą też.

• Haha 2
Napisano
7 godzin temu, abtb napisał:

A ja i owszem :wink:

Ja to w ogóle nie umiem w mydle rzeźbić  - tak to jest jak ma się dwie lewe ręce

To nie jest nawet wytłumaczenie. Kwestia nastawienia, zresztą nie demonizujmy aż tak zestawu. Po za pływakami i ciut za szerokim przednim oszkleniem nie trafiłem na klasyczną rzeźbę jedunie usunięcie szwu czy nadlewki. Co zaskakujące sprawia mniej problemu niż przy Sokołach w 48.... by kolegę dodatkowo zmotywować nadmienie tylko, że to co robię powstaje przy użyciu jednej ręki i też nie do końca sprawnej. Więc proponuję nie zwlekać bo nie wiadomo kiedy owe mydełko może wychodzić bardziej pracochłonne a i wzrok traci na ostrości

W razie problemu myślę że nie zostaniesz bez pomocy

Pozdrawiam

• Like 1
Napisano
8 godzin temu, abtb napisał:

Ja to w ogóle nie umiem w mydle rzeźbić

To se kup i poćwicz :jezyk:

1411852912_mydo.jpg.2fa79cc7a32183e0e042d911f22343ca.jpg

• Like 1
  • Haha 4
Napisano (edytowane)
12 godzin temu, abtb napisał:

Ja to w ogóle nie umiem w mydle rzeźbić  - tak to jest jak ma się dwie lewe ręce :oops:

jest jakieś rozwiązanie  712b172d1eb5679111ac35ebd1ab0522--soap-manaconda-anaconda-mentholated-soap-190g.untitled.jpg

Edytowane przez panmopsik
Napisano

Taaak. ja tu widzę jakąś zorganizowaną akcję. Rzekłbym nawet że jakaś krucjata się organizuje przeciwko "człowiekowi z abecadłem na plecach":haha:

Ale nie - ja się nie dam tak łatwo namówić i przekonać.  Do zrobienia mam jeszcze cztery  konkretne tematy w temacie śmigłowcowym. Tak więc przedmiotową Anakondę odpuszczam i nie wracam do tematu 

A co do mydła - cóż, nie takie paździerze się robiło (i się robi :chytry:)

4 godziny temu, leon napisał:

To nie jest nawet wytłumaczenie.

Qrcze, chyba poproszę żonę o napisanie usprawiedliwienia :wink:

by kolegę dodatkowo zmotywować nadmienie tylko, że to co robię powstaje przy użyciu jednej ręki i też nie do końca sprawnej.

Podziwiam i, w sumie mogę to chyba napisać - gratuluję, zarówno samozaparcia jak i radzenia sobie z nipełnosprawnością.  

Więc proponuję nie zwlekać

Jak obejrzę na Babarybie to się ustosunkuję, choć już teraz mogę stwierdzić, że nie jest to dla mnie wiatrak "mus have"

Napisano
6 godzin temu, Mitrandir napisał:

Ale zobacz Tomciu jaki ładny

Śliczny :brawo:

Ale to jednak za mało żeby mnie przekonać/skusić :wink:

• Haha 1