jachud3 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Takiego wariata jak ja to chyba jeszcze nie widzieliście - praktycznie od godz. 15-tej wczorajszego dnia z 4-ro godzinną przerwą na sen (właściwie było jeszcze kilka mniejszych na posiłki i komp) przesiedziałem cały czas przy samolociku Efektem tego maratonu jest ... , a właściwie sami zobaczcie: Ciężko jest lawirować takim olbrzymem na ciasnym stole - właśnie w czasie takiego lawirowania roztrzaskałem przednie klapy, a właściwie to ich zawiasy Coś pokombinuję z nimi , jeżeli nie uda mi się skleić ich do kupy to będę myślał nad nowymi Ps. Tak mi sie spodobał ten Harrierek, że dzisiaj kupiłem sobie drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 torni, czyżbyś przerzucał się na lotnictwo? Popieram! Wielkolud straszny, ale świetnie sobie z nim radzisz. No i ten czas jaki na niego poświęcasz... żonę wyekspediowałeś na Marsa?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Tornado, co zrobisz jak skończą Ci się te Harriery? Tzn za jakieś 4 dni?:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Tornado po prostu polubił to zdjęcie: Kontenerowiec masz już upatrzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 torni, czyżbyś przerzucał się na lotnictwo? Popieram! Jeżeli będzie więcej współczesnych w tej skali to kto wie bo te z II wojny to trochę za małe No i ten czas jaki na niego poświęcasz... żonę wyekspediowałeś na Marsa?!? Tam odrazu na Marsa - poprostu zmieniłem zamki w drzwiach i zapomniałem mej lubej dać klucze Tornado, co zrobisz jak skończą Ci się te Harriery? Tzn za jakieś 4 dni?:P wrócę do trucków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Ostach napisał: Tornado, co zrobisz jak skończą Ci się te Harriery? Tzn za jakieś 4 dni?:P wrócę do trucków Mr. Green To całe szczęście Harrierek bardzo ładnie się zapowiada,jak każdy model który sklejasz . A może ten drugi Harrier posłużył by jako ładunek ,na jakąś naczepę do gabarytów ? P.S. Nie wiedziałem że w skali 1:24 są robione takie fajne maszynki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Stało się...zachorowałem na Sea Harriera Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Tak mi sie spodobał ten Harrierek, że dzisiaj kupiłem sobie drugiego Hurrraaaaaa!!! GIE-ER-TRZY! GIE-ER-TRZY! No superowsko! Tyle, że w tym tempie, chłopie , to padniesz z przepracowania, nim się za niego zabierzesz... Dr.Disneyland radzi zwiększyć dawkę snu do 5 godzin na dobę ;) Ale mi zaimponowałeś, ja pewnie mógłbym nie kłaść się w ogóle i jednej dziesiątej tego bym nie zrobił. Łapię się na tym, że trudno mi dłużej pamiętać, jak wielki to jest jednak model. Łopatki - pierwszoklaśne! Szkoda tych zawiasów, pewnie w ogóle z detalami przy tych gabarytach trzeba uważać szczególnie... bo człowiek nie pamięta o delikatności , jak musi obrócić półmetrowego bydlaka Powodzenia życzę- i jeszcze jedno... czy oznaczenia będziesz malował, czy zdasz się na kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Tornado po prostu polubił to zdjęcie: Kontenerowiec masz już upatrzony? Pilnie kupię 48 kontenerów z naczep podkontenerowych w 1:24 a po co aż tyle No bo jak mam odwzorować ten fragment pokładu bez kontenerów Stało się...zachorowałem na Sea Harriera to jedyna choroba, z której cieszę się, ze mogłem kogoś zarazić Tyle, że w tym tempie, chłopie , to padniesz z przepracowania, nim się za niego zabierzesz... Dr.Disneyland radzi zwiększyć dawkę snu do 5 godzin na dobę ;) Ok, na dzisiaj dość klejenia ale o 7 rano zaczynam od nowa i jeszcze jedno... czy oznaczenia będziesz malował, czy zdasz się na kalki? W tej skali wypadało by namalować je I tu mam pytanko - jakie n-ry farbek użyć do ich malowania najlepiej jak by to była Pactra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 torni, czyżbyś przerzucał się na lotnictwo? Popieram! Jeżeli będzie więcej współczesnych w tej skali to kto wie bo te z II wojny to trochę za małe To ja proponuję modele samolotów współczesnych w skali 1:18.Jest ich trochę To jest ubaw.Mam takiego jednego Rozbiorę (tzn rozkręcę ) go na części i będę się pastwił W tym roku ma się pojawić w tej skali F-4 E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 W tej skali wypadało by namalować je I tu mam pytanko - jakie n-ry farbek użyć do ich malowania Poszukam, popatrzę...trochę mam w aktach dt. harriera bałagan :( Martwi mnie poza tym sprawa napisów eksploatacyjnych, choć w porównaniu z takim F104 dużo ich nie jest, ale warto by było zachować spójność...Może Monteksiacy jakieś maski robią? Sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Może Monteksiacy jakieś maski robią? Sprawdzałeś? Nie sprawdzałem, w sprawach lotniczych nie mam pojęcia co i gdzie można dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 C.d. prac. Do kadłuba przykleiłem prawie wszystkie stałe elementy: Posklejeałem to co ma wisieć pod skrzydłami, ale zawieszę tylko dwa sidewindery: W tylnym przedziale silnikowym zamontowałem fragmenty ścianek, do przedniego dorobię dopiero po przyklejeniu wlotów powietrza: No i mała przymiarka z pokrywami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 łeeee, pokrywy psują efekt :P tornado, jesteś moim idolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 łeeee, pokrywy psują efekt :Ptornado, jesteś moim idolem hehe, dzieki ale bez przesady, dopiero uczę się w samolocikach co i jak a co do pokryw, to będą ściągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Sorki za post pod postem, ale jak by nie było jest już następny dzień i kolejna aktualizacja Kanały wlotów powietrza są już pomalowane, a same wloty znalazły swoje miejsce na kadłubie: Zamontowałem również wysięgnik do tankowania w powietrzu, trochę miałem z nim kłopotów ale jest już ok. tzn. jeszcze muszę zrobić małe szlifowanko wokół jego podstawy. W owiewce kabiny dokleiłem prowadnice i zrobiłem przymiarkę. Aha - model zaczął nabierać koloru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Zajefajnie to wyglada. Andrzej, jezeli planujesz posadzic samolot na jakiejs niskopodwoziowce, to nie zakladaj zadnego uzbrojenia. Generalnie, to do transportu Harriera zdejmuje sie caly plat (oba skrzydla razem z centroplatem stanowia jeden element) i wiezie osobna laweta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Tornado gdzie są kluczyki do tego Hariera? Odpalam i odlatuję!!! Fajny modelik, wykonanie również, czysto i ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Dzięki Panowie Andrzej, jezeli planujesz posadzic samolot na jakiejs niskopodwoziowce, to nie zakladaj zadnego uzbrojenia. Zrezygnowałem z lawety, możliwe że model będzie stał na pokładzie/podstawce ale o niej później pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Może i fajnie by się prezentowała podstawka - fragment statku z kontenerami i duperelkami na pokładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Dzięki Panowie Zrezygnowałem z lawety, możliwe że model będzie stał na pokładzie/podstawce ale o niej później pomyślę. Yeessss Dobrze że Harrier będzie w pełni sił Fragment pokładu to dużo lepszy pomysł (wg mnie) niż laweta która kojarzy mi się ze złomowaniem lub wywozem do muzeum Tornado gdzie są kluczyki do tego Hariera?Odpalam i odlatuję!!! Jesteś bliski prawdy! W UK w każdym z tych dużych modeli jest silniczek żeby miały coś ruchomego.W Harrierach napędza on turbinę a w reszcie dwaczwórek Airfixa śmigła. Tak czy inaczej świetna robota.Podziwiam to co tu powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Może i fajnie by się prezentowała podstawka - fragment statku z kontenerami i duperelkami na pokładzie? pomyślę nad tym Znalazłem kilka fotek potwierdzajacych słowa Majka o transporcie Harriera, a że mój samolocik ma już zamontowane skrzydła więc napewno nie wyląduje na naczepie. Tymczasem ścianki w przedziale silnikowym są już gotowe ale jeszcze zastanawiam się nad usunięciem poprzeczki nad silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Złoszujesz jakoś silnik? Poziom czadu znacznie by wzrósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi