Marcinej Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 (edytowane) Witam forumowiczów, Polski Jastrząb popełniony już jakiś czas temu. Wypust Kinetica ma gorsze momenty, ale ogólnie budowę wspominam jako przyjemną. Z dodatków: konwersja CMK do polskiej wersji Block 52+ (bazą modelu był zestaw Kinetica z wersją Block 60) żywiczny kokpit, fotele ACES II, dysza silnika od Aires zasobnik Sniper i pociski AGM-65 Maverick od Eduard pitot i sondy od Mastera Tygrysia kalkomania firmy Model Maker, egzemplarz w okolicznościowym malowaniu z NATO Tiger Meet 2013. Farbkowany Gunze. Zapraszam do galerii. Edytowane 24 Maja 2023 przez Marcinej 39 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Mi się podoba, ładnie zmalowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Dla mnie rewelacja, podoba się i to bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Model, jak to Kinetic, kosztował cię pewnie trochę nerwów i pracy, ale efekt końcowy jest świetny. Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Widziałem na żywo. Jak dla mnie jedna z lepszych F16 jakie widziałem w tej skali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Ładny. I z szachownicami. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Marcinej napisał: konwersja CMK do polskiej wersji Block 52+ Sądziłem że w pudle jest wszystko co potrzeba, czegoś nie wiem? Pytam bo mam na etapie kabiny. Edytowane 24 Maja 2023 przez marek d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) 53 minuty temu, marek d napisał: Sądziłem że w pudle jest wszystko co potrzeba, czegoś nie wiem? Pytam bo mam na etapie kabiny. W zestawie Kinetica w wersji Block 52+ jest wszystko, także bez obaw Ja niestety posiadałem Block 60, dlatego niezbędna była konwersja, bo jednak różnic jest sporo (podstawa statecznika, koła podwozia, garb z awioniką, anteny, światła pozycyjne itd. itp.). Edytowane 24 Maja 2023 przez Marcinej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 1 minutę temu, Marcinej napisał: Ja niestety posiadałem Block 60, To należało napisać co było materiałem wyjściowym, bo ktoś może być wprowadzony w błąd. Robiłem solówkę i teraz dłubie D i nico się zdziwiłem tą konwersją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 17 minut temu, marek d napisał: To należało napisać co było materiałem wyjściowym, bo ktoś może być wprowadzony w błąd. Masz rację, dodałem stosowną adnotacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Bardzo ładnie się prezentuje !!! Wydaje mi się, że na jakimś konkursie go widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 2 godziny temu, Psar77 napisał: Wydaje mi się, że na jakimś konkursie go widziałem Łask, Dęblin, Włocławek i Bytom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 5 godzin temu, Marcinej napisał: Łask, Dęblin, Włocławek i Bytom Widzialem i w Łasku i w Bytomiu zatem Na żywo jeszcze ładniejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 1 godzinę temu, Psar77 napisał: Widzialem i w Łasku i w Bytomiu zatem Na żywo jeszcze ładniejszy Widziałem w Bytomiu i potwierdzam zdanie kolegi, na żywo jeszcze ładniejszy Dłużej się przy nim zatrzymałem i w niego wpatrywałem. Bardzo ładny. Mam w planach na ten rok 2 nasze 16-tki C i D ale pewnie nieco się przesuną w czasie. Ciekawa konfiguracja z tymi Maverick-ami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Maja 2023 Autor Share Napisano 25 Maja 2023 5 godzin temu, burzatg napisał: Widziałem w Bytomiu i potwierdzam zdanie kolegi, na żywo jeszcze ładniejszy Dłużej się przy nim zatrzymałem i w niego wpatrywałem. Bardzo ładny. Mam w planach na ten rok 2 nasze 16-tki C i D ale pewnie nieco się przesuną w czasie. Ciekawa konfiguracja z tymi Maverick-ami. Dziękuje za miłe słowa Życzę powodzenia przy projekcie. Ja również mam w planach wersję C, tym bardziej że Kinetic wypuszcza powoli swoje GOLDy z nowymi wypraskami, kwestia czasu myślę i pojawi się nasz 52+ . Ale także Minibase na horyzoncie… a to już będzie MODEL. PS. co do Mavericków, obgadane w Łasku podczas wypadu na lotnisko, także potwierdzone u źródła, że można 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 Bardzo fajnie zmalowany, podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 Bardzo ładny. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 Petarda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 5 Czerwca 2023 Share Napisano 5 Czerwca 2023 Bardzo efektowny! Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welder Napisano 5 Czerwca 2023 Share Napisano 5 Czerwca 2023 Bardzo się podoba! Dodatkowo tygrysia kalkomania przykuwa uwagę Z chęcią zobaczyłbym na żywo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 6 Czerwca 2023 Share Napisano 6 Czerwca 2023 (edytowane) Wersja C Tiger Meet do pary będzie ? Edytowane 6 Czerwca 2023 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 6 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2023 W dniu 5.06.2023 o 16:46, welder napisał: Bardzo się podoba! Dodatkowo tygrysia kalkomania przykuwa uwagę Z chęcią zobaczyłbym na żywo. W takim razie, mam nadzieję, że będzie jeszcze taka okazja Jeżeli na jakąś imprezę modelarską będę się wybierał to na pewno go zabiorę. 10 godzin temu, panmopsik napisał: Wersja C Tiger Meet do pary będzie ? Jak tylko Minibase wyda eFa w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 Bardzo fajny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Świetna praca bardzo mi się podoba. Ciekaw jestem twojej opinii na temat tego zestawu ponieważ mam zamiar się na niego porwać i też zbudować Polską wersję F-16 a gdzieś czytałem że jest to faktycznie najlepszy zestaw do zrobienia naszej maszyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi