KRYSTEK Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 (edytowane) Zgodnie z obietnicą temat dla miłośników polskich skrzydeł. Prezentujemy swoje gotowe modele związane z lotnictwem polskim. Proponuje podawać nazwę samolotu,zestaw z jakiego został wykonany i skalę. Zaczynam jako pierwszy. Jakowlew JAK-17UTI,A-model,skala 1/72. Moje szybowce - Ardpol 1/48 IS-2 Mucha SZD-12 Mucha 100 SZD-9 Bocian D SZD-9 Bis Bocian 1E SZD-41 Jantar Std. SZD-48-3 Jantar Std.3 Bąk II Pozdrawiam. Krystek. Edytowane 10 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 idąc za przykładem starszego kolegi: Antonow An-2 / Trumpeter nr01602/ Skala 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Albo mi się zdaje albo naprawdę widziałem tego An-2 kolegi Gerd w pewnej gazecie modelarskiej na dioramie z UAZ-em i spadochroniarzami (taa..., podświetlony, te żaróweczki, te przewody, ten sam styl malowania, ten sam... ) Czy to prawda Do rzeczy: Wprawdzie jestem pancerniakiem ale zrobiłem parę samolotów: PZL 23B 1:48 MIRAGE-HOBBY: I jeszcze P-11 i P-24 też 1:48: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Mniej więcej chronologicznie : Bleriot XI - Frog/Novo Nieuport 11c1 - Toko Nieuport 16c1 - Toko Oeffag D.III - Roden Anatra Anasal - Red Star Albatros D.II - Roden Albatros D.III - Roden Albatros D.V - Eduard Lloyd C.V - Special Hobby Sopwith Strutter - Toko Bristol F2B Fighter - Roden Avro 504 K - Airfix Nieuport 17c1 - Eduard Nieuport 21e1 - Eduard Fokker E.V - Roden RWD-2 - MK De Havilland Tiger Moth - Airfix PZL P.11g - Heller/Encore + PZW + Part + Scratchbuilt Morane Saulnier MS.230 - Heller/Smer Spitfire Mk.IIa - Airfix Spitfire LF Mk.Vb - Italeri Spitfire Mk.Vc - Airfix Spitfire Mk.XII - Warrior Spitfire Mk.XVIe - Heller Miles Magister - Frog/Novo Avro Anson - Airfix North American Texan - Academy Avro Lancaster B Mk.III - Airfix Curtiss P-40E - Academy Jakowlew Jak-11 - Warrior Oczywiście jest to tylko część moich modeli z biało-czerwoną szachownicą , tudzież formacji Polskich w innych krajach - w sumie będzie wszystkiego około setki . PZDR PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 (edytowane) Mig-21bis Lotnictwo Marynarki Wojennej, ACADEMY 1:48 Mig-19P 28 Słupski Pułk Lotnictwa Myśliwskiego, Bilek 1:72 Mig-15bis 1 PLM "Warszawa", Revell/Monogram 1:48 Ciąg dalszy nastąpi Edytowane 10 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 O o Ten mi sie podoba. Dokładnie wykonany. Super! Dawaj więcej maszyn Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Mig-21 bis z 1DLMW, Mastercraft 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 To i ja się dołącze: SBLim-2 Trumpeter 1/48 Mi-4 A Kopro 1/72 TS-8 Bies Ardpol 1/72 PZL-104 Wilga Amodel 1/72 PZL P-11c Mirage 1/48 Mig-21 F-13 Revell 1/72 Mig-21 PFM Zwezda 1/72 Jak-17 OBR vaku 1/72 I w tym miejscu małe odstępstwo. Mam nadzieje że mi szefostwo forum wybaczy ale niemogę się powstrzymać by nie zaprezentować Iskry z ....... kartonu. Myślę że forum z tego powodu zbytnio nie ucierpi. Dziękuje za wyrozumiałość i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Można prosić o więcej fotek, w sczególności z profilu, obydwu zaprezentowanych w poście wyżej dwudziestekjedynek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 BTW czy ta Wilga nie była prezentowana w Scale Aviation Modeler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 tees za tego limka z Siemirowic to wielkie Cud malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Iskra pierwsza klasa, nigdy bym nie powiedział że karton. Skąd miałeś kalki do łaciatej 21-ki? Cudo Wilga skoro wojskowa, czemu nie łaciata....? I Bies, mój ulubiony samolot. Brawa i pokłony do ziemi, bo jest za co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 No to i ja coś dorzucę - jedyny 'Polak', którego akurat mam w kolekcji Fokker E.V Bastyra : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 MiG-29 Italeri, Limy-5 Kopro, MiG-21 Zviezda, MiG-23 Academy - wszystko 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 To coś ode mnie (świeżo z półki ) Hurricane Mk.I chyba Airfix (dyw. 306 Toruński) Hurricane Mk. IIC Academy (dyw. 309 Ziemi Czerwieńskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Witam kolegów . Iskra pierwsza klasa, nigdy bym nie powiedział że karton. Skąd miałeś kalki do łaciatej 21-ki? Cudo Wilga skoro wojskowa, czemu nie łaciata....? I Bies, mój ulubiony samolot. Brawa i pokłony do ziemi, bo jest za co.... Cieszę się że modeliki się podobają . Co do Wilgi to pare egzemplarzy było używanych przez armie i prawie wszystkie były właśnie srebrne za wyjątkiem bodajże jednego lub dwóch egzemolarzy na których testowano kamuflaż łaciaty. Postanowiłem więc zrobić taki gajerek jakich było więcej. Mam jeszcze jedną Wilge ale napewno będzie w malowaniu cywilnym. Co zaś tyczy się Miga to kalki pochodzą z wydawnictwa (broszury) wydanej przez Intech pt. 80 lat Polskich Sił Powietrznych. Na PFMie też są z tej publikacji. Co zaś do Iskry to jest to model wydany przez wydawnictwo ORLIK a ja jestem modelarzem że tak powiem rozdartym miedzy plastikiem a kartonem więc robię czasem takie perełki jak ta Iskra. Jednak moje modele mają jeden wspólny mianownik, niezależnie z jakiego materiału są zrobione : mają biało-czerwone szachownice lub znaki SP. ArmiA. Niewiem czy chodzi tobie o moją Wilge czy RAVa ale moja to tam jeszcze nie trafiła Pozdro dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Witam, Ja dorzucę model Piper L-4H w skali 1/72 firmy Kopro. To jeden z moich pierwszych więc daleko mu do perfekcji. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Tees, chodziło mi o twoją. Przejrzałem archiwum i okazało się, że autorem tego modelu (SAMI nr. 04 - 2001) jest Wojciech Butrycz. Zmyliło mnie podobne malowanie i otwarcie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 IŁ-2m3 TOKO 1/72 UT-2 A-Model 1/72 Jak-9M Dako Plast 1/72 Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Ja na początek wystartuję z moją aleją MiGów. Wszystko w skali 1:72. Producenci: Sedo, Plastyk, Mastercraft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 No Grześ. Ta gromadka to mnie powaliła. Normalnie słów mi brakło. Mam jedno pytanko.Widzę wykorzystane kalki Intechu i Ardpolu. A ten FISHBED 6814 to to własna twórczość czy robi ktoś te kalki bo zgłupiałem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Tak jakaś firma robi kalki do naszego FISHBEDA, ale w moim przypadku to własna twórczość (Orzeł i Tygrys też jest w 100% moim malowaniem, bez kalkomanii Ardpolu czy Intechu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Noto tym bardziej szacuneczek z mojej strony. Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Dzięki serdeczne tees Jeszcze mój model reprezentacyjny Bell-412HP, Italeri 1:72 (konwersja Griffona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi