shadowmare Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Cześć, P-38 z kalkami Kagero, blachą Edka, lufami Mastera, malowany Gunze SM II. Był to poligon jak zrobić blachę, żeby była "trójwymiarowa". Niestety model jest średniakiem, niezbyt dobrze spasowanym. Nie jest też odpowiednio "usztywniony", jak na swoją wielkość (golenie, skrzydła w środku nie są wypełnione). Nitów starałem się nie podkreślać, bo są za duże i jest ich za mało, kilka linii dorobiłem ale zniknęły prawie pod warstwami farby. 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Jeden z nielicznych Trumpeterów który przypomina oryginał. Ja bym się chyba nie porwał na NMF, robiłbym go w OD. Jak się da to zmień koła, a całość podoba się bardzo . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caughtinthemiddle Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Teraz, barszczo napisał: Jeden z nielicznych Trumpeterów który przypomina oryginał. Ja bym się chyba nie porwał na NMF, robiłbym go w OD Ile widziałeś P-38L w kamuflażu? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Fajny miło popaczeć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowmare Posted December 3, 2023 Author Share Posted December 3, 2023 3 godziny temu, barszczo napisał: Jeden z nielicznych Trumpeterów który przypomina oryginał. Ja bym się chyba nie porwał na NMF, robiłbym go w OD. Jak się da to zmień koła, a całość podoba się bardzo . Dzięki Kalki Kagero mnie zainspirowały do zrobienia NMF, w OD bym pewnie też zrobił ale wersję F/G a takiej nie ma w plastiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caughtinthemiddle Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Godzinę temu, shadowmare napisał: Dzięki Kalki Kagero mnie zainspirowały do zrobienia NMF, w OD bym pewnie też zrobił ale wersję F/G a takiej nie ma w plastiku. W czasach, gdy robiłem te kalki, całkiem popularna na LSP i okolicach była konwersja z Grey Matter, ale widzę, że się firma zawinęła w zeszłym roku. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted December 3, 2023 Share Posted December 3, 2023 Mnie się bardzo podoba, a te nity podkreślają tylko plastyczność całości. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Mnie też się podoba. Lubię Twoje produkcje, nawet z pożarem w kabinie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowmare Posted December 4, 2023 Author Share Posted December 4, 2023 Dzięki Panowie! 9 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: W czasach, gdy robiłem te kalki, całkiem popularna na LSP i okolicach była konwersja z Grey Matter, ale widzę, że się firma zawinęła w zeszłym roku. Super robotę robiłeś. Jeśli można wiedzieć to czy dalej projektujesz kalki, jeśli tak to dla kogo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Następny świetny model,bardzo przyjemny w odbiorze,malunki wyszły znakomicie,całość robi mega wrażenie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 20 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Ile widziałeś P-38L w kamuflażu? Jakby wliczyć w to maszyny powstałe z przebudowy to wszystkie 80 Lightningów nocnych czyli M. Ale to tak trochę naciągane... Znaleźli by się pewnie jacyś użytkownicy powojenni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Znajdzie się i OD i wojenny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted December 4, 2023 Share Posted December 4, 2023 Fajny model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 No cóż klasa sama w sobie , piękny . Mam Revella wypraski pewnie ze 40 lat a z 18 jak go zrobiłem . Pozdrawiam . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAREK74 Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 Generalnie bajka. Bardzo ładnie się prezentuje. Najbardziej przykuły mój wzrok te kolorki na i za turbosprężarkami - eleganckie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yachieku Posted December 8, 2023 Share Posted December 8, 2023 Ładna ręka. Czym malowałeś owłosienie? Model też niezły 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts