shadowmare Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Cześć, P-38 z kalkami Kagero, blachą Edka, lufami Mastera, malowany Gunze SM II. Był to poligon jak zrobić blachę, żeby była "trójwymiarowa". Niestety model jest średniakiem, niezbyt dobrze spasowanym. Nie jest też odpowiednio "usztywniony", jak na swoją wielkość (golenie, skrzydła w środku nie są wypełnione). Nitów starałem się nie podkreślać, bo są za duże i jest ich za mało, kilka linii dorobiłem ale zniknęły prawie pod warstwami farby. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Jeden z nielicznych Trumpeterów który przypomina oryginał. Ja bym się chyba nie porwał na NMF, robiłbym go w OD. Jak się da to zmień koła, a całość podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Teraz, barszczo napisał: Jeden z nielicznych Trumpeterów który przypomina oryginał. Ja bym się chyba nie porwał na NMF, robiłbym go w OD Ile widziałeś P-38L w kamuflażu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Fajny miło popaczeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 3 godziny temu, barszczo napisał: Jeden z nielicznych Trumpeterów który przypomina oryginał. Ja bym się chyba nie porwał na NMF, robiłbym go w OD. Jak się da to zmień koła, a całość podoba się bardzo . Dzięki Kalki Kagero mnie zainspirowały do zrobienia NMF, w OD bym pewnie też zrobił ale wersję F/G a takiej nie ma w plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Godzinę temu, shadowmare napisał: Dzięki Kalki Kagero mnie zainspirowały do zrobienia NMF, w OD bym pewnie też zrobił ale wersję F/G a takiej nie ma w plastiku. W czasach, gdy robiłem te kalki, całkiem popularna na LSP i okolicach była konwersja z Grey Matter, ale widzę, że się firma zawinęła w zeszłym roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Mnie się bardzo podoba, a te nity podkreślają tylko plastyczność całości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 Mnie też się podoba. Lubię Twoje produkcje, nawet z pożarem w kabinie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2023 Dzięki Panowie! 9 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: W czasach, gdy robiłem te kalki, całkiem popularna na LSP i okolicach była konwersja z Grey Matter, ale widzę, że się firma zawinęła w zeszłym roku. Super robotę robiłeś. Jeśli można wiedzieć to czy dalej projektujesz kalki, jeśli tak to dla kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 Następny świetny model,bardzo przyjemny w odbiorze,malunki wyszły znakomicie,całość robi mega wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 20 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: Ile widziałeś P-38L w kamuflażu? Jakby wliczyć w to maszyny powstałe z przebudowy to wszystkie 80 Lightningów nocnych czyli M. Ale to tak trochę naciągane... Znaleźli by się pewnie jacyś użytkownicy powojenni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 Znajdzie się i OD i wojenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Grudnia 2023 Share Napisano 4 Grudnia 2023 Fajny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Grudnia 2023 Share Napisano 6 Grudnia 2023 No cóż klasa sama w sobie , piękny . Mam Revella wypraski pewnie ze 40 lat a z 18 jak go zrobiłem . Pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 Generalnie bajka. Bardzo ładnie się prezentuje. Najbardziej przykuły mój wzrok te kolorki na i za turbosprężarkami - eleganckie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 8 Grudnia 2023 Share Napisano 8 Grudnia 2023 Ładna ręka. Czym malowałeś owłosienie? Model też niezły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi