Grzes Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 12 minut temu, jacek napisał: dawno temu założyłem sobie że biorę na warsztat tylko jednomiejscówki Wiesz, wielu z nas, dawno temu, powiedziało sobie, że już więcej nie kupi kolejnego modelu... Także, wszystko przed Tobą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 3 godziny temu, jacek napisał: Dwa dni szlifowania i prób dopasowania części, trochę malowania i zaczynam zamykać kadłub. Oczywiście wieloetapowo bo za jednym raziem się nie da. Brawo za wytrwałość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 21 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2023 Symetria według Choroszego 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2023 Udało się troszkę poprostować te nieszczęsne skrzydła. Intensywnie walczę z wlotami powietrza. Schnie trzecia warstwa szpachli. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2023 Miałem napisać komentarz ale chyba jest zbędny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 to sie wytenteguje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Rób z otwartą kabiną i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2023 5 minut temu, Grzes napisał: Rób z otwartą kabiną i będzie git Był taki zamysł od początku jak w innych moich latadłach, ale tu nawet gdybym chciał zamykać byłby mega problem. Jakoś spróbuje to poprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Ale ta rama ma prosty kształt do datkowo jest gruba, czemu nie wiezmiesz i nie zrobisz jej prawilnie z płytki poliestrowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 22 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2023 4 minuty temu, Moses napisał: Ale ta rama ma prosty kształt do datkowo jest gruba, czemu nie wiezmiesz i nie zrobisz jej prawilnie z płytki poliestrowej? Chodzi mi to po głowie. Prawdopodobniej było by szybciej a i efekt mógłby być lepszy. Najgorsze ze jutro zaczyna się przedświąteczne sprzątanie w domu i wszystkie plany idą w pi… to znaczy w dal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 Najprościej to zrobić kopyto i wytłoczyć, i oszklenie, i ramkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankie Napisano 22 Grudnia 2023 Share Napisano 22 Grudnia 2023 3 godziny temu, jacek napisał: Miałem napisać komentarz ale chyba jest zbędny. Tamiya to to nie jest… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 24 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2023 Poodkurzane, pogotowane, podpieczone, warsztat posprzątany. PRZERWA ! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 W dniu 22.12.2023 o 13:18, jacek napisał: Miałem napisać komentarz ale chyba jest zbędny. zaskoczony jestem, ze koś miał śmiałość wsiąść za to pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 1 godzinę temu, imt napisał: zaskoczony jestem, ze koś miał śmiałość wsiąść za to pieniądze. Na szczęście tylko symboliczne... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 24 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2023 2 godziny temu, zaruk napisał: Na szczęście tylko symboliczne... No właśnie to jest najbardziej wkurzające. Myślałem ze zestaw jest bardzo precyzyjny bo przecież żywica a tu taki gniot. I jeszcze ta cena sugerująca wysoką jakość. Miał być relaks po długiej przerwie a jest kopanie się z koniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 Cena nie jest związana z jakością a z technologią i tym że jest to produkcja nisko nakładowa. Bynajniej nie z jakością. Tak samo to że model jest żywiczny nie oznacza że jego jakość będzie jakaś super,bo ciężko kontrolować wyrób robiony metodą chałupniczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 56 minut temu, Moses napisał: to że model jest żywiczny nie oznacza że jego jakość będzie jakaś super,bo ciężko kontrolować wyrób robiony metodą chałupniczą Ale np. kupując model firmy Ardpol wiadomo na jaką jakość można zawsze liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Grudnia 2023 Share Napisano 24 Grudnia 2023 Może Ardpol miał lepszą kontrolę jakości? W sprawie ramki oszklenia napisz do producenta, powinni dosłać nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 W dniu 24.12.2023 o 10:19, zaruk napisał: Na szczęście tylko symboliczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 W dniu 24.12.2023 o 10:19, zaruk napisał: Na szczęście tylko symboliczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 Witam po świętach. Ufff. Co do „modelu” to powklejałem hamulce. Marzyły mi się otwarte ale szybko sprowadziły mnie na ziemię. Będą zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 W dniu 24.12.2023 o 12:31, jacek napisał: No właśnie to jest najbardziej wkurzające. Myślałem ze zestaw jest bardzo precyzyjny bo przecież żywica a tu taki gniot. I jeszcze ta cena sugerująca wysoką jakość. Miał być relaks po długiej przerwie a jest kopanie się z koniem. Reklamuj. Reaguj, zgłaszaj. Przedmiot nie spełnia oczekiwań. Udokumentuj wady. Wnerwia mnie takie dziadostwo maksymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 (edytowane) W dniu 24.12.2023 o 10:19, zaruk napisał: Edytowane 27 Grudnia 2023 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 27 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2023 W dniu 22.12.2023 o 15:32, barszczo napisał: Najprościej to zrobić kopyto i wytłoczyć, i oszklenie, i ramkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi