Artek82 Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Model wintydżowy, więc w odpowiedniej galerii Stareńki, jeden z tych pierwszych modeli Pe Jedenastki, który wygląda jak żelaźniak z racji grubości kresek i nitów. Podobno ma angielski rodowód z lat 60-tych. Ulepiony bez napinki z edycji z wczesnych lat 80-tych sygnowany już logiem PZW Siedlce. Kleił się nawet przyjemnie i bez jakiś sytuacji problematycznych, ale ten model to już zdecydowane "Przeminęło z wiatrem" Ulepiony prosto z pudła, o takiego: Jedyne co poprawiłem to odrobinę kształt osłony silnika i wymieniłem kalkomanie bo zestawowe były już dawno po terminie przydatności Malowany fukawką oczywiście Humbrolami Dla czemu ten paździerzyk? Bo chciałem coś na szybko i relaksacyjnie bez suwmiarki, wspominając dziecięce lata dawno minione Tymczasem zapraszam do zdjęć Z podziękowaniem za uwagę 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia I taki vintydz jest fajny, ładnie sklejony, ładnie pomalowany. Jestem za. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Piękny jest, ale powinien być machnięty z pędzla. Wintydż to wintydż . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Teraz, barszczo napisał: Piękny jest, ale powinien być machnięty z pędzla. Wintydż to wintydż . Ważne że Humbrolami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia no i wszystko pasuje ! Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia 39 minut temu, Moses napisał: Ważne że Humbrolami Żadne takie! Jak wintydż to tylko nitro z talkiem! Ewentualnie Modelaki. @Artek82 Ładne praca i wspomnień czar. To był ten od którego zacząłem przygodę modelarsko- zbieracką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Fajny, wspomnienia wracają, niejednego się takiego skleiło i te jego pamiętne nity, jak na Moście Poniatowskiego Do pełnego wintydżu brakuje malowania nie tylko pędzlem, ale i Wilbrami do skór, bo Humbrole w zamierzchłych czasach wbrew pozorom nie były tak łatwo dostępne i nie każdego było na nie stać. Biedota malowała Wilbrami zmieszanymi z talkiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Jest świetnie, nie słuchaj ich. W tamtych czasach też były aerografy i pięknie pomalowane modele z plastiku. I jeszcze ta podstawka - rozwaliła mnie na łopatki :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia 14 godzin temu, Moses napisał: I taki vintydz jest fajny Taki miał być właśnie 11 godzin temu, barszczo napisał: powinien być machnięty z pędzla To najwyżej jeszcze sido z pędzla dodatkowo bo coś kalki świecą 10 godzin temu, Baas ArK napisał: Ewentualnie Modelaki. Mam jeszcze zachowane płynne 10 godzin temu, Rafał B napisał: Biedota malowała Wilbrami zmieszanymi z talkiem Dziś już takich frykasów nie ma i biedota maluje Humbrolami 10 godzin temu, Woit napisał: I jeszcze ta podstawka No przeca to ekspozytor tamtej epoki Może kiedyś uda mi się ulepić wszystkie P.11c od tego do Armowego to sobie ustawię na półce taki rządek ewolucyjny (Ruch, PZW, Revell, Heller, Azur, IBG, Arma). Udało się zebrać wszystkie to można by zaszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 3 godziny temu, Artek82 napisał: Dziś już takich frykasów nie ma i biedota maluje Humbrolami No jak nie ma, jak są! https://pielegnacjaobuwia.pl/pl/p/FARBA-do-skory-Renoskor-30ml-WILBRA/270 Paleta kolorów Wilbr niemal tak samo bogata, jak u Humbrola ...no ale jak się woli hambrolki, to co poradzisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 13 godzin temu, Woit napisał: tamtych czasach też były aerografy radzieckie, z prostokatnym pojemnikiem na farbe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia 8 minut temu, Rafał B napisał: No jak nie ma, jak są Wow, no faktiko Ale zaraz panie Humbrol jednak tańszy 3 minuty temu, BRAVO112 napisał: prostokatnym pojemnikiem na farbe miałem kiedyś z okrągłym słoiczkiem, ale to był wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 20 godzin temu, Artek82 napisał: Model wintydżowy Bardzo fajnie wyszedł U mnie stoi taki rasowy wintydż: A jeszcze fajniejszy byłby taki: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia 13 minut temu, Grzes napisał: U mnie stoi taki rasowy wintydż Oj TAK Za gówniaka dostałem od wuja całą eskadrę Jaków-1/1m, 2x Ił-2/2m3, Czaplę, Karasia i Iskrę. Wszystkie niemalowane, ale każdy kolorowy bo tworzywo było w różnych kolorach. Jaki były niebieski, zielony, biały i kremowy/bananowy. Iły były białe i kremowe/bananowe. Czapla zielona, Karaś niebieski i srebrna Iskra 19 minut temu, Grzes napisał: A jeszcze fajniejszy byłby taki A takego to ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 1 minutę temu, Artek82 napisał: A takego to ja mam aaa, bo jakby pogrzebać, to Ty pewnie wszystko masz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 5 godzin temu, Artek82 napisał: Może kiedyś uda mi się ulepić wszystkie P.11c od tego do Armowego to sobie ustawię na półce taki rządek ewolucyjny (Ruch, PZW, Revell, Heller, Azur, IBG, Arma). Udało się zebrać wszystkie to można by zaszaleć Jeszcze był amerykański z Encore czy jakoś tak. Można by dodać z vacu ale to P-11a. No i niesmiertelna P-7a. No chyba że masz na myśli tylko i wyłącznie "jedenastki c". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 27 minut temu, jmx62 napisał: Jeszcze był amerykański z Encore czy jakoś tak. Ja zawsze słyszałem, że Encore models to firma z Południowej Ameryki, choć scalemates rzeczywiście podaje, że USA. Tak czy inaczej, P.11c z Encore to wypraski Heller-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 2 godziny temu, Artek82 napisał: Ale zaraz panie Humbrol jednak tańszy Bo Wilbra po dziś dzień wciąż pozostaje frykasem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia Godzinę temu, jmx62 napisał: Jeszcze był amerykański z Encore czy jakoś tak. Encore = Heller Godzinę temu, jmx62 napisał: No chyba że masz na myśli tylko i wyłącznie "jedenastki c" Tylko jedenastki, ale jako poddział do pozostałych puławszczaków 37 minut temu, HKK napisał: Encore models to firma z Południowej Ameryki Ja też gdzieś słyszałem o Argentynie ale... ...jak widać na zdjęciach produktów to Encore jest raczej pakowaczem w Texasie USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia (edytowane) ... Edytowane 9 Stycznia przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 2 godziny temu, Artek82 napisał: Wow łał TutkaDruga i to jeszcze PolishAF. Ciekawe co w środku? VEB Plasticart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia 3 minuty temu, jmx62 napisał: VEB Plasticart? Nieeee, ICM raczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Bardzo sympatyczny model. Prosto z pudła estetycznie sklejony modelik P-11c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi