abtb Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca Godzinę temu, Wymysl napisał: Ci, którzy przykładali pisali, że jest za długi w części przed kabiną. A jeszcze wg mnie owiewki siłowników hamulców aerodynamicznych są za nisko. Cóż, nie jest to dla mnie "model życia" więc ciąć, przesuwać, skracać/wydłużać nie mam zamiaru. Wystarczy że zrobiłem to co wymieniłem kilka postów wyżej. W sumie całe tu zawarte informacje są bardziej dla tych co z wypiekami na twarzy czekają na zapowiadane wznowienie modelu przez Az i się jarają, że zrobią z niego poprawnego Lim-a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca (edytowane) I tyle w temacie: i oba zwei: oraz poza tematem: Edytowane 18 Marca przez abtb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Ty wiesz, że nawet mi się podobają 1 minutę temu, abtb napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Świetne maluchy, no i te malowania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca W dniu 14.03.2024 o 11:13, abtb napisał: Zgadza się. Porównał gabarytowo i wymiarowo swój model do modeli Kp i Dragona. Oczywiście nie wziął pod uwagę że model Dragona przedstawia wersję MiG-17 a nie MiG 17F. Co do samych wymiarów i gabarytów zastrzeżeń nie mam, bo nie porównywałem do planów. Natomiast moja negatywna opinia o modelu związana jest z jakością samego modelu i jego uproszczeniami. Sorki, wiem że nie jest to główny temat ale zapytam (może nikt mnie nie wyrzuci) gdzie mieści się model tego Migacza z Airfixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca 35 minut temu, jmx62 napisał: gdzie mieści się model tego Migacza z Airfixa? Model Airfixa ma swoje za uszami - coś z profilem skrzydła jest nie tak. Ale to chyba walka o dziesiąte części mm. Poza tym Edek daje poprawioną przednią goleń i koła główne więc chyba tu jest coś nie teges. Fotel też jest politycznie podejrzany - ale Kolega @Vieh_san sobie wydrukował poprawny więc może co i ludziom udostępni . Ja już wyrosłem z latania z suwmiarką więc Airfixowego MiG-acza zrobię sobie z czystej przyjemności (plus dwa z Dragona/Bilka/Zvezdy) Podsumowując - niby "najlepsiejszy " w tej chwili ale jednak niedoskonały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Godzinę temu, abtb napisał: ... ma swoje za uszami ... ŁoMatkoICórko!!!Co to się dzieje za tymi uszami??? Toć tam chyba jest całe złomowisko modeli. Każdy model tam może wylądować. Czyli tak naprawdę nie ma dobrej -17ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca 3 minuty temu, jmx62 napisał: Czyli tak naprawdę nie ma dobrej -17ki. Nie dramatyzuj Jak mi pokażesz model na który nikt złego słowa nie powiedział to stawiam zgrzewę zupy chmielowej Aby osiągnąć spokój duszy i jasność umysłu to należy zrobić trzy rzeczy: 1) oddać suwmiarkę znajomym złomiarzom 2) nakarmić psa planami konstrukcyjnymi przed przyłożeniem do nich modelu 3) cieszyć się tym co się skleiło I będzie git 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Co to za porządki? Pitu pitu sratata o głupotach a galerii jak bozia przykazała to jak nie było tak nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca 23 minuty temu, Xmen napisał: a galerii jak bozia przykazała to jak nie było tak nie ma Bez awantur - plan jest, harmonogram w portfolio Zamiast robić raban to trzeba iść do reklamowanego dyskontu po wór kawy i szykować się na najbliższe 6 łykendów z "poranną kawą do galerii" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca (edytowane) Na zachętę: plus jeden z bonusów: Edytowane 18 Marca przez abtb 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Dajcie już spokój, takie to małe że człowiek jak pistawi na półce wśród wszystkich innych większych modeli to zapomni, że cokolwiek takiego robił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca 10 godzin temu, abtb napisał: Ten model Lim-ka jakiś wyjątkowo niedopracowany. Nie porównałeś z planami? A no tak. Zapomniałem. Pies Ci zjadł. Ale i tak mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca 15 minut temu, Endrju napisał: Ten model Lim-ka jakiś wyjątkowo niedopracowany To prototyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca (edytowane) Po kilku dniach kompletnej ciszy można troszkę zaktualizować temat Chyba całkiem prawidłowy "zwis" tyłka: "Zatyczka" dyszy poprawiona wg wytycznych @Endrju oraz brzuszek: Koła podwozia głównego edkowe - bardzo ładne i w sumie - najlepszy detal w modelu zaraz po działkach Mastera Teraz tylko zabawa bagienna czyli łosiowanie i będzie można kończyć A z innych wieści gminnych - nad naszą wsiom przeleciał meteoryt: A może Meteor? Edytowane 22 Kwietnia przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca 18 minut temu, abtb napisał: Po kilku dniach kompletnej ciszy można troszkę zaktualizować temat Samolot na kluczyk nabrał kolorów . Temat w postaci materiału wyjściowego ciężki, ale całość nawet wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Ale że co? Samoloty się nie brudzO? Nawet te ruskie? Serio??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca 51 minut temu, Szydercza Gała napisał: Serio??? Serio to można dostać z pepeszy Jest plan i będę się go konsekwentnie trzymał bez względu na okoliczności natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca (edytowane) 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Samoloty się nie brudzO? Nawet te ruskie? Brudzo sie brudzo ale wystarczy że ruski gienierał przyjedzie na inspekcje i spojrzy skacowanym okiem na samolot i brud będzie s........ł z samolotu z prędkością dźwięku. Nauczyli się takich rzeczy od Chucka Norrisa. Edytowane 24 Marca przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Kwietnia Autor Share Napisano 11 Kwietnia (edytowane) Chyba skończyłem - galeria w maju Edytowane 22 Kwietnia przez abtb 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Kwietnia Share Napisano 11 Kwietnia Walka wygrana, jest dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) W dniu 24.03.2024 o 00:12, abtb napisał: A z innych wieści gminnych - nad naszą wsiom przeleciał meteoryt: Leciał, leciał, i doleciał: Kolejny "szwed" za którym tęskni @barszczo: oraz "tramwaj" dla @Endrju: Sorry za paskudną matę ale wiadomo - lakiernia Edytowane 22 Kwietnia przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 3 minuty temu, abtb napisał: Kolejny "szwed" za którym tęskni @barszczo: Na dokładkę dwumiejscowy. I jeszcze Meteor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia Pora zacząć lepić kalki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 1 Maja Share Napisano 1 Maja W dniu 11.04.2024 o 08:23, abtb napisał: Chyba skończyłem - galeria w maju Nie kcem wyjść na malkontenta, ale już jest maj, pachnie Saska Kępa, a galerii ni widu, ni słychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi