socjo1 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego (edytowane) 24 lutego 2022 r. a więc prawie równo 2 lata temu Rosja napadła pełnoskalowo na Ukrainę, zapoczątkowując największy konflikt w Europie od czasów II światowej. Nie był to początek wojny - ta trwa już lat 10, od 2014 roku. Maszynę ufundowali ze składek Litwini, stąd obecność litewskiej Pogoni. *** Model polecam. Składa się bezproblemowo, kalkomanie cienkie, wyraźne i dobrze współpracują. Edytowane 25 Lutego przez socjo1 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Lekko przeceniana maszyna. Ale model fajny. Podstawka z obrazkiem w zestawie? A ten znaczek to mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Z pewnością jeden z symboli tej wojny. Orkobójczy. Bogactwo oznaczeń nieco go "choinkuje", ale model oczywiście ciekawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Bocianik super ale ten obrazek na podstawce to powinniście Waszmości pozostawić na bardziej ambitny projekt w skali 1/350 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Fajny killer, wyślij Putainowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Nie wiem czy to złudzenie, czy też jednak widać trochę nie wyprowadzonych miejsc, np łączenia połówek kadłuba przy krawędzi natarcia, oraz na belce ogonowej tuż przy krawędzi spływu. Ogólnie jednak bardzo fajny pomysł i wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego (edytowane) Dzięki za miłe przyjęcie. 7 godzin temu, WujekAlice napisał: . Podstawka z obrazkiem w zestawie? A ten znaczek to mam Rurka przejrzysta o średnicy 3 mm - bardzo się ucieszyłem, kiedy znalazłem zestaw pakowanych po 5 w ofercie Green Stuff. Postawka z Moje Hobby. Znaczek wyszperałem na Alle jako magnes na lodówkę. Niestety jest marnej jakości - łatwo się ściera i wgniata. Chętnie nabyłbym raz jeszcze - lepszy. Przyklejony klejem Universal Pattex. 7 godzin temu, Mikolaj75 napisał: Bogactwo oznaczeń nieco go "choinkuje", ale model oczywiście ciekawy. No właśnie bardzo spodobało mi się to oznakowanie - jakoś personalizuje bezdusznego drona. Fajny jastrząb, no i Pogoń... Ciekawy jeszcze jest z kormoranem. W ogóle jestem zaskoczony, bo podoba mi się z czysto estetycznego punktu widzenia ta maszyna bardziej niż się spodziewałem. No i nie jest wcale taki mały - rozpiętość większa niż Spitfire'a. 5 godzin temu, zaruk napisał: Fajny killer, wyślij Putainowi. Bym! 4 godziny temu, Rafał B napisał: Nie wiem czy to złudzenie, czy też jednak widać trochę nie wyprowadzonych miejsc, np łączenia połówek kadłuba przy krawędzi natarcia, oraz na belce ogonowej tuż przy krawędzi spływu. Ogólnie jednak bardzo fajny pomysł i wykonanie Masz niestety absolutnie rację. Poza tym, wykonawczo, to jest tak, że gdyby chcieć go zrobić 'jak prawdziwego", to powinien bardziej się błyszczeć, nie mieć niemal żadnego zróznicowania powierzchni ani washa. Wiecie sami - tzw. zabawka. Jeśli zaś chodzi o model który może być punktem odniesienia i inspiracją, to polecam ten: 1/72 ClearProp Bayraktar TB.2 “Cormorant”. Build with predilection - Work in Progress - Aircraft - Britmodeller.com Clear Prop Models 1/72 UAV Bayraktar TB.2 with Ukrainian identification marks - Ready for Inspection - Aircraft - Britmodeller.com 7 godzin temu, M.A.V. napisał: obrazek na podstawce to powinniście Waszmości pozostawić na bardziej ambitny projekt w skali 1/350 Jeśli chodzi o ambitne projekty w skali 1/350 to mi ich starczy na najbliższe bodaj 30 lat. Ale nawet chyba potem poza obszarem moich modelarskich zainteresowań pozostanie ... Michał Edytowane 26 Lutego przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Fajne urozmaicenie wśród łaciatych kamuflaży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego To "ruskie gówno" nie jest przypadkiem resztką sił Kadyrowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego 21 godzin temu, WujekAlice napisał: Lekko przeceniana maszyna Obecnie, ale na początku wojny klasa sama w sobie. Bardzo ładny modelik, dla mnie super zrobiony. Wygląda lepiej niż oryginał (kształt i złudzenie wielkości). U Reapera odwrotnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego (edytowane) 20 godzin temu, zaruk napisał: To "ruskie gówno" nie jest przypadkiem resztką sił Kadyrowa? Mam wrażenie, że to były okolice Kijowa - Bucza, Irpień, może okolice Hostomelu? Wg mojego kolegi z roboty z biurka obok na filmiku widać raczej sprzęt WDW i to właśnie desantniki (denatniki mi się wpisało - w sumie słusznie...) w tych okolicach walczyli. Może @Bartosz Ciesielski albo @Kamil K. będą wiedzieli/pamiętali lepiej? Edytowane 27 Lutego przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego 4 godziny temu, socjo1 napisał: Mam wrażenie, że to były okolice Kijowa - Bucza, Irpień, może okolice Hostomelu? Wg mojego kolegi z roboty z biurka obok na filmiku widać raczej sprzęt WDW i to właśnie desantniki (denatniki mi się wpisało - w sumie słusznie...) w tych okolicach walczyli. Może @Bartosz Ciesielski albo @Kamil K. będą wiedzieli/pamiętali lepiej? Aż tak dokładnie obecnego konfliktu nie śledzę, ale to z pewnością był sam początek agresji. Czy to nie jest fragment tej słynnej kolumny WDW przemielonej, w którejś z pod kijowskich miejscowości ? A Badżaktar bardzo fajny. Tylko czelfajera mu brakuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego W dniu 27.02.2024 o 18:38, socjo1 napisał: Mam wrażenie, że to były okolice Kijowa - Bucza, Irpień, może okolice Hostomelu? Wg mojego kolegi z roboty z biurka obok na filmiku widać raczej sprzęt WDW i to właśnie desantniki (denatniki mi się wpisało - w sumie słusznie...) w tych okolicach walczyli. Może @Bartosz Ciesielski albo @Kamil K. będą wiedzieli/pamiętali lepiej? to sam początek oni szli na Kijów to była kolumna VDV której Ukraińcy szukali i ją znaleźli tylko nie pamiętam co ich trafiło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi