mig Napisano 11 Sierpnia 2025 Napisano 11 Sierpnia 2025 Brak słów. Wygląda to wszystko imponująco 1 Cytuj
Mikolaj75 Napisano 11 Sierpnia 2025 Napisano 11 Sierpnia 2025 Ładnie, precyzyjnie, na kwitach. Przyjemnie się patrzy 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 11 Sierpnia 2025 Napisano 11 Sierpnia 2025 (edytowane) Zajrzeć tu to mus! Niemal nie zdarza się warsztat z tematem tak mało mnie interesującym, gdzie śledzenie postępów jest tak ekscytujące. Niemal. Edytowane 11 Sierpnia 2025 przez greatgonzo 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 24 Sierpnia 2025 Autor Napisano 24 Sierpnia 2025 Dzisiaj mały upgrade: 1. Prowadnica karetki rampy 2. Prace przy wnęce na akumulatory i miejsce w nosku pod radar 10 Cytuj
zenek_65 Napisano 28 Września 2025 Autor Napisano 28 Września 2025 Przyszedł czas na dokończenie kokpitu i zamknięcie bryły modelu. Sufit dostał kilka drobiazgów, m.in. nowy panel i, zasłony przeciwsłoneczne. Wycięte zostało okienko przez które będzie można choć część wykonanego kokpitu zobaczyć. A-Model przewidział kalkomanię na panel „sufitowy”, ale nie ma on nic wspólnego z tym co jest w oryginale, więc postanowiłem zrobić nowy. Osłona radaru, czy jak to woli nos samolotu czeka już na pomalowanie. Wykonałem nową antenę brzechwową, która jest pod kadłubem. Postanowiłem w między czasie, że dodam do modelu te skrzydełka w ogonowej części kadłuba. No to najbliższym czasie czeka mnie malowanie…. 11 Cytuj
zenek_65 Napisano 30 Września 2025 Autor Napisano 30 Września 2025 Dzisiaj dodałem uchwyty do bocznych wyrzutników. Są prawie niewidoczne, bardzo małe ~ 0,5x05 i grubość 0,25 [mm], otworek ma średnicę 0,2mm. Jestem ciekaw czy przetrwają proces malowania . 5 Cytuj
zenek_65 Napisano 12 Października 2025 Autor Napisano 12 Października 2025 Na tą chwilę główne kolorki są już na miejscu. Dzisiaj może uda sie położyć jeszcze washa. Silniki i klapy nie są jeszcze przyklejone - założone tylko do fotek. 14 1 Cytuj
barszczo Napisano 12 Października 2025 Napisano 12 Października 2025 Ależ to będzie model, już świetnie wygląda . 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 12 Października 2025 Autor Napisano 12 Października 2025 Mam nadzieję, że nie zrobię za dużo błędów..... Cytuj
zenek_65 Napisano 28 Października 2025 Autor Napisano 28 Października 2025 W tym momencie jestem w trakcie meblowania wnęk z wyposażeniem różnych elektrycznych dupereli, aku i radaru. Dzięki koledze @Aleksander z Zalasu, który zaprojektował i wydrukował dla mnie te podzespoły prace posuwają się szybciej – dziękuję raz jeszcze . I przymiarka anteny radaru 11 Cytuj
greatgonzo Napisano 28 Października 2025 Napisano 28 Października 2025 Niezwykle zacny warsztat. 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 29 Października 2025 Autor Napisano 29 Października 2025 Do kompletu lewa wnęka plus gotowy radar. 15 Cytuj
zenek_65 Napisano 30 Października 2025 Autor Napisano 30 Października 2025 40 minut temu, Irek-M1 napisał: Pięknie to wygląda Dziękuję, 1 Cytuj
eldiabllo Napisano 30 Października 2025 Napisano 30 Października 2025 (edytowane) No cóż można powiedzieć , copki z głów . Piękna robota , patrząc jak wygląda model wyjściowy to efekt który już widzimy to piękne rzemiosło modelarskie . Ktoś powie ,we druku 3d przecież są , ano są , są i do dobrych zestawów Eduarda czy ArmaHobbh its, ale komu się chce wycinać piłować , sprawdzać dokumentację ? Tu akurat wychodzi to przepięknie , drugiego takiego niebedzie . Edytowane 30 Października 2025 przez eldiabllo 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 31 Października 2025 Autor Napisano 31 Października 2025 13 godzin temu, eldiabllo napisał: No cóż można powiedzieć , copki z głów . Piękna robota , patrząc jak wygląda model wyjściowy to efekt który już widzimy to piękne rzemiosło modelarskie . Ktoś powie ,we druku 3d przecież są , ano są , są i do dobrych zestawów Eduarda czy ArmaHobbh its, ale komu się chce wycinać piłować , sprawdzać dokumentację ? Tu akurat wychodzi to przepięknie , drugiego takiego niebedzie . "nie chwal dnia przed zachodem słońca" - prace wciąż trwają i sam nie znam wyniku końcowego . Niemniej jednak BARDZO DZIĘKUJĘ za te słowa - przyznam, że po nich trochę urosłem. 1 Cytuj
eldiabllo Napisano 31 Października 2025 Napisano 31 Października 2025 Godzinę temu, zenek_65 napisał: "nie chwal dnia przed zachodem słońca" - prace wciąż trwają i sam nie znam wyniku końcowego . Niemniej jednak BARDZO DZIĘKUJĘ za te słowa - przyznam, że po nich trochę urosłem. Wiem co mówię , a sam też już takie dwa robiłem , przy ograniczeniu zestawu z pudełka trzeba mieć dobre nerwy, szpachli itd. Przy samych wycinkach pod silnik czy radar itd trzeba sie dobrze urzeźbić. Tak że gratuluję tak dobrego warsztatu bardzo sporadycznego gotowego modelu . Z niecierpliwością czekam na koniec prac, no i może się gdzieś gobuda zobaczyć na żywo 🫡. 1 Cytuj
jachud3 Napisano 31 Października 2025 Napisano 31 Października 2025 Te wszystkie pootwierane luki to chyba po to, żeby mieć gdzie pochować krasnale które ten Antek zarobi Robota prima sort 2 1 Cytuj
Albatros Napisano 1 Listopada 2025 Napisano 1 Listopada 2025 Dopiero trafiłem, bo temat dla mnie zupełnie nie interesujący, ale praca modelarska fantastyczna, piękny model i wspaniała waloryzacja 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 1 Listopada 2025 Autor Napisano 1 Listopada 2025 1 godzinę temu, Albatros napisał: Dopiero trafiłem, bo temat dla mnie zupełnie nie interesujący, ale praca modelarska fantastyczna, piękny model i wspaniała waloryzacja Dziękuję Cytuj
dorian1997 Napisano 3 Listopada 2025 Napisano 3 Listopada 2025 W dniu 30.10.2025 o 18:15, eldiabllo napisał: No cóż można powiedzieć , copki z głów . Piękna robota , patrząc jak wygląda model wyjściowy to efekt który już widzimy to piękne rzemiosło modelarskie . Ktoś powie ,we druku 3d przecież są , ano są , są i do dobrych zestawów Eduarda czy ArmaHobbh its, ale komu się chce wycinać piłować , sprawdzać dokumentację ? Tu akurat wychodzi to przepięknie , drugiego takiego niebedzie . Oczywiście że chce się to rzeźbić w hips a gromadzenie dokumentacji, sprawdzanie czy jest zgodne z oryginałem, scratch itd to najlepsza sprawa w modelarstwie.Nie jest sztuką zrobić model z pudełka.Sztuka jest zrobić mega model z wiadomo jakich jakości form.Tutaj koledze się udało.Mając juz doświadczenie w scratchu myślę ze oprócz tego jak kolega przedstawił silnik, luki techniczne itd można pokusić się jeszcze o więcej Czy ktoś pokusi się o zrobienie lepszego modelu an-26…..hmmm myślę że za jakiś czas z kolegą-twórca przybijemy sobie piątki 2 Cytuj
eldiabllo Napisano 3 Listopada 2025 Napisano 3 Listopada 2025 Godzinę temu, dorian1997 napisał: Oczywiście że chce się to rzeźbić w hips a gromadzenie dokumentacji, sprawdzanie czy jest zgodne z oryginałem, scratch itd to najlepsza sprawa w modelarstwie.Nie jest sztuką zrobić model z pudełka.Sztuka jest zrobić mega model z wiadomo jakich jakości form.Tutaj koledze się udało.Mając juz doświadczenie w scratchu myślę ze oprócz tego jak kolega przedstawił silnik, luki techniczne itd można pokusić się jeszcze o więcej Czy ktoś pokusi się o zrobienie lepszego modelu an-26…..hmmm myślę że za jakiś czas z kolegą-twórca przybijemy sobie piątki Nedyć to🫡 Cytuj
zenek_65 Napisano 3 Listopada 2025 Autor Napisano 3 Listopada 2025 9 godzin temu, dorian1997 napisał: Oczywiście że chce się to rzeźbić w hips a gromadzenie dokumentacji, sprawdzanie czy jest zgodne z oryginałem, scratch itd to najlepsza sprawa w modelarstwie.Nie jest sztuką zrobić model z pudełka.Sztuka jest zrobić mega model z wiadomo jakich jakości form.Tutaj koledze się udało.Mając juz doświadczenie w scratchu myślę ze oprócz tego jak kolega przedstawił silnik, luki techniczne itd można pokusić się jeszcze o więcej Czy ktoś pokusi się o zrobienie lepszego modelu an-26…..hmmm myślę że za jakiś czas z kolegą-twórca przybijemy sobie piątki Trzymam za słowo, Cytuj
zenek_65 Napisano 8 Listopada 2025 Autor Napisano 8 Listopada 2025 Pracę przeniosły się w okolice wnęk podwozia. A w zasadzie to ich pokrywy - zostały wykonane nowe do podwozia przedniego i wykonana wewnetrzna ich strona podwozia głównego. Zrobiłem też nowy zespół suwnicy w kabinie transportowej, bo to co daje a-model to można określić tylko jako kawałek plastiku - na fotce jest porównanie. 13 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi