barszczo Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Brak słów po prostu... ekstra . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Brak słów. Wygląda to wszystko imponująco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Ładnie, precyzyjnie, na kwitach. Przyjemnie się patrzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) Zajrzeć tu to mus! Niemal nie zdarza się warsztat z tematem tak mało mnie interesującym, gdzie śledzenie postępów jest tak ekscytujące. Niemal. Edytowane 11 Sierpnia przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 24 Sierpnia Autor Share Napisano 24 Sierpnia Dzisiaj mały upgrade: 1. Prowadnica karetki rampy 2. Prace przy wnęce na akumulatory i miejsce w nosku pod radar 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Września Autor Share Napisano 28 Września Przyszedł czas na dokończenie kokpitu i zamknięcie bryły modelu. Sufit dostał kilka drobiazgów, m.in. nowy panel i, zasłony przeciwsłoneczne. Wycięte zostało okienko przez które będzie można choć część wykonanego kokpitu zobaczyć. A-Model przewidział kalkomanię na panel „sufitowy”, ale nie ma on nic wspólnego z tym co jest w oryginale, więc postanowiłem zrobić nowy. Osłona radaru, czy jak to woli nos samolotu czeka już na pomalowanie. Wykonałem nową antenę brzechwową, która jest pod kadłubem. Postanowiłem w między czasie, że dodam do modelu te skrzydełka w ogonowej części kadłuba. No to najbliższym czasie czeka mnie malowanie…. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 30 Września Autor Share Napisano 30 Września Dzisiaj dodałem uchwyty do bocznych wyrzutników. Są prawie niewidoczne, bardzo małe ~ 0,5x05 i grubość 0,25 [mm], otworek ma średnicę 0,2mm. Jestem ciekaw czy przetrwają proces malowania . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Października Autor Share Napisano 12 Października Na tą chwilę główne kolorki są już na miejscu. Dzisiaj może uda sie położyć jeszcze washa. Silniki i klapy nie są jeszcze przyklejone - założone tylko do fotek. 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Ależ to będzie model, już świetnie wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Października Autor Share Napisano 12 Października Mam nadzieję, że nie zrobię za dużo błędów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 28 Października Autor Share Napisano 28 Października W tym momencie jestem w trakcie meblowania wnęk z wyposażeniem różnych elektrycznych dupereli, aku i radaru. Dzięki koledze @Aleksander z Zalasu, który zaprojektował i wydrukował dla mnie te podzespoły prace posuwają się szybciej – dziękuję raz jeszcze . I przymiarka anteny radaru 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Października Share Napisano 28 Października Niezwykle zacny warsztat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 29 Października Autor Share Napisano 29 Października Do kompletu lewa wnęka plus gotowy radar. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października Pięknie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 30 Października Autor Share Napisano 30 Października 40 minut temu, Irek-M1 napisał: Pięknie to wygląda Dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 30 Października Share Napisano 30 Października (edytowane) No cóż można powiedzieć , copki z głów . Piękna robota , patrząc jak wygląda model wyjściowy to efekt który już widzimy to piękne rzemiosło modelarskie . Ktoś powie ,we druku 3d przecież są , ano są , są i do dobrych zestawów Eduarda czy ArmaHobbh its, ale komu się chce wycinać piłować , sprawdzać dokumentację ? Tu akurat wychodzi to przepięknie , drugiego takiego niebedzie . Edytowane 30 Października przez eldiabllo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 31 Października Autor Share Napisano 31 Października 13 godzin temu, eldiabllo napisał: No cóż można powiedzieć , copki z głów . Piękna robota , patrząc jak wygląda model wyjściowy to efekt który już widzimy to piękne rzemiosło modelarskie . Ktoś powie ,we druku 3d przecież są , ano są , są i do dobrych zestawów Eduarda czy ArmaHobbh its, ale komu się chce wycinać piłować , sprawdzać dokumentację ? Tu akurat wychodzi to przepięknie , drugiego takiego niebedzie . "nie chwal dnia przed zachodem słońca" - prace wciąż trwają i sam nie znam wyniku końcowego . Niemniej jednak BARDZO DZIĘKUJĘ za te słowa - przyznam, że po nich trochę urosłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października Godzinę temu, zenek_65 napisał: "nie chwal dnia przed zachodem słońca" - prace wciąż trwają i sam nie znam wyniku końcowego . Niemniej jednak BARDZO DZIĘKUJĘ za te słowa - przyznam, że po nich trochę urosłem. Wiem co mówię , a sam też już takie dwa robiłem , przy ograniczeniu zestawu z pudełka trzeba mieć dobre nerwy, szpachli itd. Przy samych wycinkach pod silnik czy radar itd trzeba sie dobrze urzeźbić. Tak że gratuluję tak dobrego warsztatu bardzo sporadycznego gotowego modelu . Z niecierpliwością czekam na koniec prac, no i może się gdzieś gobuda zobaczyć na żywo 🫡. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października Te wszystkie pootwierane luki to chyba po to, żeby mieć gdzie pochować krasnale które ten Antek zarobi Robota prima sort 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 1 Listopada Share Napisano 1 Listopada Dopiero trafiłem, bo temat dla mnie zupełnie nie interesujący, ale praca modelarska fantastyczna, piękny model i wspaniała waloryzacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 1 Listopada Autor Share Napisano 1 Listopada 1 godzinę temu, Albatros napisał: Dopiero trafiłem, bo temat dla mnie zupełnie nie interesujący, ale praca modelarska fantastyczna, piękny model i wspaniała waloryzacja Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorian1997 Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada W dniu 30.10.2025 o 18:15, eldiabllo napisał: No cóż można powiedzieć , copki z głów . Piękna robota , patrząc jak wygląda model wyjściowy to efekt który już widzimy to piękne rzemiosło modelarskie . Ktoś powie ,we druku 3d przecież są , ano są , są i do dobrych zestawów Eduarda czy ArmaHobbh its, ale komu się chce wycinać piłować , sprawdzać dokumentację ? Tu akurat wychodzi to przepięknie , drugiego takiego niebedzie . Oczywiście że chce się to rzeźbić w hips a gromadzenie dokumentacji, sprawdzanie czy jest zgodne z oryginałem, scratch itd to najlepsza sprawa w modelarstwie.Nie jest sztuką zrobić model z pudełka.Sztuka jest zrobić mega model z wiadomo jakich jakości form.Tutaj koledze się udało.Mając juz doświadczenie w scratchu myślę ze oprócz tego jak kolega przedstawił silnik, luki techniczne itd można pokusić się jeszcze o więcej Czy ktoś pokusi się o zrobienie lepszego modelu an-26…..hmmm myślę że za jakiś czas z kolegą-twórca przybijemy sobie piątki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Godzinę temu, dorian1997 napisał: Oczywiście że chce się to rzeźbić w hips a gromadzenie dokumentacji, sprawdzanie czy jest zgodne z oryginałem, scratch itd to najlepsza sprawa w modelarstwie.Nie jest sztuką zrobić model z pudełka.Sztuka jest zrobić mega model z wiadomo jakich jakości form.Tutaj koledze się udało.Mając juz doświadczenie w scratchu myślę ze oprócz tego jak kolega przedstawił silnik, luki techniczne itd można pokusić się jeszcze o więcej Czy ktoś pokusi się o zrobienie lepszego modelu an-26…..hmmm myślę że za jakiś czas z kolegą-twórca przybijemy sobie piątki Nedyć to🫡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada 9 godzin temu, dorian1997 napisał: Oczywiście że chce się to rzeźbić w hips a gromadzenie dokumentacji, sprawdzanie czy jest zgodne z oryginałem, scratch itd to najlepsza sprawa w modelarstwie.Nie jest sztuką zrobić model z pudełka.Sztuka jest zrobić mega model z wiadomo jakich jakości form.Tutaj koledze się udało.Mając juz doświadczenie w scratchu myślę ze oprócz tego jak kolega przedstawił silnik, luki techniczne itd można pokusić się jeszcze o więcej Czy ktoś pokusi się o zrobienie lepszego modelu an-26…..hmmm myślę że za jakiś czas z kolegą-twórca przybijemy sobie piątki Trzymam za słowo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Sobota o 20:57 Autor Share Napisano Sobota o 20:57 Pracę przeniosły się w okolice wnęk podwozia. A w zasadzie to ich pokrywy - zostały wykonane nowe do podwozia przedniego i wykonana wewnetrzna ich strona podwozia głównego. Zrobiłem też nowy zespół suwnicy w kabinie transportowej, bo to co daje a-model to można określić tylko jako kawałek plastiku - na fotce jest porównanie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi