tomekk Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 W dniu 1.07.2024 o 11:30, Mitrandir napisał: Wygląda bardzo fajnie, nie jestem tylko przekonany do końca co do tych kolorów... Expand Można by nieco na koniec, po kalkach, zbledzić całość białą "wodą". Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 W dniu 1.07.2024 o 11:30, Mitrandir napisał: Wygląda bardzo fajnie, nie jestem tylko przekonany do końca co do tych kolorów... Expand Nie wiem czy to coś zmieni, ale wyłączyłem tą moją lampę co ma z milion lumenów, przez co aparat w telefonie też pewnie wariuje i zrobiłem mały eksperyment. Światło naturalne u mnie w pokoju i porównanie do tego co mam na ekranie z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 W dniu 1.07.2024 o 11:38, tomekk napisał: Można by nieco na koniec, po kalkach, zbledzić całość białą "wodą". Tomek Expand Niewykluczone, że tak będzie, ale poczekam z tym aż dam na to mat, bo on też troszkę przygasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 1.07.2024 o 11:41, Vieh_san napisał: Niewykluczone, że tak będzie, ale poczekam z tym aż dam na to mat, bo on też troszkę przygasi. Expand No po macie też będziesz mógł lepiej zrobić wypłodnienia, ale mam wrażenie, że pomarańczowy od dołu jest zbyt żółty... A pasek który powinien być szary ( jest szansa że to jedyny kawałek oryginalnego poszycia kadłuba jak był kupiony) pomiędzy niebieskim a białym dałeś... błękitny Zsugerowałeś się tym co jest w muzeum, dla mnie bardziej przekonujące są zdjęcia... Według mnie najlepiej oddaje kolory to zdjęcie z migiem, ale tak jak mówię według mnie. Ogólnie kawał dobrej roboty Edytowane 1 Lipca 2024 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 No właśnie mi ten szary wydaje się błękitny bardziej A tam, uwalę go sadzą i nic nie będzie widać xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Teraz jeszcze dostrzegłem jeden błąd w malowaniu Zobacz na kształt niebieskich obwódek skrzydeł: Edytowane 1 Lipca 2024 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 Jaaa, tej faktycznie. To jest babol Dzięki, bedę poprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 W dniu 1.07.2024 o 12:51, Vieh_san napisał: Dzięki, bedę poprawiał. Expand To rzuć okem swym jeszcze tu na ten fragment Rześmy tera narobili bigosa Ale ogólnie to coś wspaniałego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 W dniu 1.07.2024 o 13:09, Artek82 napisał: Rześmy tera narobili bigosa Ale ogólnie to coś wspaniałego Expand Zgadzam się - bigos to jest coś wspaniałego! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 Poprawione 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 Dlaczego to zostawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 Mimo pewnych problemów powiedziałbym, że bardzo ładnie wychodzi! Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 07:14, pmroczko napisał: Mimo pewnych problemów powiedziałbym, że bardzo ładnie wychodzi! Pozdrawiam Paweł Expand Pewne problemy, to druga nazwa tego zestawu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 06:55, rymulus napisał: Dlaczego to zostawiłeś? Expand Łukaszu, już mu nie marz po tym modelu, bo nigdy go nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 To wcale aż tak źle nie wygląda ;D Te drzwi od rampy ryłem mocno, bo one faktycznie w rzeczywistości kiepsko się schodzą. Połączenie tyłka z kadłubem było o tyle problematyczne że był schodek lekko mówiąc ze 2mm no i więcej cierpliwości do tego nie miałem. Rezałem po tej szpachli ostatkiem sił. Tak delikatnie na swoją obronę. Serio to nie wygląda tak źle na żywo. Dla mnie to i tak osiągnięcie jak go w ogóle skończę. Przyrzekam sobie, że następny model który wezmę do ręki będzie normalny, cywilizowany i współczesny ;D 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 08:51, Vieh_san napisał: To wcale aż tak źle nie wygląda ;D Te drzwi od rampy ryłem mocno, bo one faktycznie w rzeczywistości kiepsko się schodzą. Połączenie tyłka z kadłubem było o tyle problematyczne że był schodek lekko mówiąc ze 2mm no i więcej cierpliwości do tego nie miałem. Rezałem po tej szpachli ostatkiem sił. Tak delikatnie na swoją obronę. Serio to nie wygląda tak źle na żywo. Dla mnie to i tak osiągnięcie jak go w ogóle skończę. Przyrzekam sobie, że następny model który wezmę do ręki będzie normalny, cywilizowany i współczesny ;D Expand Obiecuj sobie obiecuj... Trzeba było tylko wkleić te drzwi, bez szpachlowania tej szczeliny. Ja skleiłem te drzwi do kupy razem i całość wkleiłem dopiero do kadłuba. Powstały naturalne szczeliny tak jak otwierają się wrota. Przy następnym będzie ci łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 09:59, Mitrandir napisał: Przy następnym będzie ci łatwiej Expand Nie kuś Teraz się zastanawiam czy z wirnikiem mi w ogóle do gabloty wejdzie ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 10:21, Vieh_san napisał: Teraz się zastanawiam czy z wirnikiem mi w ogóle do gabloty wejdzie Expand A po co? Komu to potrzebne? W żadnym wypadku Po żyrandol go i jako wentylator niech kręci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 2.07.2024 o 10:21, Vieh_san napisał: Nie kuś Teraz się zastanawiam czy z wirnikiem mi w ogóle do gabloty wejdzie ;D Expand Jakby co, to mam rysunki z instrukcji od mi 6, jak były częściowo składane łopaty... Z troczeniem do kadłuba, odrobinę mniej miejsca zajmuje Ale wtedy nie będzie się kręcić Edytowane 2 Lipca 2024 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 11:29, Mitrandir napisał: Jakby co, to mam rysunki z instrukcji od mi 6, jak były częściowo składane łopaty... Z troczeniem do kadłuba, odrobinę mniej miejsca zajmuje Ale wtedy nie będzie się kręcić Expand I tak nigdzie nie odleci, chociaż kilka razy korciło wysłać go w dziewiczy lot z one-way ticket przez okno xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 08:51, Vieh_san napisał: Przyrzekam sobie, że następny model który wezmę do ręki będzie normalny, cywilizowany i współczesny ;D Expand Nie ma takich modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 W dniu 2.07.2024 o 13:11, barszczo napisał: Nie ma takich modeli Expand Ja bym powiedział, że jest wiele takich dopóki się ich nie rozgrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 (edytowane) W dniu 2.07.2024 o 11:41, Vieh_san napisał: I tak nigdzie nie odleci, chociaż kilka razy korciło wysłać go w dziewiczy lot z one-way ticket przez okno xD Expand Masz, co byś nie musiał przez okno... ten schemat tyczy się Mi-6; Mi-10 i Mi-10K Może się komuś przyda Edytowane 2 Lipca 2024 przez Mitrandir 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 8 Lipca 2024 Share Napisano 8 Lipca 2024 Ta dziura na grzbiecie za silnikiem była chyba mniejsza l lepiej oprofilowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Lipca 2024 Share Napisano 8 Lipca 2024 W dniu 8.07.2024 o 11:57, Maxy napisał: Ta dziura na grzbiecie za silnikiem była chyba mniejsza l lepiej oprofilowana. Expand Pokazałaś prototypowy przeciwpożarowy egzemplarz który się różni to znacznie zwróć uwagę na podwozie i zastrzały już nie mówiąc o chromowanych deklach na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi