tomekk Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 5 minut temu, Mitrandir napisał: Wygląda bardzo fajnie, nie jestem tylko przekonany do końca co do tych kolorów... Można by nieco na koniec, po kalkach, zbledzić całość białą "wodą". Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 7 minut temu, Mitrandir napisał: Wygląda bardzo fajnie, nie jestem tylko przekonany do końca co do tych kolorów... Nie wiem czy to coś zmieni, ale wyłączyłem tą moją lampę co ma z milion lumenów, przez co aparat w telefonie też pewnie wariuje i zrobiłem mały eksperyment. Światło naturalne u mnie w pokoju i porównanie do tego co mam na ekranie z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 1 minutę temu, tomekk napisał: Można by nieco na koniec, po kalkach, zbledzić całość białą "wodą". Tomek Niewykluczone, że tak będzie, ale poczekam z tym aż dam na to mat, bo on też troszkę przygasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) 42 minuty temu, Vieh_san napisał: Niewykluczone, że tak będzie, ale poczekam z tym aż dam na to mat, bo on też troszkę przygasi. No po macie też będziesz mógł lepiej zrobić wypłodnienia, ale mam wrażenie, że pomarańczowy od dołu jest zbyt żółty... A pasek który powinien być szary ( jest szansa że to jedyny kawałek oryginalnego poszycia kadłuba jak był kupiony) pomiędzy niebieskim a białym dałeś... błękitny Zsugerowałeś się tym co jest w muzeum, dla mnie bardziej przekonujące są zdjęcia... Według mnie najlepiej oddaje kolory to zdjęcie z migiem, ale tak jak mówię według mnie. Ogólnie kawał dobrej roboty Edytowane 1 Lipca 2024 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 No właśnie mi ten szary wydaje się błękitny bardziej A tam, uwalę go sadzą i nic nie będzie widać xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Teraz jeszcze dostrzegłem jeden błąd w malowaniu Zobacz na kształt niebieskich obwódek skrzydeł: Edytowane 1 Lipca 2024 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 Jaaa, tej faktycznie. To jest babol Dzięki, bedę poprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 16 minut temu, Vieh_san napisał: Dzięki, bedę poprawiał. To rzuć okem swym jeszcze tu na ten fragment Rześmy tera narobili bigosa Ale ogólnie to coś wspaniałego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 7 minut temu, Artek82 napisał: Rześmy tera narobili bigosa Ale ogólnie to coś wspaniałego Zgadzam się - bigos to jest coś wspaniałego! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 Poprawione 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 Dlaczego to zostawiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 Mimo pewnych problemów powiedziałbym, że bardzo ładnie wychodzi! Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 58 minut temu, pmroczko napisał: Mimo pewnych problemów powiedziałbym, że bardzo ładnie wychodzi! Pozdrawiam Paweł Pewne problemy, to druga nazwa tego zestawu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 Godzinę temu, rymulus napisał: Dlaczego to zostawiłeś? Łukaszu, już mu nie marz po tym modelu, bo nigdy go nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 To wcale aż tak źle nie wygląda ;D Te drzwi od rampy ryłem mocno, bo one faktycznie w rzeczywistości kiepsko się schodzą. Połączenie tyłka z kadłubem było o tyle problematyczne że był schodek lekko mówiąc ze 2mm no i więcej cierpliwości do tego nie miałem. Rezałem po tej szpachli ostatkiem sił. Tak delikatnie na swoją obronę. Serio to nie wygląda tak źle na żywo. Dla mnie to i tak osiągnięcie jak go w ogóle skończę. Przyrzekam sobie, że następny model który wezmę do ręki będzie normalny, cywilizowany i współczesny ;D 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 Godzinę temu, Vieh_san napisał: To wcale aż tak źle nie wygląda ;D Te drzwi od rampy ryłem mocno, bo one faktycznie w rzeczywistości kiepsko się schodzą. Połączenie tyłka z kadłubem było o tyle problematyczne że był schodek lekko mówiąc ze 2mm no i więcej cierpliwości do tego nie miałem. Rezałem po tej szpachli ostatkiem sił. Tak delikatnie na swoją obronę. Serio to nie wygląda tak źle na żywo. Dla mnie to i tak osiągnięcie jak go w ogóle skończę. Przyrzekam sobie, że następny model który wezmę do ręki będzie normalny, cywilizowany i współczesny ;D Obiecuj sobie obiecuj... Trzeba było tylko wkleić te drzwi, bez szpachlowania tej szczeliny. Ja skleiłem te drzwi do kupy razem i całość wkleiłem dopiero do kadłuba. Powstały naturalne szczeliny tak jak otwierają się wrota. Przy następnym będzie ci łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 19 minut temu, Mitrandir napisał: Przy następnym będzie ci łatwiej Nie kuś Teraz się zastanawiam czy z wirnikiem mi w ogóle do gabloty wejdzie ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 5 minut temu, Vieh_san napisał: Teraz się zastanawiam czy z wirnikiem mi w ogóle do gabloty wejdzie A po co? Komu to potrzebne? W żadnym wypadku Po żyrandol go i jako wentylator niech kręci 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 (edytowane) Godzinę temu, Vieh_san napisał: Nie kuś Teraz się zastanawiam czy z wirnikiem mi w ogóle do gabloty wejdzie ;D Jakby co, to mam rysunki z instrukcji od mi 6, jak były częściowo składane łopaty... Z troczeniem do kadłuba, odrobinę mniej miejsca zajmuje Ale wtedy nie będzie się kręcić Edytowane 2 Lipca 2024 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 11 minut temu, Mitrandir napisał: Jakby co, to mam rysunki z instrukcji od mi 6, jak były częściowo składane łopaty... Z troczeniem do kadłuba, odrobinę mniej miejsca zajmuje Ale wtedy nie będzie się kręcić I tak nigdzie nie odleci, chociaż kilka razy korciło wysłać go w dziewiczy lot z one-way ticket przez okno xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 4 godziny temu, Vieh_san napisał: Przyrzekam sobie, że następny model który wezmę do ręki będzie normalny, cywilizowany i współczesny ;D Nie ma takich modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 2 Lipca 2024 Autor Share Napisano 2 Lipca 2024 5 godzin temu, barszczo napisał: Nie ma takich modeli Ja bym powiedział, że jest wiele takich dopóki się ich nie rozgrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2024 Share Napisano 2 Lipca 2024 (edytowane) 7 godzin temu, Vieh_san napisał: I tak nigdzie nie odleci, chociaż kilka razy korciło wysłać go w dziewiczy lot z one-way ticket przez okno xD Masz, co byś nie musiał przez okno... ten schemat tyczy się Mi-6; Mi-10 i Mi-10K Może się komuś przyda Edytowane 2 Lipca 2024 przez Mitrandir 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 8 Lipca 2024 Share Napisano 8 Lipca 2024 Ta dziura na grzbiecie za silnikiem była chyba mniejsza l lepiej oprofilowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Lipca 2024 Share Napisano 8 Lipca 2024 3 godziny temu, Maxy napisał: Ta dziura na grzbiecie za silnikiem była chyba mniejsza l lepiej oprofilowana. Pokazałaś prototypowy przeciwpożarowy egzemplarz który się różni to znacznie zwróć uwagę na podwozie i zastrzały już nie mówiąc o chromowanych deklach na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi