marek d Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Witam.Do budowy tego modelu zachęcił mnie box art autorstwa Piotra Forkasiewicza. Zero z osłony lotu Admirała Yamamoto. Pilot Kenji Yanagiya przeżył wojnę. Wszystko wg Eduarda. Kilka fotek mojej interpretacji tej maszyny. Mam nadzieję że ten DeAgostini choć trochę się wam spodoba. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Bardzo ładny model Marku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca (edytowane) Fajny podoba się czy wnęki nie powinny być tym samym kolorem co klapy Czytałem kiedyś o zestrzeleniu Yamoto i było tam, że zestrzelili dwa bombowce i chyba jeden samolot osłony przy stracie jednego Lightinga Edytowane 23 Czerwca przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Pozwoliłem sobie jeszcze wkleić tą fotkę z twojego warsztatu bo myślę że warto 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Też się podoba, fajnie zmalowany . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Zdecydowanie bardziej mi się podoba, niż na wczesnych malowankach warsztatowych. Kamo wygląda spójnie i przekonująco. Szkoda, że zbliżeń nie ma. Pytanie laika - czy paski na śmigle nie powinny być bliżej obwodu? Pilot przeżył wojnę, bo - podobno - stracił rękę. Jego zdrowsi koledzy z feralnego lotu, zginęli później co do jednego. Fajna praca. Sługa uniżony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Nie znam sie na Cesarskim lotnictwie ale to Zero jest świetne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Podoba mi się, szczególnie esy floresy. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Czerwca Autor Share Napisano 24 Czerwca @Adamo722 ta fotka z warsztatu jest bardzo wykręcona by było coś widać w kabinie. Kolory klapy/ podwozie nie wnikałem, do tego mój miks jest absolutnie nie trafiony. Paski na śmigle malowane na podstawie długości kalkomanii z zestawu. Ten model to absolutnie luźna wariacja na temat. 8 godzin temu, zaruk napisał: Pilot przeżył wojnę, bo - podobno - stracił rękę. Podobno latał jako instruktor z protezą. Miło że trochę się ten DeAgostini podoba. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Świetny model. Podoba się generalnie całościowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Również mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 24 Czerwca Share Napisano 24 Czerwca Wyszło po japońsku. Czyli jako tako. Jak będziesz robił kolejnego japońca chętnie pomogę, ale nic za darmo -) , Liczę na pomoc przy spicie , bo poloneza czas zacząć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca Bardzo podoba mi się Twój model, zawsze lubiłem ten rodzaj malowania Zer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuisNazarioDeLama Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca W dniu 23.06.2024 o 21:25, Adamo722 napisał: Fajny podoba się czy wnęki nie powinny być tym samym kolorem co klapy Wszystkie Zera z fabryki Mitsubishi miały wnęki w kolorze takim samym jak spód samolotu, dodatkowo wersję a6m3 produkowało tylko Mitsubishi. W dniu 24.06.2024 o 00:01, zaruk napisał: Pytanie laika - czy paski na śmigle nie powinny być bliżej obwodu? Paski na śmigle malujemy w skali według schematu: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 28 Czerwca Share Napisano 28 Czerwca Fantastyczna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Bardzo ładne kamo udało ci się wystrugać Marku . Wstaw trochę zbliżeń czasami dobrze podejrzeć detal . Model na wielki plus . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi