abtb Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca (edytowane) Witam niedzielnych smakoszy kawy o poranku - dziś dla odmiany galeria w dziale wiatracznym Przedstawiam do "konsumpcji" konkretny śmigłowiec uzbrojony po zęby, który to jest dalszym rozwinięciem mojej "kolekcji libijskiej" - Mil Mi-8, uzbrojony w cztery zasobniki strzeleckie UPK 23-250. Informacja dla liczynitów - ja rozróżniam dwa modele śmigłowców w tej rodzinie - Mi-8 z wirnikiem ogonowym po prawej stronie belki i Mi-17 z wirnikiem ogonowym po lewej stronie. Więcej typów i modyfikacji nie rozróżniam A zatem: Mil Mi-8, gdzieś w Libii, w którymś tam roku: I na dziś tyle Edytowane 29 Lipca przez abtb 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Wiatrak w plamy, super wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Bardzo fajny. Podoba mi się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Nawet model w nieatrakcyjnym malowaniu można pokazać ładnie na ciekawie wykadrowanych fotkach, np. tu: 4 godziny temu, abtb napisał: Czy można fotkę całej dotychczas zrobionej floty Kadafiego? Bo zaczyna być kolejna fajna kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Świetny. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lipca Autor Share Napisano 28 Lipca 2 godziny temu, Grzes napisał: Czy można fotkę całej dotychczas zrobionej floty Kadafiego? Się postaram Ale szybkiej odpowiedzi nie oczekuj - tak z tydzień O, właśnie - jak ogarnę sidewindery do Mirag-a to wtedy będzie okazja na dodatkowe cyknięcie dodatkowej foty I dziękuję bardzo wszystkim za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Bardzo mi się podoba to malowanie, ale mam wrażenie, że się spieszyłeś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Lipca Autor Share Napisano 28 Lipca Teraz, Mitrandir napisał: ale mam wrażenie, że się spieszyłeś... Nie, nie śpieszyłem się - zrobiłem go tak, jak chciałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca (edytowane) 10 minut temu, abtb napisał: Nie, nie śpieszyłem się - zrobiłem go tak, jak chciałem. W takim razie jest piękny Edytowane 28 Lipca przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca 23 minuty temu, abtb napisał: zrobiłem go tak, jak chciałem. Muszę zapamiętać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca Fajny śmiglak podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca (edytowane) Wykonanie bardzo ładne, ale nikt nie zauważył błędów które zabijają - niestety musze je wytknąć Wykonałeś model Mi-8MT(Mi-17) Libia miała głownie Mi-8T zrobiłeś kadłub z Mi-17 wraz z silnikami, a śmigło ogonowe plus belki podwieszeń z Mi-8 wydaje mi sie ze Libijskie Mi-8T nie miały możliwości podczepienia UPK 23-250 - masz moze jakies foto? wyszła hybryda ale ładna Edytowane 29 Lipca przez Adamsky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca 9 godzin temu, Adamsky napisał: Wykonanie bardzo ładne, Dziękuję bardzo 9 godzin temu, Adamsky napisał: ale nikt nie zauważył błędów które zabijają Nie wiem czy nie zauważył, czy raczej był ich świadom, bo przeczytał o tym w warsztacie. 9 godzin temu, Adamsky napisał: zrobiłeś kadłub z Mi-17 wraz z silnikami, a śmigło ogonowe plus belki podwieszeń z Mi-8 Wspomniał już o tym kolega @Artek82w warsztacie pisząc, że HB dał pudełko z obrazkiem Mi-8 a w środku jest kadłub do Mi-17, więc koto czytał, ten wiedział. 9 godzin temu, Adamsky napisał: wydaje mi sie ze Libijskie Mi-8T nie miały możliwości podczepienia UPK 23-250 - masz moze jakies foto? Nie mam i szukać nie będę - taki miałem plan na ten śmigłowiec i taki plan sobie zrealizowałem Model powstał w ramach "warsztatu relaksacyjnego" w którym nie zważam na "prawdę czasu i ekranu", tylko robię sobie prosto z pudła bez przykładania suwmiarki i porównywania z planami 9 godzin temu, Adamsky napisał: wyszła hybryda O tym też pisałem w warsztacie. Podsumowując - są modele przy których się odrobinę doktoryzuję (np "Ławica śledzi") jak i modele przy których się absolutnie nie doktoryzuję (np "Kolekcja libijska"), wychodząc z założenia, że modelarstwo to hobby które ma relaksować, a nie doprowadzać do stresu połączonego z milionowymi wydatkami na dodatki i tworzeniu dokumentacji technicznej- to i tak nie poleci (chyba że pionowo w dół ) 9 godzin temu, Adamsky napisał: ale ładna I oto chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca 52 minuty temu, abtb napisał: Wspomniał już o tym kolega @Artek82w warsztacie pisząc, że HB dał pudełko z obrazkiem Mi-8 a w środku jest kadłub do Mi-17, więc koto czytał, ten wiedział. Dobrze że wspomniałeś bom zapomniał że wspominałem A w tym wieku to już źle świadczy jednak Mimo zhybrydzenia wyszła fajna miniatura śmigłowca ale klasycznie: szkoda że nie swój, ale dobrze że w siedem dwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca 1 godzinę temu, Artek82 napisał: Mimo zhybrydzenia wyszła fajna miniatura śmigłowca 1 godzinę temu, Artek82 napisał: ale klasycznie: szkoda że nie swój, Klasycznie: zrobię Iskrę w patriotycznym malowaniu -indyjskim, bo tam też mają patriotyzm 1 godzinę temu, Artek82 napisał: ale dobrze że w siedem dwa No, ba - tylko i wyłącznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca 14 minut temu, abtb napisał: zrobię Iskrę w patriotycznym malowaniu -indyjskim No dawaj, dawaj, bo ja czekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca 16 minut temu, Grzes napisał: bo ja czekam Rok pamiętny i jedyny taki- 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 2 Sierpnia Share Napisano 2 Sierpnia Fajny!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi