abtb Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września (edytowane) W związku z łykendową "walką o krasnale" w Dęblinie, tradycyjna "galeria z kawą" ciut wcześniej niż zwykle . Dziś prezentuję szanownym oglądaczom stary, poczciwy model nieistniejącej już ESCI - McDonnell Douglas F-15C Eagle. O modelu to w sumie nie ma co się rozpisywać, bo już chyba nie do nabycia (być może pakuje go jeszcze Italeri) i raczej nikt się za jego budowę brać nie będzie. Model wzbogaciłem fotelem z Qb, Sidewinderami z Reskita, bomby i wielozamki z Hasegawy, kalki z modelu F-15C Hasegawy (wyszły trochę "świecące"), bo oryginały rocznik 1989 jakoś się trzymać nie chciały. McDonnell Douglas F-15C Eagle, 59 Eskadra Lotnictwa Myśliwskiego ze składu 33 Taktycznego Skrzydła Myśliwskiego, baza Eglin, Floryda, USA I tyle w temacie Edytowane 26 Września przez abtb 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Piękny, dodatkowo za ESCI wieeeelki plus . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Bardzo ładny model.Mnie przy takiej ilości napisów chyba by szlag trafił. Moje wszystkie"Jety" chyba pójdą na sprzedaż .Za dużo napisów do naklejania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Bardzo ładnie wyszedł. Będzie w Dęblinie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września 2 godziny temu, zaruk napisał: Będzie w Dęblinie? Nie zgłaszałem, ale mam miejsce w pudle to przywiozę na okazanie. Tylko Kolega hełm założy żebym rozpoznał w tłumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 14 minut temu, abtb napisał: Tylko Kolega hełm założy żebym rozpoznał w tłumie Gorzej jak wszyscy będą w hełmach, ewentualnie wtedy może zdjąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września (edytowane) Dam znak sygnał. Edytowane 27 Września przez zaruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 3 godziny temu, Xmen napisał: Mnie przy takiej ilości napisów chyba by szlag trafił. Moje wszystkie"Jety" chyba pójdą na sprzedaż .Za dużo napisów do naklejania To rób modele, a na koniec dawaj Tomkowi do naklejania napisów. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 12 minut temu, zaruk napisał: Dam znak sygnał. Tylko w odpowiednim momencie, bo ujęcie może być tylko jedno.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września No elegancki. Taki amerykański. Podoba się. Ja się do Dęblina nie wybieram a i dobrze bo hełmu też już nie mam więc oko zacieszę tym co na fotkach widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Godzinę temu, Grzes napisał: To rób modele, a na koniec dawaj Tomkowi do naklejania napisów. Proste. A w życiu. Za ładnie by wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 3 minuty temu, Xmen napisał: a ładnie by wyszło. Myślisz, że podbierałby Ci to co zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 6 minut temu, Grzes napisał: Myślisz, że podbierałby Ci to co zrobisz? Nie. Ja Tomkowi modelarsko do pięt nie dorastam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Września Autor Share Napisano 27 Września 1 godzinę temu, Xmen napisał: Ja Tomkowi modelarsko do pięt nie dorastam. Ty tak na serio? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września (edytowane) To praktycznie Vintage ale Tobie udało się wyciosać fajny model Edytowane 28 Września przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września 2 godziny temu, Xmen napisał: Ja Tomkowi modelarsko do pięt nie dorastam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września 9 godzin temu, abtb napisał: Ty tak na serio? Oczywiście.Nie będę pisał dlaczego tak uważam bo za dużo pisania jest. 8 godzin temu, Grzes napisał: Nikt się nie marze.Nie wiem skąd taki pomysł w ogóle. To stwierdzenie faktu.Zresztą Tomek nie jest jedyną osoba na tym forum wobec której tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września Fantastyczna robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września Stare dobre ESCI… Modele ESCI dostępne są jeszcze na giełdach modelarskich oraz na Allegro. Nawet aktualnie jest jeszcze oferowany jeden F-15 (w wersji B) na tym portalu. W latach 80 modele tej firmy wyprzedzały epokę ciesząc oko piękną fakturą zewnętrzną. Fajnie, że wziąłeś na warsztat ten zabytkowy zestaw i zbudowałeś z niego bardzo ładny model F-15C. Bardzo dobrze wyszedł. Wg Scalemates model ten nie jest aktualnie produkowany (możliwe, że formy przejął AMT) a Italeri ma w swojej ofercie swojego F-15C. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Września Autor Share Napisano 29 Września Dziękuję wszystkim za opinie i uwagi A w szczególności chciałbym podziękować kolegom @zaruk i @socjo1 za dyskusję "na żywo" nad prezentowanym tu modelem - dzięki chłopaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września 2 godziny temu, abtb napisał: Dziękuję wszystkim za opinie i uwagi A w szczególności chciałbym podziękować kolegom @zaruk i @socjo1 za dyskusję "na żywo" nad prezentowanym tu modelem - dzięki chłopaki To my dziękujemy. Model świetny a prezentacja w otwartym bagażniku sprawiła, że był to gwóźdź Mityngu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Godzinę temu, zaruk napisał: To my dziękujemy. Model świetny a prezentacja w otwartym bagażniku sprawiła, że był to gwóźdź Mityngu. O widzę że był znak-sygnał... Otwarty bagażnik . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października Budzi respekt, jak przystało na orła. Tak mi tylko troszku jakby nie leży owiewka. Odznacza się na łączeniu jakby nie była przyklejona. Poza tym bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października 9 godzin temu, kozborn napisał: Tak mi tylko troszku jakby nie leży owiewka. Odznacza się na łączeniu jakby nie była przyklejona. Problem tego modelu (oraz F-16 z Esci) to właśnie owiewka. Producent wpadł na "genialny" pomysł i ramę oszklenia dał z plastiku a samą owiewkę ze "szkła" co w efekcie trochę jest nie teges - rama klejona do kadłuba, a do ramy oszklenie (jakby nie można tego było dać jako jednego elementu ). Po prostu klej (specjalny do oszklenia) jest widoczny i daje to efekt niedopasowania. W F-15 jest jeszcze w miarę dobrze, ale ten patent w ich F-16 zupełnie się rozjechał i na razie nie chce mi się kontynuować budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi