abtb Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października Witam Dziś do porannej kawy kolejny MiG - dziś MiG 29SMT ze Zvezdy. Model fajny, sam się składa, kalki kładą się dobrze. MiG 29SMT (wersja 9.19) 14 Pułk Myśliwski Rosyjskich Sił Powietrznych, lotnisko Kursk - Wschodni, Rosja, 2012 rok I na zakończenie cały dotychczasowy urobek w temacie 29-tych: 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października A co on ma tam za rakiety podwieszone w takim ciekawym malowanku?? Ch-29T? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października Model świetny, malowanie bardzo się podoba. Rodzinka na końcu zacna, Libijczyk wymiata . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października 12 minut temu, Grzes napisał: Ch-29T? Dałeś do pieca! To są bomby kierowane KAB-500kr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października 2 minuty temu, abtb napisał: Dałeś do pieca! No, wczoraj właśnie rozpocząłem sezon grzewczy 2 minuty temu, abtb napisał: To są bomby kierowane KAB-500kr No bo właśnie coś mi nie pasowało ani w wyglądzie, ani w zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października Podoba się Cała czwórka fajnie się prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października Bardzo ładny. Cała czwórka w komplecie wymiata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października Dla mnie bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Października Autor Share Napisano 8 Października Bardzo dziękuję za opinie panowie Jak będzie mi dane obmacać wyroby Trębacza i okażą się całkiem przyzwoite (choć internety piszą, że są garbate bardziej od wielbłąda) , to może stadko się powiększy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października No każdy Mig cieszy oko, Twój wygląda efektywnie, ale coś mi układ plam nie pasuje... a on jest dość charakterystyczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października 32 minuty temu, smialus napisał: ale coś mi układ plam nie pasuje... a on jest dość charakterystyczny Układ plam jest zgodny z instrukcją Zvezdy dla tego egzemplarza: Zwróć uwagę, że egzemplarz nr "22" ma zamienione miejscami kolor średnio szary z ciemnoszarym A czy ten schematy są ogólnie prawidłowe - nie wnikałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października Racja niektóre były zamienione. ale ja już widzę co jest nie tak, bo na szybko patrzyłem, kolory są strzelone tzn jeden z nich. Kolorystyka składa się z trzech barw, jasna szara, ciemniejsza i ciemno szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października W dniu 8.10.2024 o 09:07, abtb napisał: może stadko się powiększy Nieśmiało podsuwam taka propozycję malunkową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października (edytowane) 24 minuty temu, smialus napisał: tzn jeden z nich. Pisałem o tym w warsztacie - podparłem się instrukcją Trumpetera w doborze najciemniejszego koloru i to był błąd. Ten najciemniejszy kolor zbyt mocno zlewa się ze średnio szarym. Było trzeba trzymać się instrukcji Zvezdy i było by ok atak wyszła delikatna kicha 12 minut temu, Grzes napisał: Nieśmiało podsuwam taka propozycję malunkową... A to proszę ciebie jest chyba wersja "K" dla lotniskowców więc jakby nie za bardzo jest z czego wystrugać Edytowane 9 Października przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 2 minuty temu, abtb napisał: A to proszę ciebie jest chyba wersja "K" dla lotniskowców więc jakby nie za bardzo jest z czego wystrugać a to proszę Ciebie, może czasem cos byś postrugał, a nie tylko pudełko - klejenie - malowanie i następny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października 1 minutę temu, Grzes napisał: może czasem cos byś postrugał, Przecież strugam MiG-a-21R i MiG-a 23ML - oba z KP - a to prawie jak zrobić COŚ z NICZEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października (edytowane) A gdzieś dawałeś relację z budowy tego Miga?? Ciężki powiem Ci ten kamuflaż był dla mnie, niby prosty ale namordowałem się z nim że ho ho, w szczególności, że te plamy mają różną fakturę Edytowane 9 Października przez smialus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października Autor Share Napisano 9 Października 2 godziny temu, smialus napisał: A gdzieś dawałeś relację z budowy tego Miga?? Oczywiście- warsztat relaksacyjny w którym była pokazana budowa każdego egzemplarza widocznego na fotce "rodzinnej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 9 Października Share Napisano 9 Października 3 godziny temu, abtb napisał: nie za bardzo jest z czego wystrugać Zazwyczaj jak nie ma z czego wystrugać, to strugasz z "mydła" Natomiast Miguś przyjemny, niezmiennie zazdroszczę Ci tempa i wolnego czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mchrol2 Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Ładna sztuka, ja dziś jak wrócę z roboty to biorę się za mycie bo przestrzeliłem kolory że szok, najciemniejszy wyszedl mi bordowy a 2 szare zlewają się w jeden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Piękny model. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 16 Października Share Napisano 16 Października Takie małe pytanko, napisałeś, że tylko najciemniejszy odcień przyjąłeś wg. Trumpetera, jak rozumiem pozostałe wg. instrukcji Zvezdy? Czy przypadkiem najjaśniejszy odcień nie jest za bardzo beżowy/popielaty? I pytanie do ogółu bo MR Paint i Bilmodel robią kolory dedykowane do tego samolotu, czy miał ktoś z nimi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Października Autor Share Napisano 17 Października (edytowane) 14 godzin temu, wprzybylak napisał: jak rozumiem pozostałe wg. instrukcji Zvezdy? Tak 14 godzin temu, wprzybylak napisał: Czy przypadkiem najjaśniejszy odcień nie jest za bardzo beżowy/popielaty? Musisz też wziąć poprawkę na rozjaśnienia/wypłowienia koloru bazowego oraz wpływ łosza na odcień koloru. Model będzie można obejrzeć na żywo we Włocławku w ten łykend i tam dokładnie mu się przyjrzeć i ocenić. A czy kolor jest prawidłowy/zbliżony Edytowane 17 Października przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Oczywiście wszystko jest kwestią subiektywnego odbioru, natomiast ty widzisz model na żywo bez jakichkolwiek przekłamań, stąd pytanie. Ja popełniłem dokłądnie ten sam model jakiś czas temu i na żywo nie do końca mi pasowały kolory sugerowane przez Zvezdę, oczywiście nic straconego i mój syn robi wziu po pokoju. Odnosząc się do zdjęć maszyn odniosłem wrażenie, że jest to kolor bardziej szaro/niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Października Share Napisano 17 Października Bez wnikania w szczegóły - świetnie się prezentuje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi