MichalZ Napisano 11 Listopada 2024 Share Napisano 11 Listopada 2024 Cześć Model firmy Trumpeter w skali 1:35 "Famo" z Flak-iem 8.8 ,z dodatków żywiczne skrzynie oraz łuski/amunicja oraz lina Eureka . Model w pełni pomalowany akrylowymi farbami 3 Gen Ak Interactive. Pozdrawiam. 33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Mocno styrany, ładnie pomalowany, ze smaczkami. Jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Fajnie się prezentuje. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Dobry jest, naprawdę dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Bez wnikania w merytorykę wykonanie na najwyższym poziomie. W zasadzie malowany 1 kolorem, a pełen życia i przestrzeni! Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Piękna praca! Trudno się napatrzeć. Gratulacje za wykonanie. Bardzo podobają mi się obicia i efekty na kolorze bazowym. Czystość pracy i ogólnie gra kolorów na modelu. Super! Mam nadzieję, że dobije kiedyś to takiego poziomu,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model91 Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Listopada 2024 Share Napisano 12 Listopada 2024 Bardzo plastycznie wykonany, piękne cieniowanie bryły i sam model jako obiekt również ciekawy. Mimo że Flak to absolutnie nie nudny a wręcz zaroMbisty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2024 Share Napisano 13 Listopada 2024 Udany model. Moim zdaniem to styranie płyt z przodu może trochę za mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 15 Listopada 2024 Share Napisano 15 Listopada 2024 Bardzo ładny. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 19 Listopada 2024 Share Napisano 19 Listopada 2024 Wykonanie pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 22 Listopada 2024 Share Napisano 22 Listopada 2024 Feuer Frei! Podoba mi się. Osobiście czekam na wersję z dźwigiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 22 Listopada 2024 Share Napisano 22 Listopada 2024 "Famo" z 88mm Flak jest piękne. @zyziekna którą wersję z dźwigiem? Sd.Kfz 9/1; Sd.Kfz. 9/2; Sd.Kfz. 9/3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aidenstorm Napisano 23 Listopada 2024 Share Napisano 23 Listopada 2024 W dniu 11.11.2024 o 21:59, MichalZ napisał: Cześć Model firmy Trumpeter w skali 1:35 "Famo" z Flak-iem 8.8 ,z dodatków żywiczne skrzynie oraz łuski/amunicja oraz lina Eureka . Model w pełni pomalowany akrylowymi farbami 3 Gen Ak Interactive. Pozdrawiam. Dlaczego to wygląda tak fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 23 Listopada 2024 Share Napisano 23 Listopada 2024 @cieciwa9/1 Trumpeter 09576, innej na razie nie planują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 23 Listopada 2024 Share Napisano 23 Listopada 2024 Hmm, rozumiem, że to model dedykowany - ten o którym piszesz. Bo do Sd.Kfz. 9/2 jest co najmniej kilka konwersji. Nie, nie podejmuję się ich analizować i oceniać, choć kiedyś (wydawało mi się) że byłem całkiem niezłym znawcą rodziny Sd.Kfz. 9. Teraz - życie nauczyło mnie pokory - już bym tak nie twierdził. Ale nadal będę podziwiał Twoje wykonanie tego modelu i czekam na Sd.Kfz. 9/1 Mam trochę materiałów (w tym obie wersje "Nuts & Bolts"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 26 Listopada 2024 Share Napisano 26 Listopada 2024 Bardzo fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 27 Listopada 2024 Share Napisano 27 Listopada 2024 Świetny jest, patrzę z podziwem, tym bardziej, że sam mam go w stosunkowo niedalekich planach. Stąd moje pytanie - jak robiłes "risercz" to spotkałes się z innym malowaniem? Z tego co wiem to zbudowali tego raptem 12-14 sztuk w 1943 i wszystkie wysłali do Włoch, co sugeruje, że innego malowania nie było. Niemniej w jakiejś książce spotkałem sie z rysunkiem który przedstawiał 3-kolorowy kamuflaż. I drugie pytanie - osłona działa? Żeby było mniej żółto, czy jakiś konkretny pojazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Listopada 2024 Share Napisano 27 Listopada 2024 Jakby robił risercz to pewnie wyłapał by parę błędów , bo niestety kilka jest mimo że to droga nowość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 27 Listopada 2024 Autor Share Napisano 27 Listopada 2024 55 minut temu, Lestat napisał: Świetny jest, patrzę z podziwem, tym bardziej, że sam mam go w stosunkowo niedalekich planach. Stąd moje pytanie - jak robiłes "risercz" to spotkałes się z innym malowaniem? Z tego co wiem to zbudowali tego raptem 12-14 sztuk w 1943 i wszystkie wysłali do Włoch, co sugeruje, że innego malowania nie było. Niemniej w jakiejś książce spotkałem sie z rysunkiem który przedstawiał 3-kolorowy kamuflaż. I drugie pytanie - osłona działa? Żeby było mniej żółto, czy jakiś konkretny pojazd? 20 minut temu, Evildead napisał: Jakby robił risercz to pewnie wyłapał by parę błędów , bo niestety kilka jest mimo że to droga nowość... Robiłem "risercz" i uznałem że nie ma sensu bawić się w jakiś pojazd na podstawie zdjęć,dorabianie czy przeróbki bo jak sam napisałeś @Lestat zrobili ich bardzo mało a zdjęć tych pojazdów jest jeszcze mniej i na większości z nich egzemplarze różnią się od drugiego (np:. jeden ma osłonę armaty,drugi jej nie ma,jeden ma zderzak jak w famo a drugi nie itp:.).Same malowania też są różne ponieważ co najmniej widać że może być i szary i w kamuflażu.Całe wykonanie mojego modelu to własny pomysł,aby było ciekawie i miło dla oka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 27 Listopada 2024 Share Napisano 27 Listopada 2024 4 godziny temu, Evildead napisał: Jakby robił risercz to pewnie wyłapał by parę błędów , bo niestety kilka jest mimo że to droga nowość... no to może napiszesz jakie to "błędy", czy tak na zasadzie "wiem ale nie powiem?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Listopada 2024 Share Napisano 27 Listopada 2024 19 minut temu, Lestat napisał: no to może napiszesz jakie to "błędy", czy tak na zasadzie "wiem ale nie powiem?" Przedni pancerz jest trochę inny, inna ilość nitów, drabina powinna być owalna a w modelu jest płaska, końcówki osłon bocznych wygięte do tyłu, w modelu są płaskie,tylna płyta pancerna powinna być otwarta, brakuje jakiś szczegółów na tyle tak z grubsza, też mam ten model więc co nie co patrzyłem, można porównać z nuts & bolts famo np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 27 Listopada 2024 Share Napisano 27 Listopada 2024 10 minut temu, Evildead napisał: Przedni pancerz jest trochę inny, inna ilość nitów, drabina powinna być owalna a w modelu jest płaska, końcówki osłon bocznych wygięte do tyłu, w modelu są płaskie,tylna płyta pancerna powinna być otwarta, brakuje jakiś szczegółów na tyle tak z grubsza, też mam ten model więc co nie co patrzyłem, można porównać z nuts & bolts famo np. OK, dzięki szczere za odpowiedź. Tylko w tym momencie wypływamy na szeroki i od zawsze mętny temat "podejście do modelarstwa". Osobiście podzielam pogląd autora modelu, zaś błędy wymienione przez Ciebie (nie negując ich istnienia) są dla mnie kompletnie nieistotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Listopada 2024 Share Napisano 27 Listopada 2024 2 minuty temu, Lestat napisał: OK, dzięki szczere za odpowiedź. Tylko w tym momencie wypływamy na szeroki i od zawsze mętny temat "podejście do modelarstwa". Osobiście podzielam pogląd autora modelu, zaś błędy wymienione przez Ciebie (nie negując ich istnienia) są dla mnie kompletnie nieistotne. Spoko, jak widać w galerii można go zrobić elegancko z pudełka, reszta kwestia podejścia do danego modelu , nie ma tu żadnego przymusu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi