abtb Napisano Niedziela o 09:21 Share Napisano Niedziela o 09:21 (edytowane) Witam W dzisiejszej galerii coś dla miłośników wczesnych rur - tytułowy Meteor w wersji F.8. Model Airfxa miał być dla mnie swoistą "wunderwaffe" wobec modeli Special Hobby, ale jak pokazała rzeczywistość - płonne były moje nadzieje. Model swoje za uszami ma - trochę nos nie pasuje do reszty, wloty silników tak sobie pasują do gondoli silnikowych, przejście kadłub skrzydło też wymaga podlania CA, że o goleniach podwozia nie wspomnę . Ale ogólnie - może być, przysłowiowe zero szpachli, odrobina CA - czyli gorąco polecam Na zakończenie bardzo istotna informacja dla kolegi @barszczo - nie dość że "śrebrny", to jeszcze po belgijsku Gloster Meteor F.8, 350 Eskadra Belgijskich Sił Powietrznych, baza lotnicza Beauvechain, Belgia, wczesne lata 50-te XX wieku I na deser jeszcze takie ciastko do porannej kawy - wersje Mk.4 i F.8 na wspólnych fotkach Czyli wyszły dwie galerie w jednym rzucie Na zakończenie informacyjnie informuję, że zrobiłem nowe fotki do galerii Mk.4 (stare wywaliłem) więc jak ktoś jest chętny, to może sobie zerknąć i nasycić oczy |"świeżym widokiem" tej wersji. Oraz jeszcze raz informacyjnie informuję, że nie jest to moje ostatnie słowo w temacie Meteorów A teraz można spokojnie Edytowane Niedziela o 09:22 przez abtb 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Niedziela o 09:24 Share Napisano Niedziela o 09:24 Będzie kolejna ławica? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 09:28 Autor Share Napisano Niedziela o 09:28 4 minuty temu, giberes napisał: Będzie kolejna ławica? Jakieś tam powiązanie obrazkowe jest: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 09:29 Share Napisano Niedziela o 09:29 No piękny Belg . W parze też się świetnie prezentują, za tego Argentyńca jeszcze raz wielki plus . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 10:01 Share Napisano Niedziela o 10:01 Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Niedziela o 10:50 Share Napisano Niedziela o 10:50 Godzinę temu, abtb napisał: ....nos nie pasuje do reszty, wloty silników tak sobie pasują do gondoli silnikowych, przejście kadłub skrzydło też wymaga podlania CA, że o goleniach podwozia nie wspomnę..... zaleciało śledz... WRÓĆ.... amodelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano Niedziela o 11:26 Share Napisano Niedziela o 11:26 Lubię takie kolekcje. Ławica śledzi, deszcz meteorów, co jeszcze nas czeka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 11:41 Share Napisano Niedziela o 11:41 14 minut temu, Woit napisał: co jeszcze nas czeka? Gra na bałałajce. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano Niedziela o 13:33 Share Napisano Niedziela o 13:33 Śliczniutki, i mi się bardziej podoba niż argentyński. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Niedziela o 14:39 Share Napisano Niedziela o 14:39 Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Niedziela o 14:49 Share Napisano Niedziela o 14:49 Jak wg ciebie wypada porównanie SH i Airfix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 16:27 Autor Share Napisano Niedziela o 16:27 (edytowane) 5 godzin temu, Woit napisał: Ławica śledzi, deszcz meteorów, co jeszcze nas czeka? Mała podpowiedź: 4 godziny temu, Xmen napisał: Gra na bałałajce Czyli "Projekt Bałałajka" który liczy już sześć MiG-ów 21, A poza tym, znajomy jak wracał z wywczasu na Węgrzech, to wspominał że mu przed maską przeleciało stado Vampirów 1 godzinę temu, DobreMzimu napisał: Jak wg ciebie wypada porównanie SH i Airfix? Pytanie z gatunku tych trudnych Airfix robi dwie wersje F.8 i PR.9 które różnią się przede wszystkim nosem - stąd mały problem z jego dopasowaniem. MPM/SH robi tych wersji znacznie więcej co skutkuje dość specyficznymi podziałami technologicznymi: oddzielne końcówki skrzydeł (dla wersji z krótkim i długim płatem), różne rodzaje usterzenia pionowego, oddzielny nos. Modele MPM były trochę mdłe pod względem linii podziału, SH, który odziedziczył formy i rozwinął "rodzinę" opracował nowe kadłuby, zrobił płat w jednym kawałku, zrobił jednoczęściowe golenie podwozia. Oczywiście wszystko zależy od wersji. Na pewno SH wygrywa ilością dostępnych malowań. Model której firmy jest lepszy - i jednej, i drugiej potrzebuje odrobiny wprawy w rzemiośle. Na koniec DZIĘKUJĘ BARDZO wszystkim za opinie Edytowane Niedziela o 16:28 przez abtb 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano Niedziela o 20:19 Share Napisano Niedziela o 20:19 Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Fajny, bardzo nietypowa bryła. Jakich metalików używałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu (edytowane) 59 minut temu, smialus napisał: Jakich metalików używałeś? Typowy mój zestaw: podkład z GX2, następnie mieszanka C028+ C008, a potem coraz jaśniejszym aż do samego C008. Edytowane 7 godzin temu przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi