abtb Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada (edytowane) Witam W dzisiejszej galerii coś dla miłośników wczesnych rur - tytułowy Meteor w wersji F.8. Model Airfxa miał być dla mnie swoistą "wunderwaffe" wobec modeli Special Hobby, ale jak pokazała rzeczywistość - płonne były moje nadzieje. Model swoje za uszami ma - trochę nos nie pasuje do reszty, wloty silników tak sobie pasują do gondoli silnikowych, przejście kadłub skrzydło też wymaga podlania CA, że o goleniach podwozia nie wspomnę . Ale ogólnie - może być, przysłowiowe zero szpachli, odrobina CA - czyli gorąco polecam Na zakończenie bardzo istotna informacja dla kolegi @barszczo - nie dość że "śrebrny", to jeszcze po belgijsku Gloster Meteor F.8, 350 Eskadra Belgijskich Sił Powietrznych, baza lotnicza Beauvechain, Belgia, wczesne lata 50-te XX wieku I na deser jeszcze takie ciastko do porannej kawy - wersje Mk.4 i F.8 na wspólnych fotkach Czyli wyszły dwie galerie w jednym rzucie Na zakończenie informacyjnie informuję, że zrobiłem nowe fotki do galerii Mk.4 (stare wywaliłem) więc jak ktoś jest chętny, to może sobie zerknąć i nasycić oczy |"świeżym widokiem" tej wersji. Oraz jeszcze raz informacyjnie informuję, że nie jest to moje ostatnie słowo w temacie Meteorów A teraz można spokojnie Edytowane 17 Listopada przez abtb 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Będzie kolejna ławica? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada 4 minuty temu, giberes napisał: Będzie kolejna ławica? Jakieś tam powiązanie obrazkowe jest: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada No piękny Belg . W parze też się świetnie prezentują, za tego Argentyńca jeszcze raz wielki plus . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Godzinę temu, abtb napisał: ....nos nie pasuje do reszty, wloty silników tak sobie pasują do gondoli silnikowych, przejście kadłub skrzydło też wymaga podlania CA, że o goleniach podwozia nie wspomnę..... zaleciało śledz... WRÓĆ.... amodelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Lubię takie kolekcje. Ławica śledzi, deszcz meteorów, co jeszcze nas czeka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada 14 minut temu, Woit napisał: co jeszcze nas czeka? Gra na bałałajce. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek261 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Śliczniutki, i mi się bardziej podoba niż argentyński. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Jak wg ciebie wypada porównanie SH i Airfix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada (edytowane) 5 godzin temu, Woit napisał: Ławica śledzi, deszcz meteorów, co jeszcze nas czeka? Mała podpowiedź: 4 godziny temu, Xmen napisał: Gra na bałałajce Czyli "Projekt Bałałajka" który liczy już sześć MiG-ów 21, A poza tym, znajomy jak wracał z wywczasu na Węgrzech, to wspominał że mu przed maską przeleciało stado Vampirów 1 godzinę temu, DobreMzimu napisał: Jak wg ciebie wypada porównanie SH i Airfix? Pytanie z gatunku tych trudnych Airfix robi dwie wersje F.8 i PR.9 które różnią się przede wszystkim nosem - stąd mały problem z jego dopasowaniem. MPM/SH robi tych wersji znacznie więcej co skutkuje dość specyficznymi podziałami technologicznymi: oddzielne końcówki skrzydeł (dla wersji z krótkim i długim płatem), różne rodzaje usterzenia pionowego, oddzielny nos. Modele MPM były trochę mdłe pod względem linii podziału, SH, który odziedziczył formy i rozwinął "rodzinę" opracował nowe kadłuby, zrobił płat w jednym kawałku, zrobił jednoczęściowe golenie podwozia. Oczywiście wszystko zależy od wersji. Na pewno SH wygrywa ilością dostępnych malowań. Model której firmy jest lepszy - i jednej, i drugiej potrzebuje odrobiny wprawy w rzemiośle. Na koniec DZIĘKUJĘ BARDZO wszystkim za opinie Edytowane 17 Listopada przez abtb 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 19 Listopada Share Napisano 19 Listopada Fajny, bardzo nietypowa bryła. Jakich metalików używałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada Autor Share Napisano 19 Listopada (edytowane) 59 minut temu, smialus napisał: Jakich metalików używałeś? Typowy mój zestaw: podkład z GX2, następnie mieszanka C028+ C008, a potem coraz jaśniejszym aż do samego C008. Edytowane 19 Listopada przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 20 Listopada Share Napisano 20 Listopada Bardzo ładne. Belg jednak ładniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi