Skocz do zawartości

Kraz 255B 5BP Opole, AVD Models1:72

halset

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Grzes napisał:

Ludziki se zrobi, kalkę wydrukuje, jeszcze sam to wszystko wodą zaleje.

Normalnie Człowiek Renesansu :super:

Łańcuszki między słupkami też sobie sam narysowałem i dałem do wytrawienia :lol:

Panie Halset, ja wiedziałem żeś jest dobry modelarz, nawet bardzo dobry. Ale teraz to już przegiąłeś! Mistrzowska w każdym aspekcie modelarskiego rzemiosła aranżacja pamiętnego tematu. I jeszcze takie wykonanie w 1/72. Nic tylko pogratulować i wyłapywać smaczki.

Jak na 72 to model wcale nie jest taki całkiem mały:

IMG_20241202_204340.thumb.jpg.b030b22a8bfeb050e5d1d667edd6c055.jpg

10 godzin temu, mysiek13 napisał:

Przepiękna praca, czy ludziki co sobie "sam" drukowałeś byłbyś chętny też wydrukować "na handel" ? 

Niestety ze względu na prawa autorskie nie mogę - nie jestem defacto w 100% ich autorem, jako bazy użyłem kilka assetów których używamy w firmie do wizualizacji 3d - odpowiednio dopasowując pozy, podmieniając ręce czy głowy i modyfikując to i owo.

• Like 1
  • Thanks 1

Nie moja bajka przede wszystkim ze względu na skalę (tematyka zresztą też) ale wygląda to znakomicie, jak zawsze piękna robota. Zwraca też uwagę bardzo ładnie dopracowana podstawka - w sensie drewniany postument - a niestety nieraz oprawa dioramy czy scenki znacznie odstaje od poziomu pracy…

W dniu 30.11.2024 o 21:17, halset napisał:

Finito :D

Pamiętam ten okres gdy przyjeżdżałem przez centrum Opola, widoczne ślady po powodzi gdzie woda sięgała 1 piętra i wyżej, wraki pojazdów zawieszone na ogrodzeniu cmentarza przy skrzyżowaniu Ul. Niemodlińskiej i Wrocławskiej, tragedia.Powódź 1997. Zdjęcia lotnicze pokazują ogrom zniszczeń. Cała lewobrzeżna część Opola została zalana przez Odrę.

Z tym finitos toś poszedł na całego, zwodziłeś obserwujących cały czas, a to pokazując ciężarówkę a to fragmencik uliczki , asa trefl trzymałeś w rękawie na zakończenie . Nazwać tą dioramkę udaną  to tak jak gdyby nic nie powiedzieć, dopieściłeś ją w każdym calu i szczególe , pozostaje tylko pochylić się i.....

ทำตัวอย่างไร ให้เพื่อนร่วมงานเคารพศูนย์รวมข้อมูลเพื่อธุรกิจ SME (เอสเอ็มอี)

P.S. Mam nadzieję zobaczyć ją i jej autora na przyszłorocznej imprezie w Bytomiu.

• Thanks 1

Genialna robota 11/10 warsztatowo, malarsko, historycznie-tematycznie, podstawkowo (idealny minimalizm- podstawka idealnie podkreśla temat i nie przytłacza) ..no i figurkowo. Woda sztos. W zasadzie znalazłem tylko jeden minus, który ginie przy odbiorze ale dodam jako info zwrotne tzn chyba kalka na lewych drzwiach kapke nie siadła tzn widać schodek., ja przy grubych kalkach jak robie coś ambitnego to zalewam połyskiem i szlifuje papierem aż zniknie, zwykle wystarcza lakier podany "pod włos" ale nie zawsze. Żebym ja miał takie figurki..i umiał je tak pomallować...:) Czekam na kolejne cuda spod Twojej ręki.

Pozdro

• Thanks 1

Wspaniała praca. Świetny pomysł, wykonanie, woda, figurki (w tej skali - miazga!) . Żadnego efekciarstwa,  wszystkiego w sam raz. Słowem przepis na REWELACYJNY projekt.  Fotka Admina będzie! Gratuluję niesamowitej pracy. 

Napisano (edytowane)

Dzięki jeszcze raz Panowie :D:super:

W dniu 4.12.2024 o 21:10, bulik58 napisał:

P.S. Mam nadzieję zobaczyć ją i jej autora na przyszłorocznej imprezie w Bytomiu.

Powinienem się zjawić :)

Edytowane przez halset
  • Thanks 1