TAW Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Objętościowo może i niewiele, ale detale są jednak bardzo czasochłonne. Szczególnie na tak dobrym poziomie wykonania. Udanego wypoczynku a potem z nowymi siłami pazernie do modelu bo czekam na więcej. Myślę że nie tylko ja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Kurde, ładne to. Sandały gustowne, przeciąg boskiego wiatru dosięgnie i stópki kierowcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia 24 minuty temu, zaruk napisał: I to na razie tyle. Idą ferie więc będzie mała przerwa, ale po niej znów wrzucę nową relację. Jaka przerwa, lud domaga się aktualizacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Bardzo ładnie to wygląda, tylko tak dalej kokpit nabiera życia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia Na ten spust to tylko palec przyłożyć. Dla mnie bomba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia (edytowane) Robota wzorcowa, super to wygląda . Edytowane 25 Stycznia przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia 9 godzin temu, zaruk napisał: Idą ferie więc będzie mała przerwa Benjamin Button? Super robótka. Klasyk powiedział by: wyrzuć, wszystko źle, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Stycznia Autor Share Napisano 25 Stycznia 16 minut temu, marek d napisał: Benjamin Button? Nie, Mazowsze jest opóźnione. Tak czy siak, skończę w pieluchach. Dziękuję wszystkim za motywujące wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Czwartek o 19:30 Autor Share Napisano Czwartek o 19:30 Zmagań z kokpitem ostatnia część. Postanowiłem nie darować jeszcze jednej z wajch, już pomalowanej i przyklejonej. Klej trzymał słabo, więc dokonałem bezbolesnej ekstrakcji w znieczuleniu nasiękowym. Piłką pana Libora Kopećka odciąłem wajchę i wyciąłem rowek (w miejscu pomalowanej imitacji). Sięgnąłem po rurki Albion Alloys. Trzeba przyznać, że trzymają rozmiar bo cieńsza (fi 0,3 mm) bezbłędnie weszła w grubszą (0,5 mm, średnica wewnętrzna 0,3). A przecież wystarczy niewielka niedokładność średnicy, żeby podobny manewr się nie udał. Wykonałem imitację wajchy. Całość pomalowałem i wkleiłem. Specjalnej różnicy nie widać. Podoklejałem całą resztę drążków i przekładni. Na burtach wykonałem imitacje oświetlenia wraz z przewodami. Dokleiłem panel z tablicą przyrządów. Po czym to wszystko razem skleiłem. Dużo dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty Ale mogę spokojnie jechać na ferie. Salam. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 20:24 Share Napisano Czwartek o 20:24 50 minut temu, zaruk napisał: Dużo dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty Tak, wiem... I tak nie będzie nic widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Czwartek o 21:30 Autor Share Napisano Czwartek o 21:30 Godzinę temu, barszczo napisał: I tak nie będzie nic widać... To raczej będzie widać... Także ten... Nie wszystko przepadło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano Piątek o 14:44 Share Napisano Piątek o 14:44 Świetna robota i mega przyjemne dla oka fotografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Piątek o 16:59 Share Napisano Piątek o 16:59 No to masz zamknięty jeden etap i pozwolenie na ferie masz . Jak widać można ładnie opędzić kokpit bez pomocy Edwarda. A ten fakap który pokazałeś czerwonymi strzałkami to po wewnętrznej stronie nie będzie trudne do ogarnięcia. Gorzej, że przed wiatrochronem linie się nie schodzą, ale z tego też się wykaraskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano Piątek o 23:29 Share Napisano Piątek o 23:29 Robota ładnie idzie - ciekawym kamuflażu jaki będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 godzin temu Autor Share Napisano 15 godzin temu W dniu 1.02.2025 o 01:29, tenzan napisał: Robota ładnie idzie - ciekawym kamuflażu jaki będzie... Na początku pokazałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi