Michal_G Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Co do zdjęcia T-34 Markuz: wozy są z 1 BPanc, przeprawa przez Wisłę pod Studzianki. Co do doboru modelu nie pomogę, nie mija skala. Ale zwróć uwagę na koła jezdne 236-ki - przedostatnie jest inne niż pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Ale zwróć uwagę na koła jezdne 236-ki - przedostatnie jest inne niż pozostałe. Wiem, zakładam wymianę koła przy budowie modelu ale dzięki za zwrócenie uwagi. Pytanie zadałem tylko dla tego żeby się upewnić co do wyboru modelu, żeby potem za dużo nie przerabiać i nie kupować tony dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 T-34 miały montowane różne i pełne i z otworami uglowymi, i z bandażem gumowym i bez. Także jaką mieszaninę kół nie założysz to i tak będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Nie do końca, bo mam zamiar wykonać konkretny egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Kolego do końca, do końca. Na T-34 zęby zjądłem, także wiem co mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Jednak się nie zgodzę. Tak się składa, że przymierzam się do wykonania 236 z willysem na pace wiec montaż kół w sposób dowolny odpada. A skoro juz "nie masz zębów" to moze podpowiesz czy mój wybór modelu jest odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Sidolux EXPERT Połysk bez polerowania Ochrona i nabłyszczanie PVC,LINOLEUM myślicie że będzie dobry ten sidolux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Proponuje ci poszukać na chomikuj wydawnictw militaria, lub podobnych Widzialem numery o Shermanach wiec mogą ci się przydac, bo jest wiele ciekawych informacji, projektów jak i wzorów malunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Jesli już polecam Testorsa 1711 ładny kolorek nie za ciemny nie za jasny.Wlaśnie z tym OD tak jest niektóre kolory wpadają w brąz inne w zieleń a już ewenementem dla mnie jest Humbrol 155. P.S. zawsze możesz zrobić zdobytego przez Niemców.(są zdjęcia nawet gdzieś w tym wątku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 imek46, Markuz: Jeżeli Markuz ma zamiar zrobić 236-kę z forsowania Wisły to koła powinny być jak na zdjęciu. Jakie bzz po drugiej stronie - trudno wyczuć. Co nie zmienia faktu że parę dni później koła już mogły być inne bo czołg np. wpadł na minę i uszkodzone koło zostało zastąpione takim jakie akurat było pod ręką. A że w temacie T-34 i pochodnych też trochę zębów starłem (aczkolwiek w 1:72) to swoje 0.03 PLN mogę dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Witam mam taki problem odnośnie malowania. 1 raz Zabrałem sie za malowanie modelu Tiger 1;16 zaczołem od nakładania podkładu z AK dokładnie ten> http://plastmodel.pl/p/330/10343/ak-interactive-ak-177-white-primer-60ml--ak-interactive-primers-podklady-ak-interactive-farby-i-chemia-modelarska.html dodałem także parę kropel Thinnera AKhttp://plastmodel.pl/p/220/9465/ak-interactive-ak-712-acrylic-thinner-60ml--ak-interactive-acrylic-farby-akrylowe-ak-interactive-farby-i-chemia-modelarska.html i z tego wszystkiego farba z aerografu została nałożona moim zdaniem fatalnie, zobaczcie zdjęciahttp://zapodaj.net/65bb23954a68c.jpg.html ................ http://zapodaj.net/12d0bd1db6990.jpg.html . .................. http://zapodaj.net/0b7ac16f84b6e.jpg.htmlbez dodawania thinnera efekt taki sam . Oco chodzi pomóżcie rozwiązać problem. Czy farba jest za rzadka czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 ta farba po prostu rozlewa sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 uzyskam jakąs pomoc czemu ta farba(podkład) tak pokrywa model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Nie rozumiem. Farbę podkład położyłeś na kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 tak ta kalkomania będzie zakryta farbą,ale nie w tym problem chodzi mi o nakładanie tej farby na model,nie nakrywa się farba równo tylko robią sie takie kropelki ta farba po prostu nie chce sie trzymać tego plastiku i rozlewa się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 te kropelki widać dobrze na tych bocznych osłonach http://zapodaj.net/65bb23954a68c.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 spróbuj zmniejszyć ciśnienie przy malowaniu z areografu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Male pytanko. Jak najlepiej zrobić/pomalować przednie lampy, jeśli się nie posiada przeźroczystych elementów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Male pytanko. Jak najlepiej zrobić/pomalować przednie lampy, jeśli się nie posiada przeźroczystych elementów ? A może "przepracować" je? Rozwiercić wnętrza lampy i wkleić dorobione "szkiełko" z folii-listka po tabletkach (mają świetną wypukłą strukturę ) za pomocą przebijaka do skóry... Prowadzę ten proceder od lat.... awiam! PozdrDziała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 W sumie to myslalem nad podobnym patentem. Pierwszy to, pomalować na kolor srebrny/chrom i nakleić folie do telefonów, drugi - nakleić folie aluminiową, tylko ze drugą stroną (tą matową bardziej) ;) Ale ten twój pomysl może być ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Witam po nałożeniu farby na model i pokryciu go sidoluxem ile trzeba czekac aby zrobić na nim wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 prosze o szybka odpowiedz.dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi