KrzychuP Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Panowie ,posiada koś z was jakieś ciekawe foty Sturmpanzera IV "Brummbar" z 216 z okresu walk we Włoszech ,oczywiście oprócz tych które zapodaje google. Za wszelaką pomoc z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Czy ten zestaw anten będzie pasował do pojazdów IDF ? Głownie mam na myśli Sho't Kal 73, M51 ISherman http://allegro.pl/rb-model-35a13-antena-do-wspolczesnych-pojazd-1-35-i5567783350.html Zakup padł na M51, wiec ponawiam pytanie o pomoc w doborze podstawy i anten do tego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Zakup padł na M51, wiec ponawiam pytanie o pomoc w doborze podstawy i anten do tego pojazdu Te będą bardziej odpowiednie https://www.scalemates.com/kits/207186-voyager-model-pea300-wwii-us-afv-antenna-base-set-5-pieces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Dzieki To i te powinny być dobre http://allegro.pl/podstawa-do-radiostacji-panzer-art-su35-001-i5082313656.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Wyglądają na identyczne, więc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 A jeszcze pytanko o anteny. Jaka dlugośc i grubośc ? Ewentualnie czy można dostać gdzies w sklepie gotowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Specem od Shermanów nie jestem, ale obiło mi się o uszy, ze antena ma około 3 metrów długości, ale jakie to grube, i czy idzie coś takiego kupić to nie wiem. Accurate Armour sprzedaje cienkie pręciki z włókna węglowego, ale chyba lepiej (a na pewno taniej) anteny zrobić samemu. http://www.accurate-armour.com/ShowProduct.cfm?category=4&subcategory=105&product=1852&manufacturer=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Ok dzięki za podpowiedzi. Poradze sobie z antenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedge Napisano 11 Sierpnia 2015 Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Jeśli jesteśmy już w temacie anten to z czego najlepiej zrobić podstawę/mocowanie anteny do niemieckich tanków w skali 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Jaką konkretna wersje Leoparda 1 przedstawia ten model: http://www.mojehobby.pl/products/German-Leopard-Medium-Tank.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Głupi kłopot z kolorem. Buduję T26E4 Super Pershing Zawsze za referencyjny jeżeli chodzi o kolor olive drab uważałem 155 Humbrola i nim też kiedyś malowałem wszystkie amerykańskie pojazdy z IIWŚ. Czasy się zmieniły i do pershinga nabyłem Vallejo 70.889 - 091 - USA Olive Drab, zacząłem malować koła a tu taka sytucja po prawej maska od Willysa malowana 14 lat temu Humbrolem 155 po lewej koło od Pershinga Vallejo 70.889 - 091 - USA Olive Drab Czy nie jest zbyt brązowe?? Źle kupiłem kolor? Lepiej kupić Vallejo 70.893 - 095 - US Dark Green dla większej zgodności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Ja kupiłem ten kolor do transportera M3 Halftracka i uważam że jest OK. Wystarczy go lekko porozjaśniać. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź Adams, poszedłem jednak w stronę Olive Drab zbliżonego do 155 Humbrolla. Model czeka na jeszcze jaśniejszą warstwę modulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 M60A1 Patton Gulf War Koncepcyjnie przygotowuje się do kolejnego projektu. Znów pytanie o kolor malowania. Czy taki kolor będzie OK? 40% XF-59 Desert Yellow, 40% XF-57 Buff 20% X-2 White Oczywiście do tego zabawa proporcjami dla modulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 A po co cudować z jakimiś mieszankami jak jest oryginalny kolor ModelMastera nr 4812 o nazwie " US Army&Marines Gulf Sand" jest to bardzo dobra farba akrylowa trzyma się bez podkładu wszystkiego: plastyku, metalu (lufy, blaszki) stołu i podłogi też ,jest to w pełni powtarzalny kolor ( wyrobiłem już 4 słoiczki, bo ja tylko ODS ).Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź, po to właśnie pytałem, żeby nie musieć kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Dzień dobry, czym zrobić afrykańską wodę? Wiem, że temat z wodą przemijał się już wiele razy, ale każdy mówił co innego. Jeśli żywica to z jakiej? Jak to zabarwić? Planuje, żeby czołg stał w tej wodzie, czyli agresywne środki odpadają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 jejfan1 - wysłałem Ci na PW link do pobrania magazynu w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 A czym różni się woda afrykańska od np. europejskiej? Ja stosuję taki produkt: http://sklep-kamieniarski.abc24.pl/default.asp?kat=6571&pro=206609 barwić go możesz na wybrany kolor farbkami akrylowymi np Vallejo, Wylewasz na wybrany teren cienkimi warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Dzięki koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Sorry za off-topa, ale mam awarię głównego aerografu Mam kłopot z aerografem. Dzielnie służył przez ponad rok (dbałem bardziej niż o żonę) aż tu wczoraj przy dokręcaniu kapturka dyszy wyjechała i zniszczyła się uszczelka. Jakieś pomysły czym ją zastąpić? owinąć cienko taśmą teflonową? owinąć nitką? Nie palę i nie mam zapalniczki na rozbiórkę ;) Zdjęcie poglądowe z internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Znaczy moim zdaniem kup zapalniczkę i wypal z niej gaz i rozbierz albo wez od kogoś kto pali A tak na serio to chyba gdzieś słyszałem że wystarczy mocniej dokręcić ale nie kieruj się moim postem bo sam w podobnej sytuacji popsułem dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Dokręcenie mocniej powoduje zmianę pozycji kapturka w stosunku do dyszy i zmienia przepływ powietrza w sposób znacząco pogarszający strumień. Wniosek - tam coś jednak musi być podłożone. Rzeczona uszczelka na zdjęciu sklepu (komplet 19 PLN czyli 50% wartości mojego aerografu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 No to zrób to z tą zapalniczka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi