Skocz do zawartości

MiG 21F-13, Modelsvit, 1/72

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Dziś do kawy kolejny model z "Projektu Bałałajka". Tym razem wypada napisać, że wyszło jak wyszło. Liczyłem że jakoś uda mi się go lepiej zmalować ale niestety, czasami każdemu zdarza się trochę robotę sknocić :mrgreen: Choć w szczególe jestem nie do końca zadowolony, to w ogóle jakoś to jest i stawiam na półkę obok innych MiG-aczy

MiG 21F-13, 47 Eskadra Rozpoznania Taktycznego, 3  Skrzydło Myśliwskie "Władimir Komarow" ze składu 1 Dywizji Obrony Powietrznej, lotnisko Preschen, Niemiecka Republika Demokratyczna, 1978r

f8mvRg4.jpg

PWFPiAQ.jpg

XqKOjvg.jpg

1LImwki.jpg

h9Atb07.jpg

WFfALpq.jpg

cotnbpB.jpg

oDwRIVP.jpg

8NbEfdV.jpg

uDOTt9s.jpg

7DxJcvY.jpg

p28Tsoo.jpg

2H9RIl7.jpg

n1q4vQX.jpg

5KMPwjN.jpg

9uREmih.jpg

n1xKYOn.jpg

Ukgs5Ry.jpg

zUs8zzl.jpg

kxQ0DrO.jpg

3AY4Xbb.jpg

WmAAfrk.jpg

Fotek jak zwykle mnóstwo, ale jakoś tak mi się nacykało :mrgreen:

Teraz można komentować, pisać paszkwile, dosypywać dziegciu do beczki i ew. słodzić i miodzić :haha:

:kawa:

• Like 16

12 godzin temu, Helmut napisał:

A co Ci się w nim nie podoba?

Taki trochę jak malowany pędzlem ławkowcem :mrgreen:

Jak na niego patrzę, to stwierdzam, że wyszedł  odrobinkę  za "jednolity" - trochę za mało zróżnicowane malowanie.

Ale w sumie ..................chyba daje radę :wink:

Edytowane przez abtb

To ja będę tym niedobrym.

Pomalowany jak to się mówi "na sztukę". Przynajmniej dla mnie.

Za bardzo rozmyte przejścia kolorów i osłona kabiny słabo dopasowana.

Jest jednak możliwość że jak to jeden z uczestników forum napisał na mój temat:" nie znam się to się wypowiem"  lub jak to drugi napisał:"że chyba nie wiem o co chodzi".

Edytowane przez Xmen
  • Thanks 1

24 minuty temu, Xmen napisał:

Pomalowany jak to się mówi "na sztukę".

:haha:

24 minuty temu, Xmen napisał:

Za bardzo rozmyte przejścia kolorów

Malowany z tzw. ręki bez maskowania (jaki poprzednie MiG-i tu prezentowane), ale ok - nie obrażam się :mrgreen:

25 minut temu, Xmen napisał:

osłona kabiny słabo dopasowana.

A tego to nie ogarniam - linia podziałowa między owiewką a kadłubem zrobiona czeską piłką więc tu raczej nie ma niedopasowania. Chyba że chodzi tobie o to że w ogóle jest ta linia a nie powinno jej być (lity beton). Weź pod uwagę fakt w jaki sposób była otwierana owiewka w F-13.

11 minut temu, abtb napisał:

Malowany z tzw. ręki bez maskowania (jaki poprzednie MiG-i tu prezentowane), ale ok - nie obrażam się :mrgreen:

W arabskich jeszcze to przeszło ale niemiecki porządek i coś takiego.:rozga:

36 minut temu, Xmen napisał:

Chodzi o zaznaczone miejsce.

A co z nim jest nie tak :hmmm:?

Jeżeli chodzi ci o to że nie ma tam linii prostej to nie powinno jej tam być. W tym miejscu owiewka jest powyginana jak kiełbasa:

wLWTh5k.jpg

39 minut temu, Xmen napisał:

W arabskich jeszcze to przeszło ale niemiecki porządek i coś takiego.

Wietnamski PFM i radziecki SMT też są  malowane z ręki, ale ok  :super: (wszak to komunistyczna kołchoźnicza robota :haha:)

Jak napisałem na wstępie:

11 godzin temu, abtb napisał:

można .............pisać paszkwile, dosypywać dziegciu do beczki.................

więc szanuję twoje zdanie i przyjmuję na tzw klatę. Dając model do galerii liczę się z tym, że jednym będzie się podobał a innym nie :D

2 godziny temu, Xmen napisał:

Dziękuję ślicznie za wyjaśnienia.

Proszszę bardzo. Sądząc po liczbie mnogiej , domniemam że obie podniesione przez ciebie kwestie zostały wyjaśnione/ wytłumaczone itp. :haha:

• Like 1