abtb Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Witam Dziś do kawy kolejny model z "Projektu Bałałajka". Tym razem wypada napisać, że wyszło jak wyszło. Liczyłem że jakoś uda mi się go lepiej zmalować ale niestety, czasami każdemu zdarza się trochę robotę sknocić Choć w szczególe jestem nie do końca zadowolony, to w ogóle jakoś to jest i stawiam na półkę obok innych MiG-aczy MiG 21F-13, 47 Eskadra Rozpoznania Taktycznego, 3 Skrzydło Myśliwskie "Władimir Komarow" ze składu 1 Dywizji Obrony Powietrznej, lotnisko Preschen, Niemiecka Republika Demokratyczna, 1978r Fotek jak zwykle mnóstwo, ale jakoś tak mi się nacykało Teraz można komentować, pisać paszkwile, dosypywać dziegciu do beczki i ew. słodzić i miodzić 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Dobry Niemiec w ciapki, piękna sprawa. Bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Szkoda że bez szachownic...... A na serio, jak zawsze perełka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Wyszedł bardzo dobrze, podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Nie dajcie się zwieść urodzie. Niemiec zawsze będzie Niemcem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Dobra, polajkowane, teraz biorę się za robienie lotnisk... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja A co Ci się w nim nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja (edytowane) 12 godzin temu, Helmut napisał: A co Ci się w nim nie podoba? Taki trochę jak malowany pędzlem ławkowcem Jak na niego patrzę, to stwierdzam, że wyszedł odrobinkę za "jednolity" - trochę za mało zróżnicowane malowanie. Ale w sumie ..................chyba daje radę Edytowane 12 Maja przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja (edytowane) To ja będę tym niedobrym. Pomalowany jak to się mówi "na sztukę". Przynajmniej dla mnie. Za bardzo rozmyte przejścia kolorów i osłona kabiny słabo dopasowana. Jest jednak możliwość że jak to jeden z uczestników forum napisał na mój temat:" nie znam się to się wypowiem" lub jak to drugi napisał:"że chyba nie wiem o co chodzi". Edytowane 11 Maja przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja 24 minuty temu, Xmen napisał: Pomalowany jak to się mówi "na sztukę". 24 minuty temu, Xmen napisał: Za bardzo rozmyte przejścia kolorów Malowany z tzw. ręki bez maskowania (jaki poprzednie MiG-i tu prezentowane), ale ok - nie obrażam się 25 minut temu, Xmen napisał: osłona kabiny słabo dopasowana. A tego to nie ogarniam - linia podziałowa między owiewką a kadłubem zrobiona czeską piłką więc tu raczej nie ma niedopasowania. Chyba że chodzi tobie o to że w ogóle jest ta linia a nie powinno jej być (lity beton). Weź pod uwagę fakt w jaki sposób była otwierana owiewka w F-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Chodzi o zaznaczone miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 11 minut temu, abtb napisał: Malowany z tzw. ręki bez maskowania (jaki poprzednie MiG-i tu prezentowane), ale ok - nie obrażam się W arabskich jeszcze to przeszło ale niemiecki porządek i coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja 36 minut temu, Xmen napisał: Chodzi o zaznaczone miejsce. A co z nim jest nie tak ? Jeżeli chodzi ci o to że nie ma tam linii prostej to nie powinno jej tam być. W tym miejscu owiewka jest powyginana jak kiełbasa: 39 minut temu, Xmen napisał: W arabskich jeszcze to przeszło ale niemiecki porządek i coś takiego. Wietnamski PFM i radziecki SMT też są malowane z ręki, ale ok (wszak to komunistyczna kołchoźnicza robota ) Jak napisałem na wstępie: 11 godzin temu, abtb napisał: można .............pisać paszkwile, dosypywać dziegciu do beczki................. więc szanuję twoje zdanie i przyjmuję na tzw klatę. Dając model do galerii liczę się z tym, że jednym będzie się podobał a innym nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 12 minut temu, abtb napisał: powyginana jak kiełbasa: jakoś to tak świńsko zabrzmiało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Dziękuję ślicznie za wyjaśnienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja 2 godziny temu, Xmen napisał: Dziękuję ślicznie za wyjaśnienia. Proszszę bardzo. Sądząc po liczbie mnogiej , domniemam że obie podniesione przez ciebie kwestie zostały wyjaśnione/ wytłumaczone itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Bardzo śliczny "Plasticart" W dniu 11.05.2025 o 22:16, abtb napisał: W tym miejscu owiewka jest powyginana jak kiełbasa: Jak "wurst" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja W dniu 13.05.2025 o 09:58, Artek82 napisał: Jak "wurst" jak Wurst - jezeli juz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Weisswurst! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja W dniu 11.05.2025 o 21:26, Xmen napisał: W arabskich jeszcze to przeszło ale niemiecki porządek i coś takiego. Dla ścisłości Niemcy tego samolotu nie malowali, taki przyszedł z fabryki. Co chcecie od tego malowania?? Mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi