abtb Napisano Niedziela o 08:29 Share Napisano Niedziela o 08:29 Witam Dziś do kawy kolejny model z "Projektu Bałałajka". Tym razem wypada napisać, że wyszło jak wyszło. Liczyłem że jakoś uda mi się go lepiej zmalować ale niestety, czasami każdemu zdarza się trochę robotę sknocić Choć w szczególe jestem nie do końca zadowolony, to w ogóle jakoś to jest i stawiam na półkę obok innych MiG-aczy MiG 21F-13, 47 Eskadra Rozpoznania Taktycznego, 3 Skrzydło Myśliwskie "Władimir Komarow" ze składu 1 Dywizji Obrony Powietrznej, lotnisko Preschen, Niemiecka Republika Demokratyczna, 1978r Fotek jak zwykle mnóstwo, ale jakoś tak mi się nacykało Teraz można komentować, pisać paszkwile, dosypywać dziegciu do beczki i ew. słodzić i miodzić 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 09:01 Share Napisano Niedziela o 09:01 Dobry Niemiec w ciapki, piękna sprawa. Bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Niedziela o 09:23 Share Napisano Niedziela o 09:23 Szkoda że bez szachownic...... A na serio, jak zawsze perełka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Niedziela o 14:05 Share Napisano Niedziela o 14:05 Wyszedł bardzo dobrze, podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 15:56 Share Napisano Niedziela o 15:56 Nie dajcie się zwieść urodzie. Niemiec zawsze będzie Niemcem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Niedziela o 16:02 Share Napisano Niedziela o 16:02 Dobra, polajkowane, teraz biorę się za robienie lotnisk... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano Niedziela o 16:57 Share Napisano Niedziela o 16:57 A co Ci się w nim nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 18:29 Autor Share Napisano Niedziela o 18:29 (edytowane) 12 godzin temu, Helmut napisał: A co Ci się w nim nie podoba? Taki trochę jak malowany pędzlem ławkowcem Jak na niego patrzę, to stwierdzam, że wyszedł odrobinkę za "jednolity" - trochę za mało zróżnicowane malowanie. Ale w sumie ..................chyba daje radę Edytowane wczoraj o 05:22 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 18:45 Share Napisano Niedziela o 18:45 (edytowane) To ja będę tym niedobrym. Pomalowany jak to się mówi "na sztukę". Przynajmniej dla mnie. Za bardzo rozmyte przejścia kolorów i osłona kabiny słabo dopasowana. Jest jednak możliwość że jak to jeden z uczestników forum napisał na mój temat:" nie znam się to się wypowiem" lub jak to drugi napisał:"że chyba nie wiem o co chodzi". Edytowane Niedziela o 18:48 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 19:13 Autor Share Napisano Niedziela o 19:13 24 minuty temu, Xmen napisał: Pomalowany jak to się mówi "na sztukę". 24 minuty temu, Xmen napisał: Za bardzo rozmyte przejścia kolorów Malowany z tzw. ręki bez maskowania (jaki poprzednie MiG-i tu prezentowane), ale ok - nie obrażam się 25 minut temu, Xmen napisał: osłona kabiny słabo dopasowana. A tego to nie ogarniam - linia podziałowa między owiewką a kadłubem zrobiona czeską piłką więc tu raczej nie ma niedopasowania. Chyba że chodzi tobie o to że w ogóle jest ta linia a nie powinno jej być (lity beton). Weź pod uwagę fakt w jaki sposób była otwierana owiewka w F-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 19:24 Share Napisano Niedziela o 19:24 Chodzi o zaznaczone miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Niedziela o 19:26 Share Napisano Niedziela o 19:26 11 minut temu, abtb napisał: Malowany z tzw. ręki bez maskowania (jaki poprzednie MiG-i tu prezentowane), ale ok - nie obrażam się W arabskich jeszcze to przeszło ale niemiecki porządek i coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 20:16 Autor Share Napisano Niedziela o 20:16 36 minut temu, Xmen napisał: Chodzi o zaznaczone miejsce. A co z nim jest nie tak ? Jeżeli chodzi ci o to że nie ma tam linii prostej to nie powinno jej tam być. W tym miejscu owiewka jest powyginana jak kiełbasa: 39 minut temu, Xmen napisał: W arabskich jeszcze to przeszło ale niemiecki porządek i coś takiego. Wietnamski PFM i radziecki SMT też są malowane z ręki, ale ok (wszak to komunistyczna kołchoźnicza robota ) Jak napisałem na wstępie: 11 godzin temu, abtb napisał: można .............pisać paszkwile, dosypywać dziegciu do beczki................. więc szanuję twoje zdanie i przyjmuję na tzw klatę. Dając model do galerii liczę się z tym, że jednym będzie się podobał a innym nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 20:40 Share Napisano Niedziela o 20:40 12 minut temu, abtb napisał: powyginana jak kiełbasa: jakoś to tak świńsko zabrzmiało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano wczoraj o 03:08 Share Napisano wczoraj o 03:08 Dziękuję ślicznie za wyjaśnienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano wczoraj o 05:29 Autor Share Napisano wczoraj o 05:29 2 godziny temu, Xmen napisał: Dziękuję ślicznie za wyjaśnienia. Proszszę bardzo. Sądząc po liczbie mnogiej , domniemam że obie podniesione przez ciebie kwestie zostały wyjaśnione/ wytłumaczone itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Bardzo śliczny "Plasticart" W dniu 11.05.2025 o 22:16, abtb napisał: W tym miejscu owiewka jest powyginana jak kiełbasa: Jak "wurst" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi