smialus Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Model robiony prosto z pudła. Jedynym dodatkiem był OCP od Mastera. Model malowany Hatakami, Gunze, Tamiya, MRP, Alclad. Ogólnie model składał się dość przyjemnie, z błędów dosyć kłopotliwych była wnęka podwozia głównego która sprawiła problem z wpasowaniem kokpitu. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Powiem Ci, że jakby trochę się przyłożyć do sesji w plenerze, mogłyby uchodzić za zdjęcia z epoki. Ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Rewelacyjny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca 32 minuty temu, Grzes napisał: Powiem Ci, że jakby trochę się przyłożyć do sesji w plenerze, mogłyby uchodzić za zdjęcia z epoki. Ładnie Nie miałem już czasu na zdjęcia takie konkretniejsze bo samolot odleciał do innego właściciela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemowo Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Model piękny. Przypominają się pokazy na Ławicy w 1991 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunch896tearful Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Piękna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca 7 godzin temu, smialus napisał: wnęka podwozia głównego która sprawiła problem z wpasowaniem kokpitu. To co napisałeś jest nierealne, a model podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano Czwartek o 11:23 Autor Share Napisano Czwartek o 11:23 20 godzin temu, mig napisał: To co napisałeś jest nierealne, a model podoba mi się. Właśnie jest realne, są dwie wnęki do wyboru, ja się pośpieszyłem i wkleiłem tą głębszą, a powinna być płytsza. PS Dziękuję za miłe słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano Czwartek o 14:27 Share Napisano Czwartek o 14:27 Chodzi Ci o wnękę podwozia przedniego bo to ona "sąsiaduje" z kokpitem. Wtedy mogą pojawić się problemy ze spasowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano Piątek o 08:22 Share Napisano Piątek o 08:22 Świetny! Bardzo realistyczny, podoba mi się to kamo takie stłumione. Zmotywowałeś mnie do odkopania swoich Su-czek Ale widzę, że te odgromniki nie tylko mnie stwarzają problemy Dość nietypowa konfiguracja uzbrojenia też dodaje smaczku. Mam pytanie o wrażenia z samego sklejanie zestawu. Przyjemny w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano Piątek o 11:27 Autor Share Napisano Piątek o 11:27 Mam Mastera odgromniki, ale osadzać je to nie na moje nerwy, to jest tak mikronowe, a samo klejenie mnie nie urządza tak delikatnych elementów u mnie musi być pancerne. Zestawowe się łamały a te klejone od Mastera to wystarczyłoby dotknąć i jużby leciały. Model kleił się bezproblemowo, jedynie ta wnęka była wpadką. Sam model jest naprawdę na wysokim poziomie, ilość detali w porównaniu do Academy no można się domyślić... Klejenie, szpachli praktycznie nie używałem. Model naprawdę godny polecenia. Nie wiem czy tylko w tym moim przypadku był jeden dość istotny defekt - skrzydła były zdeformowane, ale myślałem że jak przykleję sloty to to zniknie, ale jednak było to w delikatny sposób widoczne, trzeba by było to w jakiś sposób prostować. Ale poza tymi mankamentami model szczerze mogę polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano Piątek o 12:02 Share Napisano Piątek o 12:02 Piękny jet! Świetne wykonanie Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano Sobota o 12:17 Share Napisano Sobota o 12:17 No pięknie Panie.... Wysmakowana szata graficzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electromara Napisano Poniedziałek o 19:41 Share Napisano Poniedziałek o 19:41 Su-27 to dla mnie jedna z najładniejszych maszyn, choć wolę jednoosobowe. Bardzo fajnie wyszedł, czym malowałeś podstawowe kolory camo i jakie to były? Parka z 34 to pięknie musi wyglądać na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano wczoraj o 09:35 Autor Share Napisano wczoraj o 09:35 13 godzin temu, electromara napisał: Su-27 to dla mnie jedna z najładniejszych maszyn, choć wolę jednoosobowe. Bardzo fajnie wyszedł, czym malowałeś podstawowe kolory camo i jakie to były? Parka z 34 to pięknie musi wyglądać na żywo... Zdecydowanie wolę też jednomiejscową. Podstawowe kolory jakie wykorzystałem to jasnoniebieska Hataka C328,w przypadku ciemnoniebieskiej to była kombinacja Hataka C095 i Tamiya XF-23 bardzo dużo modulacji tymi dwoma farbami, szara fog grey C231 od Hataki, ale ona też była mocno rozjaśniana już po pomalowaniu. Ogólnie malowanie to był jeden wielki eksperyment, podkład Mr Base 1500 szary, obawiałem się czarnego ponieważ podstawowy kolor jest zbyt jasny i obawiałem się cięższego pokrycia czarnego podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi