Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czyli po katapultowaniu? To samolot musialby byc zaryty nosem w ziemi, jak ten z Guam...
- fotele sa zero-zero, wiec moga sie strzelac z plyty postojowej, bez zarycia.

Co do pokryw to sa one zdejmowane w celu wyciagniecia/wymiany fotela, a same fotele tez musza byc poddawane okresowym przegladom.

Fotel pilota na jakims stojaku + zdjeta pokrywa obok i bedzie git. Zawsze lepiej niz strzelane, bo w takim wypadku sekwencyjnie odpalaja oba z odpowiednim interwalem.

Pozdr.

Pawel

• Odpowiedzi 350
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oto panel z wytrasowanymi liniami, oraz dorobionymi "skrzyneczkami" niewiadomego zastosowania. Każda jest chyba skierowana na głowę pilota. Panel pomalowany podkładem i wypolerowany z farfocli:

IMG_0378.jpg

Napisano

Dziś przyszły profile polistyrenowe, moje pierwsze, świetna sprawa! Tanie i dobre.

Ujęcie z filmu pokazujące elementy na przednim panelu:

IMG_0382.jpg

A tu dorobione elementy z w/w profili. Fotel dla przymiarki, ale na szczęście za tydzień powinny przyjść żywiczne z quickboosta:

IMG_0383.jpg

IMG_0386.jpg

Ujdzie?

Napisano

Białe elementy na zdjęciu wyszły trochę prześwietlone, wiec wydaje się, ze są większe niż w rzeczywistości. Na prawdę wygląda ok

Napisano

Zmalowany kibelek, kończę poprawki w kabinie. Zrobiłem już te najpotrzebniejsze, teraz zajmę się małymi niedoróbkami:

IMG_0389.jpg

Napisano

Bardzo mi się Twoja praca podoba- tak trzymaj

Co do eksponowania kabinki-może zrobisz zdejmowany fragment dachu? Wzdłuż linii podziału. Model na wyglądzie by wiele nie stracił, a zawsze można by xobaczyć co jest w środku

Napisano

Szykuję pewną kokpitową niespodziankę Nie będę nic otwierał, ale za to....

Dzięki serdeczne za komentarz

Napisano

Hej, wrzucam małą galeryjkę foteli. Na fotkach widzę jakieś farfocle itp, ale są one nieszkodliwe. Oto fotele.

IMG_0420.jpg

IMG_0411.jpg

IMG_0414.jpg

IMG_0416.jpg

IMG_0419.jpg

Gwoli ścisłości... niestety zapomniałem pokazać niezaczętych foteli. Na załączonej fotce widać odcięte fotele od kostek wlewowych (na tym etapie skapnąłem się o potrzebie zrobienia zdjęcia. Żeby nie było dorzuciłem w kadr nawet pudełko w którym owe fotele przybyły do mnie z Azji. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś problemy, lub inne wewnętrzne rozterki mogę wrzucić zrzut ekranu ze sklepu internetowego w którym fotele kupiłem.

IMG_0397.jpg

Napisano
Hej, wrzucam małą galeryjkę foteli. Na fotkach widzę jakieś farfocle itp, ale są one nieszkodliwe. Oto fotele.

IMG_0420.jpg

Dziwny kolor tego fotela. Tu masz zestawienie kolorow i fotke wariantu ACES II uzywanego w B-2. http://www.seatejectcolor.com/seat/sedili/ditte/aces/b2.htm Moze jeszcze da rade to poprawic.

Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś problemy, lub inne wewnętrzne rozterki mogę wrzucić zrzut ekranu ze sklepu internetowego w którym fotele kupiłem.
- rozterek zero, mamy natomiast regulamin. Trzeba uwazac, bo jak ktos jest gapa... to i zrzuty ekranowe malo pomoga. Szczegolnie ze z ekranu mozna zrzucic wszystko, nawet fakture na zakup Wiezy Eiffla.

Powodzenia zycze, a szczegolnie wyrobienia sie w terminie.

Pozdr.

Pawel

Napisano

Wzorowałem się na filmie dokumentalnym o B-2. Było tam ujęcie kabiny, fotele były caluśkie czarne w wyjątkiem kilku naklejek, tabliczek po bokach. Moje też są takie. Zdjęcie dość sporo przekłamało, w rzeczywistości foteliki są czarniutkie, delikatnie pociągnięte suchym pędzlem. Tak czy owak. Fotele spełniają moje poczucie... estetyki, wyszły fajnie i zostawię je.

Napisano

Przedstawiam kokpit, do którego muszę dorobić jeszcze tylko drążki i konstrukcję za fotelami:

IMG_0436.jpg

IMG_0439.jpg

IMG_0442.jpg

IMG_0443.jpg

IMG_0445.jpg

I fotka "warsztatowo-malarska" :

IMG_0427.jpg

Pozdro.

PS: Musze pochwalić farbki Gunze, bo sprawują się wspaniale! Gaśnicę malowałem Humbrolem - masakra!

Napisano
Zaraz... czy to białe coś za siedzeniem pilota to... deska klozetowa?

tak

Lucas HS piękna robota

Napisano

Pasy też są całe czarne?

a ten ogromny zaciek przed klozetem ? to chyba nie jakiś efekt manewrów samolotem podczas załatwiania potrzeb?

Z niecierpliwością(:P) czekam na tę niespodziankę

Napisano (edytowane)
a ten ogromny zaciek przed klozetem ? to chyba nie jakiś efekt manewrów samolotem podczas załatwiania potrzeb?

Przeca to są fekalia, tylko trzeba je pomalować na odpowiedni kolor - to się nazywa realizm w sklali

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)
To plama CA, której nie udało się domyć debonderem (była trochę stara).

i po co sie przyznawałeś ? trza było pomalować plamy na zółto i postawić tam pilota - wiesz niby samolotem zakołysało

Edytowane przez Gość