PKD4GA Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Czyli po katapultowaniu? To samolot musialby byc zaryty nosem w ziemi, jak ten z Guam... - fotele sa zero-zero, wiec moga sie strzelac z plyty postojowej, bez zarycia. Co do pokryw to sa one zdejmowane w celu wyciagniecia/wymiany fotela, a same fotele tez musza byc poddawane okresowym przegladom. Fotel pilota na jakims stojaku + zdjeta pokrywa obok i bedzie git. Zawsze lepiej niz strzelane, bo w takim wypadku sekwencyjnie odpalaja oba z odpowiednim interwalem. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Oto panel z wytrasowanymi liniami, oraz dorobionymi "skrzyneczkami" niewiadomego zastosowania. Każda jest chyba skierowana na głowę pilota. Panel pomalowany podkładem i wypolerowany z farfocli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Dziś przyszły profile polistyrenowe, moje pierwsze, świetna sprawa! Tanie i dobre. Ujęcie z filmu pokazujące elementy na przednim panelu: A tu dorobione elementy z w/w profili. Fotel dla przymiarki, ale na szczęście za tydzień powinny przyjść żywiczne z quickboosta: Ujdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nie za grube są? W tej skali wyglądają jak szyny kolejowe tak na moje oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Białe elementy na zdjęciu wyszły trochę prześwietlone, wiec wydaje się, ze są większe niż w rzeczywistości. Na prawdę wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Zmalowany kibelek, kończę poprawki w kabinie. Zrobiłem już te najpotrzebniejsze, teraz zajmę się małymi niedoróbkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Bardzo mi się Twoja praca podoba- tak trzymaj Co do eksponowania kabinki-może zrobisz zdejmowany fragment dachu? Wzdłuż linii podziału. Model na wyglądzie by wiele nie stracił, a zawsze można by xobaczyć co jest w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Szykuję pewną kokpitową niespodziankę Nie będę nic otwierał, ale za to.... Dzięki serdeczne za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Hej, wrzucam małą galeryjkę foteli. Na fotkach widzę jakieś farfocle itp, ale są one nieszkodliwe. Oto fotele. Gwoli ścisłości... niestety zapomniałem pokazać niezaczętych foteli. Na załączonej fotce widać odcięte fotele od kostek wlewowych (na tym etapie skapnąłem się o potrzebie zrobienia zdjęcia. Żeby nie było dorzuciłem w kadr nawet pudełko w którym owe fotele przybyły do mnie z Azji. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś problemy, lub inne wewnętrzne rozterki mogę wrzucić zrzut ekranu ze sklepu internetowego w którym fotele kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Hej, wrzucam małą galeryjkę foteli. Na fotkach widzę jakieś farfocle itp, ale są one nieszkodliwe. Oto fotele. Dziwny kolor tego fotela. Tu masz zestawienie kolorow i fotke wariantu ACES II uzywanego w B-2. http://www.seatejectcolor.com/seat/sedili/ditte/aces/b2.htm Moze jeszcze da rade to poprawic. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś problemy, lub inne wewnętrzne rozterki mogę wrzucić zrzut ekranu ze sklepu internetowego w którym fotele kupiłem. - rozterek zero, mamy natomiast regulamin. Trzeba uwazac, bo jak ktos jest gapa... to i zrzuty ekranowe malo pomoga. Szczegolnie ze z ekranu mozna zrzucic wszystko, nawet fakture na zakup Wiezy Eiffla. Powodzenia zycze, a szczegolnie wyrobienia sie w terminie. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Wzorowałem się na filmie dokumentalnym o B-2. Było tam ujęcie kabiny, fotele były caluśkie czarne w wyjątkiem kilku naklejek, tabliczek po bokach. Moje też są takie. Zdjęcie dość sporo przekłamało, w rzeczywistości foteliki są czarniutkie, delikatnie pociągnięte suchym pędzlem. Tak czy owak. Fotele spełniają moje poczucie... estetyki, wyszły fajnie i zostawię je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Przedstawiam kokpit, do którego muszę dorobić jeszcze tylko drążki i konstrukcję za fotelami: I fotka "warsztatowo-malarska" : Pozdro. PS: Musze pochwalić farbki Gunze, bo sprawują się wspaniale! Gaśnicę malowałem Humbrolem - masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Zaraz... czy to białe coś za siedzeniem pilota to... deska klozetowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Zaraz... czy to białe coś za siedzeniem pilota to... deska klozetowa? tak Lucas HS piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Lucas HS piękna robota No tak, wiedziałem, że o czymś zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Faaaajny kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nie znam sie zbytnio na tych rzeczach , ale dla mnie wygląda bardzo fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hołek Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Pasy też są całe czarne? a ten ogromny zaciek przed klozetem ? to chyba nie jakiś efekt manewrów samolotem podczas załatwiania potrzeb? Z niecierpliwością(:P) czekam na tę niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) a ten ogromny zaciek przed klozetem ? to chyba nie jakiś efekt manewrów samolotem podczas załatwiania potrzeb? Przeca to są fekalia, tylko trzeba je pomalować na odpowiedni kolor - to się nazywa realizm w sklali Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 To plama CA, której nie udało się domyć debonderem (była trochę stara). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 (edytowane) To plama CA, której nie udało się domyć debonderem (była trochę stara). i po co sie przyznawałeś ? trza było pomalować plamy na zółto i postawić tam pilota - wiesz niby samolotem zakołysało Edytowane 17 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Tak, tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 No bracie , rewelacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 trza było pomalować plamy na zółto i postawić tam pilotaNo no, jakiś clear yellow albo orange, coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi