Boozy Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Na moje oko ładnie Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 A to dostałem do Mikołaja No to witaj w klubie Odnośnie Hetzera - bardzo dobrze. Mam zapytanie jeno jedno technicznej natury. Czy maskowanie wycinałeś nożyczkami? Pytam, bo jeśli tak, to jest to baardzo niewygodne. Lepiej taśmę nakleić na kawałek szyby, a potem nożykiem przejechać pożądane kształty - ciach prach i gotowe Farby Gunze to jedne z najlepszych na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Wycinałem maskowanie nożyczkami (masochista ) ale robiłem tak że: wziąłem arkusz papieru świecowanego (odklejony spód od papieru samoprzylepnego) nakleiłem na to parę pasków taśmy (18mm) i na takich arkusikach odrysowywałem orientacyjny kształt łaty i wycinałem to a następnie odklejałem od papieru świecowego i hyc na model... Ten patent z szybą to muszę wypróbować ale mam bardzo słabe nożyki (właściwie tylko stary do tapet z wymiennymi ostrzami) Oprócz modelu powstały ogromne ilości ścinków (niektóre lepkie) i właśnie rozpoczęły ekspansje z mojego pokoju na świat (już są w przedpokoju....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Śliczna konstrukcja i pieroński (upierdliwy do malowania) wielobarwny kamuflaż. Poszło Ci elegancko. A tak gwoli ścisłości - wizjer, nie peryskop kierowcy (tam gdzie "jeszcze nie zdjąłęś taśmy) . Też mam Hetzerka na składzie - jeno patrzę i rozpoznaję przeciwnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Bardzo mi się podoba wykonanie mam takiego prawie całego sklejonego tylko czeka na malowanie :P a mam pytanie, w jakim kolorze będzie jarzmo działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 czaaaad! Kropki będziesz stemplował, czy psikał z aero? Bodaj w poradniku Miga jest niezły, a bardzo prosty patent na te kropki z aerografu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 kamo spoko,czekamy na kropeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 No i namalowałem kropki (a raczej prątki albo przecinki), pędzelkiem 00, jeszcze niektóre wymagają poprawek: Kamo na osłonie kaemu namaluje pędzlem, a co do osłony jarzma to czeka na korekcję kształtu. I jak wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 I jak wam się podoba? Bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 świetne, tyle przecinków to ja w życiu nie widziałem, no nawet w wypracowaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Myślę, że lepiej było by te przecinki zrobić z szablonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Myślę, że lepiej było by te przecinki zrobić z szablonów. Zawsze może być lepiej... ale już nie miałem nerwów do szablonów może następnym razem.... Jako że jutro na tydzień wyjeżdżam daleko w góry gdzie niema zasięgu komórek, telewizji a za słowo "internet" ganiają z krzyżem , wrzucam taką jakby galerię w trakcie pracy, gdzie będzie lepiej widać moje dotychczasowe dokonania: Jak widać kamo gotowe ale jeszcze dużo pracy przede mną, planuje go silnie zakurzyć i poobtłukiwać (tak jak lubię) uffff......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 No to wróciłem z wyjazdu uffffffff......., prace ruszyły znowu: Dziś odtworzyłem fakturę odlewu na osłonie jarzma (surfacer+twardy pędzel) i pomalowałem ją na czarno razem z fartuchami i skrzynką narzędziową: c.d.n. Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dawno Cię nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Według mnie ten model będzie świetny. Czym zrobiłeś kamuflaż hinterhalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 super model, chciałem sobie coś takiego sprawić ale się rozmyśliłem, a raczej nie miałem kasy . No i mam prośbę dotyczącą brudzenia. Czy mógłbyś opisać po kolei jak to robisz, techniki no i narzędzia(farby , lakiery) które używasz ,wiesz chcemy się czegoś nauczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czy mógłbyś opisać po kolei jak to robisz, techniki no i narzędzia(farby , lakiery) które używasz ,wiesz chcemy się czegoś nauczyć Mr. Green Jak się może więcej chętnych osób zgłosi to może napiszę jakiegoś tutoriala z moimi technikami tworzenia modeli, ale to poza konkursem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Ładny, duży poradnik ze zdjęciami poszczególnych technik bardzo by się przydał - z chęcią wrzuciłbym do Tajników Modelarstwa jako kolejne spojrzenie i sposoby na budowę modelu - zachęcam. A jak już piszę to skomentuję. Bardzo mi się relacja podoba - modele z wnętrzem mają swój urok. A jak wnętrze jest jeszcze, tak jak tutaj, ładnie zrobione, to już całkiem. No i kamuflaż bardzo ciekawy! Powodzenia w dopieszczaniu Hetzerka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 No to jak reggy mnie zachęca to na pewno coś napiszę, jak nie o Hetzerze to o Pt-76, tylko wszystko w swoim czasie bo niestety sesja coraz bliżej ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ech....... męczą nas i męczą na tych studiach....... Dziś wyrwałem godzinkę na modele i wyprodukowałem stosik ogniwek i próbowałem pozaginać te taśmowe: W rogu widać koła od Sdkfz 251 Drilling który będę malował od nowa, na razie trochę go porozklejałem i powędrował do kąpieli w zmywaczu Wamodu, jak zacznę malowanie to pewnie założę jakąś relację...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dziś w przerwie w nauce skleiłem i uformowałem gąsienice, po zdjęciu ich z kół mam wygodne 3-częściowe gąski gotowe do malowania: PS: Wybrali mojego wykładowcę z matematyki na prezesa polskiego związku lekkiej atletyki! : http://sport.onet.pl/0,1248733,1894809,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 PS: Wybrali mojego wykładowcę z matematyki na prezesa polskiego związku lekkiej atletyki! : Eee, tam moja wykładowczyni z Matematyki była ministrem edukacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Albo to tylko efekt działania "złośliwego" makro aparatu, albo naprawdę wyszły Ci różnice poziomów farby (szczególnie, jeśli chodzi o "kropko-łaty"). Widać to na ostatnich fotkach... P.S. Ten Hanomag widoczny na drugim planie mnie nurtuje. Może coś więcej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Faktycznie - oby to było makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 To wina makro i połysku myślę że to zniknie po lakierze matowym i pigmentach. Co do Hanomaga to Sd.Kfz 251 Drilling z którego może założę warsztat malowania gdzieś w ferie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi