Gościu Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 stroju, może podnieś conieco powłokę sidoluxem, wyrówna Ci te schodki. Może, ale nie musi - pigment Ci to jeszcze uwydatnić i wtedy to już po ptokach będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Dziś w wolniej chwili pomalowałem fartuchy boczne i osłonę jarzma, z jednego fartucha zrezygnowałem aby Hetzer wyglądał na bardziej zużytego (a poza tym farba odeszła z taśmą.... ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 mam nadzieje że ta różna grubość warstw farby to wina flasha :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Dziś w chwili wolnej pomalowałem i przykleiłem drobiazgi takie jak narzędzia, gąsienice, itp...: Oczywiście gąsienice jeszcze zmienią kolor, to tylko baza do dalszego brudzenia.... I jeszcze pytanie: W jakich wersjach i po co występowała ta siatka na tłumik, i mogę ją zastosować w mojej?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 W jakich wersjach i po co występowała ta siatka na tłumik, i mogę ją zastosować w mojej? 1. Czy możesz ją zastosować to nie wiem, w temacie Hetzerów nie siedziałem. 2. Czemu ona służyła? Naprawdopodobniej tak samo jak blachy perforowane na tłumikach jedynek, dwójek, "wczesnych" pojazdów na bazie 38 (t) Ausf. M etc. - była to osłona termiczna... 3. Czy możesz jej użyć? Patrz pkt 1 . Nie masz jakichś kwitów z BMM ukazujących płytę nadsilnikową tej wersji Hetzera? Tak a propos niczego - fajny Hetzerek, choć na tym etapie wygląda dość pstrokato (pewnie go jeszcze przygasisz w dalszym etapie prac...). Dobrze, że zdecydowałeś się na "miniowy akcent" (zapasowe ogniwa) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 (edytowane) W jakich wersjach i po co występowała ta siatka na tłumik, i mogę ją zastosować w mojej W wersji Mittel jej nie spotkałem, ale w wersji Frühe była na pewno. W sumie, jeśli i tak od początku nie przykładasz się do kwestii merytorycznej, to zrób jak chcesz... Nie wiem czy ktoś zwrócił Ci uwagę, bo nie chce mi się czytać poprzednich postów, ale wkleiłeś błędnie osłonkę tylnego wizjera. Zrobiłeś ją prostopadle do powierzchni płyty, a w rzeczywistości była prostopadła do powierzchni ziemi, że się tak wyrażę. Może fotka z mojej relacji Ci pomoże: Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Kamo wyszło ci wręcz idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 W wersji Mittel jej nie spotkałem, ale w wersji Frühe była na pewno. W sumie, jeśli i tak od początku nie przykładasz się do kwestii merytorycznej, to zrób jak chcesz... Trochę się przykładam więc jej nie dam, jeśli w wersji Mittel jej nie widziałeś. Nie wiem czy ktoś zwrócił Ci uwagę, bo nie chce mi się czytać poprzednich postów, ale wkleiłeś błędnie osłonkę tylnego wizjera. Jak widać nie,cholera..., może się to da jakoś wygiąć.... Dobra, dziś nałożyłem washa, i teraz jest mniej jaskrawy: Co do tej sprawy z różnicą grubości farby to pomalowałem jeszcze grubo sidoluksem i trochę przejechałem papierem ściernym i znowu dałem sidoluks. Dzięki tem już jest to mniej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 NO poprawiłem jeszcze washa i pomalowałem wszystko bezbarwną, matową Pactrą, teraz już nie widać tych różnic grubości warstw farby: cionk dalszy nastompi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 (edytowane) oglądając twojego Hetzera znowu nabrałem ochoty na Hetzera - dobra robota Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Ło, jaki lans, tą dychą wycierasz nadmiar CA? To się nazywa dziany modelarz:) Świetnie wygląda, piękne, żywe kolory, szalenie uplastyczniony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Bardzo ładny ten Twój Hetzer, ładne kamo, wnętrze też wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Ło, jaki lans, tą dychą wycierasz nadmiar CA? Very Happy To się nazywa dziany modelarz:) raczej straszny niechluj.... Świetnie wygląda, piękne, żywe kolory, szalenie uplastyczniony! Nawet ja jestem zaskoczony tymi efektami! Coraz lepiej mi to wychodzi (ostatnio nawet dostałem propozycję współpracy z pewną gazetą modelarską ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 (ostatnio nawet dostałem propozycję współpracy z pewną gazetą modelarską Cool) Bierz tą fuchę, od razu zacznę Super Model/ModelFan/cośtamcośtam kupować Tylko nie zapomnij o promowaniu swojego starego Modelwork.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 no jak dla mnie to bajeczka hetzer jak żywy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Wojtku, teraz sobie przypomniałem, że kiedyś pytałeś na priv o gąski gumowe albo plastikowe z mojego Tamiyowskiego Hetzera, niestety nie znalazłem ich chociaż przegrzebałem około 50 pudeł z modelami robiąc ostatnie porządki, widocznie wyrzuciłem oba komplety zaraz po tym jak kupiłem swojemu Friule... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Wojtku, teraz sobie przypomniałem, że kiedyś pytałeś na priv o gąski gumowe albo plastikowe z mojego Tamiyowskiego Hetzera, niestety nie znalazłem ich już sobie poradziłem z plastikami z tego zestawy, wyszło ładnie mimo moich wcześniejszych obaw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 No, dziś wróciłem wcześniej z wydziału, to jeszcze popracowałem nad Hetzerkiem: Zrobiłem delikatny suchy pędzel na całości, za pomocą farby Van Gogh Biel tytanowa,no i w rezultacie efekt przerósł moje oczekiwania : I jeszcze skleiłem i pomalowałem dalmierz artyleryjski: Poza tym pomalowałem jeszcze podkładem gąsienice i wewnętrzne powierzchnie płyty górnej i włazów. cionk dalszy nastompi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 faaaaaajny!! to wnętrze jest super a tak swoją drogą... udzielasz jakichś modelarskich korepetycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Stroju, zalecam usunięcie numeru GG z profilu - o ile nie masz zapędów masochistycznych lub anielskiej duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 no fajnie wyszedl po suchopedzlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 udzielasz jakichś modelarskich korepetycji? Mówiłem już że kiedyś napiszę poradnik i go wrzucę na forum.... jeszcze fotka pokazująca kontrast pomiędzy elementem bez brudzenia (górna płyta pancerza) i resztą pojazdu, widać jak się zmienił po moich zabiegach: No to niedługo będzie czas na odpryski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Dziś dokończyłem jeszcze trochę elementów jak włazy, górna płyta pancerza: Jeszcze pomalowałem gąski na bazową rdzawą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Sam MIÓD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi