kobza_75 Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października (edytowane) Na warsztacie właśnie wylądował F7F-2D „Tigercat”, taka nowość z firmy „Fly” w skali 1:72. Od razu firma „Fly” wydała cztery różne wersje „Tigercat” a w zapowiedziach są następne. Wraz z modelem pojawiły są też dodatki do niego również z firmy „Fly”, a są to trzy różne wersje kół (arta009, arta010 i arta011) oraz silnik (arta008) a to wszystko z wydruku 3D. Zawartość pudełka na zdjęciu poniżej i na plus dla producenta to załączona maska do kabiny i kół. Z dodatków do modelu wykorzystam silnik (arta008) i koła (arta011). Miałem okazję zobaczyć model testowy i spasowanie części było rewelacyjne, zobaczymy czy mi też tak uda się go zbudować. Edytowane 25 Października przez kobza_75 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Tak z ciekawości zapytam - co oznacza w tytule: (WIP) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 2 minuty temu, Grzes napisał: co oznacza w tytule: (WIP Obstawiam, że "Warsztat"i "Prezentacja" czyli WIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Work in progress . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października Czekam na swojego, F-3. I odrazu prosze o porównanie kółek i silników 3D vs Plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października 2 godziny temu, barszczo napisał: Work in progress . Żeby warsztat na bardziej profesjonalny wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 19 Października Autor Share Napisano 19 Października Wszystkie tematy warsztatowe oznaczam skrótem (WIP), ale już odpowiedź już padła i dzięki Wam za to. Natomiast tematy w galerii oznaczam skrótem (RIF). To tak dla mojej wygody. Jak będę na etapie silników i kół to zrobię porównanie. Na razie walczą na warsztacie z a-12 i kadłubem „Tigercat”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 25 Października Autor Share Napisano 25 Października Pierwsze cięcia już wykonałem, gdyż jest jeden kadłub do wielu wersji. W mojej wersji jest wymiana statecznika i wycięcie w kadłubie pod operatora dronów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października Sceptycznie nastawiony jestem do takiego podziału technologicznego, wiele zmiennych ze strony producenta i modelarza aby coś poszło nie tak. ciekaw jestem wyników tej chirurgii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi