jachud3 Napisano Poniedziałek o 07:29 Share Napisano Poniedziałek o 07:29 Wspaniale się na to patrzy, zgrzytam zębami z zazdrości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano Poniedziałek o 12:22 Share Napisano Poniedziałek o 12:22 Patrzę i czytam z zachwytem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Poniedziałek o 17:37 Share Napisano Poniedziałek o 17:37 Pisałem kiedyś jednemu takiemu w dziale pancernym, że poziom jego waloryzacji jest nieprzyzwoity i teraz Tobie też muszę - jest nieprzyzwoity! Jak tu teraz warsztat prowadzić... Jak żyć? Jak zamierzasz wyeksponować taką robotę bo nie wierzę, że to tylko sztuka dla sztuki? Będziesz płótno zrywał oprócz tego że nadpalał? Podziwiam nie tylko za poziom wykonania, ale też za zaplanowanie całego procesu i zwymiarowanie, określenie jakie materiały będą potrzebne bo przecież te rurki do tanich się nie zaliczają więc nie sądzę, że kupowałeś na rympał. Wydruki od Ali też pierwsza klasa - wygląda jak materiał i to jeszcze z obszyciem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasini Napisano Poniedziałek o 18:38 Share Napisano Poniedziałek o 18:38 Jeszcze chwila i rozgoszczę się w tym wątku na dobre Dziękuję za każde miłe słowo! Powtórzę się ale muszę bo wspaniałym doświadczeniem było dla mnie tworzenie części tego projektu. To ile się przy nim nauczyłam i jak daleko przesunęłam granice w mojej głowie co da się wydrukować… Cóż nie jest to temat o druku 3D więc nie będę się rozpisywać… ale dało mi to jako artyście, modelarzowi bardzo dużo. Oprócz tego mogę powiedzieć, że marzę by każdy wysyłał mi tak rzetelnie przygotowane materiały i wykazał tyle cierpliwości przy takiej ilości poprawek Nie mniej widząc te zdjęcia wiem, że każda godzina spędzona na próbach dopracowania, była warta widoku takiego efektu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano Poniedziałek o 18:43 Share Napisano Poniedziałek o 18:43 Z przyjemnością będę odwiedzał ten warsztat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Poniedziałek o 19:30 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:30 Bardzo dziękuję, cieszę się, że jest taki pozytywny odbiór sam bardzo się cieszę, że udało się sklecić to łoże silnika, bo do ostatniej chwili trzymałem w odwodzie części zestawowe dopiero jak już byłem pewien odciąłem dwie pozycjonujące końcówki... No a @sasini jest niekwestionowaną bohaterką tego odcinka, bo naprawdę wymiana materiałów, rysunków i uwag trwała długo, i nie tylko zrealizowała moje zamysły, ale jeszcze zrealizowała je zdecydowanie lepiej niż sobie wyobrażałem więc serdecznie polecam, zresztą patrząc na projekty pancerne, to wszyscy znają poziom i jakość @TAWrurek kupiłem wszystkie rozmiary, bo to jeden z moich podstawowych materiałów do budowy ale też trzeba brać poprawkę, że te wydatki były mocno rozciągnięte w czasie, budowa swoje już trwa, potem przerwa na MiGa... może się wydawać, że dużo drogich rzeczy tutaj zgromadziłem - dodatków i literatury, ale tak naprawdę to ja praktycznie nie kupuję modeli, mam zapas 4 do końca życia, więc kupuję książki, materiały i narzędzia eksponować postaram się jak najwięcej, płótna z wierzchu rwać nie będę (oprócz przestrzelin i zerwanego płótna na skrzydle), ale odstępując od moich referencyjnych fotografii, pozdejmuję wszystkie osłony okapotowania silnika, będą leżały luzem na przyczepie. Pootwieram też pozostałe klapki inspekcyjne, więc chyba trochę będzie widać. A na pewno przed zamknięciem dokładnie sfotografuję @Mikolaj75dziękuję bardzo, twoje prace to dla mnie wielkie źródło inspiracji, zwłaszcza że działasz w tak małej skali, tutaj to skala dla niewidomych, wielkie wszystko Twój Bell schowałby się pod fotelem pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Poniedziałek o 19:34 Share Napisano Poniedziałek o 19:34 Nie wiedziałem, że na Modelworku jest dział modeli latających lub potencjalnie przygotowywanych do lotu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Poniedziałek o 19:56 Autor Share Napisano Poniedziałek o 19:56 21 minut temu, mirage3 napisał: Nie wiedziałem, że na Modelworku jest dział modeli latających lub potencjalnie przygotowywanych do lotu... Akurat ten jest przygotowywany do kraksy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Poniedziałek o 20:15 Share Napisano Poniedziałek o 20:15 18 minut temu, Albatros napisał: Akurat ten jest przygotowywany do kraksy Ale po locie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 20:49 Share Napisano Poniedziałek o 20:49 Nie wiem co napisać, brak słów po prostu. Fajnie że takie cudeńka powstają, zaglądam w ten warsztat z największą przyjemnością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Wtorek o 18:57 Autor Share Napisano Wtorek o 18:57 22 godziny temu, barszczo napisał: Nie wiem co napisać, brak słów po prostu. Fajnie że takie cudeńka powstają, zaglądam w ten warsztat z największą przyjemnością . Dzięki bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi