Skocz do zawartości

Stryker M1134 AVF Club - 1/35

patrykd

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, MaciejW napisał:

Super jubilerka czekam na dalsze postępy 

55 minut temu, TAW napisał:

ŁoŁ. Chciało Ci się... Bałbym się tego pędzlem ruszać przy weatheringu. Ale wygląda lekko i zwiewnie tak jak powinno.

Dzięki za opinię. Jeszcze trochę roboty przede mną. Na szczęście wszystko jest polutowane więc nie boję się że coś może odlecieć. Używam też do bardziej odpowiedzialnych rzezczy kleju epoksydowego od tamyia, który jest silniejszy niż CA

• 2 weeks later...

Etap budowy uważam za zakończony. Jak do tej pory była to moja najpoważniejsza zabawa z PE i nie było łatwo. Oczywiście nie założyłem wszystkich elementów ze względu na kolejność malowania.  Przepraszam za jakość zdjęć ale mój bezlusterkowiec uległ upadkowi i awarii przez co muszę się posiłkować komórką.

image.thumb.jpeg.b26e7656c3fcea709d7c66c09eebb705.jpeg

1367444648_Budowakoniec2.thumb.jpg.e55814a09bdce6a3025878878fad0ba7.jpg835696767_Budowakoniec3.thumb.jpg.cb8f75ffe06198d854e6d3f6a55b79e1.jpg1408671670_Budowakoniec4.thumb.jpg.d468ffe3b691bdc8ac9d419a793506da.jpg

• Like 8

Napisano (edytowane)
32 minuty temu, Albatros napisał:

Nie wiem, czy to kwestia zdjęcia czy faktycznie użyłeś takich kolorów, ale wygląda to bardzo radioaktywnie…

to kwestia mojej zasranej komorki. Strasznie przeklamuje kolory i je bardzo mocno nasyca. Nie naprawilwm jeszcze mojsgo bezlusterkowca.  Malowalem tym kolorem ak rc083 image.jpeg.98274428d655436936b693d94d042d65.jpeg

Edytowane przez patrykd
  • Like 2

W dniu 19.03.2026 o 23:56, patrykd napisał:

to kwestia mojej zasranej komorki. Strasznie przeklamuje kolory i je bardzo mocno nasyca.

Sprawdź może da się ręcznie poustawiać balans bieli i ISO, u mnie przynajmniej jako tako daje to radę

• Thanks 1

3 minuty temu, MaciejW napisał:

Sprawdź może da się ręcznie poustawiać balans bieli i ISO, u mnie przynajmniej jako tako daje to radę

Ale tutaj balans bieli wygląda na w miarę ok, na szarości nie ma jakichś dominujących zafarbów. Kolor jest turbo przesycony przede wszystkim. A co ISO ma do reprodukcji kolorów? 

8 godzin temu, MaciejW napisał:

8 godzin temu, Albatros napisał:

Ale tutaj balans bieli wygląda na w miarę ok, na szarości nie ma jakichś dominujących zafarbów. Kolor jest turbo przesycony przede wszystkim. A co ISO ma do reprodukcji kolorów? 

W nastepnym tyfodniu przyjdzie do mnie moj bezlusterkowiec i wrzuce zdjecia na nowo bo te tutaj w ogole nie oddaja koloru modelu

• Like 1

18 godzin temu, Albatros napisał:

A co ISO ma do reprodukcji kolorów? 

Wybacz zastosowałem skrót myślowy, nie chciało mi się wymieniać wszystkiego. Wiadomo, że ISO nie wpływa bezpośrednio na kolory. 

Napisano (edytowane)
11 minut temu, makinen napisał:

U mnie nadal zielony jak żelek Haribo z nadzieniem radioaktywnym. 

I taki ma zostać. Resztę zmieni weathering

Edytowane przez patrykd

Napisano (edytowane)

No w końcu opanowałem kolory. Położyłem przy okazji kalki i popryskałem błyszczącym lakierem.  Teraz już nie mam radioaktywnej zieleni.  Proszę teraz o opinię

image.thumb.jpeg.584843a3dcb86aea4a89bc6237dc929e.jpeg

Edytowane przez patrykd
  • Like 15

Napisano (edytowane)
3 minuty temu, Patafian napisał:

Wygląda pięknie 🤩  

Dzięki. Jakiś progress jest. Najważniejsze, że udało mi się okiełznać mój aparat wraz z programem do obróbki.

Edytowane przez patrykd

Na tym modelu jest pierdylion elementów,  a których można się zawiesić. Mi rzuciły się w oczy rozjaśnione wszystkie nakrętki 

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, copycat napisał:

Te blaszki będą mnie kosztowały fortunę.

Koszty kosztami, (chociaż cena blaszek większa niż cena modelu) ale ilość czasu by to wszystko poskładać to już inna bajka..

3 godziny temu, Lipstein napisał:

Na tym modelu jest pierdylion elementów,  a których można się zawiesić. Mi rzuciły się w oczy rozjaśnione wszystkie nakrętki 

Tak rozjaśniłem m in śrubki. Masz wprawne oko

Edytowane przez patrykd