TAW Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca ŁoŁ. Chciało Ci się... Bałbym się tego pędzlem ruszać przy weatheringu. Ale wygląda lekko i zwiewnie tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca Godzinę temu, MaciejW napisał: Super jubilerka czekam na dalsze postępy 55 minut temu, TAW napisał: ŁoŁ. Chciało Ci się... Bałbym się tego pędzlem ruszać przy weatheringu. Ale wygląda lekko i zwiewnie tak jak powinno. Dzięki za opinię. Jeszcze trochę roboty przede mną. Na szczęście wszystko jest polutowane więc nie boję się że coś może odlecieć. Używam też do bardziej odpowiedzialnych rzezczy kleju epoksydowego od tamyia, który jest silniejszy niż CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Etap budowy uważam za zakończony. Jak do tej pory była to moja najpoważniejsza zabawa z PE i nie było łatwo. Oczywiście nie założyłem wszystkich elementów ze względu na kolejność malowania. Przepraszam za jakość zdjęć ale mój bezlusterkowiec uległ upadkowi i awarii przez co muszę się posiłkować komórką. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca No ładnie jak są pacynki to będzie podstawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca 17 godzin temu, MaciejW napisał: No ładnie jak są pacynki to będzie podstawka? Niestety nie przewiduję podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca (edytowane) Prace malarskie ruszyły. Efekt pracy poniżej. Całe złoto zniknęło. Dołożyłem dolne części pancerza klatkowego Edytowane 19 Marca przez patrykd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Nie wiem, czy to kwestia zdjęcia czy faktycznie użyłeś takich kolorów, ale wygląda to bardzo radioaktywnie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca (edytowane) 32 minuty temu, Albatros napisał: Nie wiem, czy to kwestia zdjęcia czy faktycznie użyłeś takich kolorów, ale wygląda to bardzo radioaktywnie… to kwestia mojej zasranej komorki. Strasznie przeklamuje kolory i je bardzo mocno nasyca. Nie naprawilwm jeszcze mojsgo bezlusterkowca. Malowalem tym kolorem ak rc083 Edytowane 19 Marca przez patrykd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca W dniu 19.03.2026 o 23:56, patrykd napisał: to kwestia mojej zasranej komorki. Strasznie przeklamuje kolory i je bardzo mocno nasyca. Sprawdź może da się ręcznie poustawiać balans bieli i ISO, u mnie przynajmniej jako tako daje to radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 3 minuty temu, MaciejW napisał: Sprawdź może da się ręcznie poustawiać balans bieli i ISO, u mnie przynajmniej jako tako daje to radę Ale tutaj balans bieli wygląda na w miarę ok, na szarości nie ma jakichś dominujących zafarbów. Kolor jest turbo przesycony przede wszystkim. A co ISO ma do reprodukcji kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca 8 godzin temu, MaciejW napisał: Sprawdź może da się ręcznie poustawiać balans bieli i ISO, u mnie przynajmniej jako tako daje to radę 8 godzin temu, Albatros napisał: Ale tutaj balans bieli wygląda na w miarę ok, na szarości nie ma jakichś dominujących zafarbów. Kolor jest turbo przesycony przede wszystkim. A co ISO ma do reprodukcji kolorów? W nastepnym tyfodniu przyjdzie do mnie moj bezlusterkowiec i wrzuce zdjecia na nowo bo te tutaj w ogole nie oddaja koloru modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca 18 godzin temu, Albatros napisał: A co ISO ma do reprodukcji kolorów? Wybacz zastosowałem skrót myślowy, nie chciało mi się wymieniać wszystkiego. Wiadomo, że ISO nie wpływa bezpośrednio na kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca (edytowane) Poprawiłem nieco kolorystykę zdjęć. Mniej więcej takie coś wyszło. Edytowane 24 Marca przez patrykd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca Teraz o wiele lepiej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca 1 minutę temu, MaciejW napisał: Teraz o wiele lepiej to wygląda Mówiłem, że mam badziewną komórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Marca Share Napisano 24 Marca U mnie nadal zielony jak żelek Haribo z nadzieniem radioaktywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca (edytowane) 11 minut temu, makinen napisał: U mnie nadal zielony jak żelek Haribo z nadzieniem radioaktywnym. I taki ma zostać. Resztę zmieni weathering Edytowane 24 Marca przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Nie posiadam się z ciekawości, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca (edytowane) No w końcu opanowałem kolory. Położyłem przy okazji kalki i popryskałem błyszczącym lakierem. Teraz już nie mam radioaktywnej zieleni. Proszę teraz o opinię Edytowane 31 Marca przez patrykd 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Wygląda pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca (edytowane) 3 minuty temu, Patafian napisał: Wygląda pięknie Dzięki. Jakiś progress jest. Najważniejsze, że udało mi się okiełznać mój aparat wraz z programem do obróbki. Edytowane 31 Marca przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca no teraz klasa !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Te blaszki będą mnie kosztowały fortunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Na tym modelu jest pierdylion elementów, a których można się zawiesić. Mi rzuciły się w oczy rozjaśnione wszystkie nakrętki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 1 Kwietnia Autor Share Napisano 1 Kwietnia (edytowane) 3 godziny temu, copycat napisał: Te blaszki będą mnie kosztowały fortunę. Koszty kosztami, (chociaż cena blaszek większa niż cena modelu) ale ilość czasu by to wszystko poskładać to już inna bajka.. 3 godziny temu, Lipstein napisał: Na tym modelu jest pierdylion elementów, a których można się zawiesić. Mi rzuciły się w oczy rozjaśnione wszystkie nakrętki Tak rozjaśniłem m in śrubki. Masz wprawne oko Edytowane 1 Kwietnia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi