Messer Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 No tak jak ci już pisałem - bardzo fajnie. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Kłonice dzięki P@weł Nie ma sprawy Cieszę się , że się podobają. Bardzo fajnie wszystko wygląda i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Elegancko Tak jak teraz się przypatrzyłem ,to jak byś dał tą kalkę na dwa żebra w grillu to był by mały uskok . Ale to sam zobaczysz czy będzie pasować czy nie Maska bardzo ładnie wygląda . P@weł za kłonice Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Super a kłonice są świetne ale będzie super zestawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 No , zestawik wygląda, bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 No nareszcie wiem jak wyglądają te kłonice co mi o nich opowiadałeś. Dobrze idzie sklejanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Co prawda nie lubię tych scanii jednak ten zestawik przypadł mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Ciesze się, że sie podoba Dostałem bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 A ja się trochę wyłamię z ogólnego zachwytu - wydaje mi się, że te kłonice są zbyt masywne - za grube. Tak na oko ze zdjęć oceniając to powinny być drobniejsze, mniej masywne - tak, żeby nabrały lekkości. Może jest ktoś na forum kto ma dostęp do ciężarówki pod drewno i mógłby Ci zmierzyć takie kłonice - chociaż niektóre elementy, abyś mógł złapać skalę obiektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 A ja się trochę wyłamię z ogólnego zachwytu - wydaje mi się, że te kłonice są zbyt masywne - za grube. Tak na oko ze zdjęć oceniając to powinny być drobniejsze, mniej masywne - tak, żeby nabrały lekkości. Może jest ktoś na forum kto ma dostęp do ciężarówki pod drewno i mógłby Ci zmierzyć takie kłonice - chociaż niektóre elementy, abyś mógł złapać skalę obiektu. Pozdrawiam Tak już będzie, nic nie zmieniam mi sie podoba to najważniejsze. Komu się nie podoba nie musi tutaj zaglądać , a dzięki za koment i za to że jakieś przeczenie dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Z tego co widzę na jednym zdjęciu to wydaje mi się, że trochę po szpachlować te kłonice trzeba jakieś rysy widoczne jakieś "wgłębienia" chyba, że wina zdjęcia sam nie wiem. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Nie ma rysek są gotowe do malowania Elementy srebrne siłowniki do HDS i schodki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Chodziło mi dokładnie o to (co zaznaczyłem na zdjęciu) : Podziękowania dla P@wła, że wykonał Ci kłonice tak mam rozumieć ? Szkoda, że sam nie sprobowałeś swoich sił nic trudnego. . A co do schodków to ja bym podał je "obróbce" że tak powiem zobacz jak widać ślady po wypraskach nie spiłowałeś tego ? Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Nie ma rysek są gotowe do malowania Rysek nie ma, masz racje, ale ślady po łączeniu form widać z daleka. Nie śpiesz się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 A ja się trochę wyłamię z ogólnego zachwytu - wydaje mi się, że te kłonice są zbyt masywne - za grube. Tak na oko ze zdjęć oceniając to powinny być drobniejsze, mniej masywne - tak, żeby nabrały lekkości. Może jest ktoś na forum kto ma dostęp do ciężarówki pod drewno i mógłby Ci zmierzyć takie kłonice - chociaż niektóre elementy, abyś mógł złapać skalę obiektu. Pozdrawiam Tak już będzie, nic nie zmieniam mi sie podoba to najważniejsze. Komu się nie podoba nie musi tutaj zaglądać , a dzięki za koment i za to że jakieś przeczenie dajesz Co Ty człowieku piszesz! Nie napisałem, że te kłonice mi się nie podobają, żeby się wyróżnić wśród innych, i nie, jak Ty to piszesz, "dałem przeczenia", żeby temat był przez to ciekawszy, tylko napisałem, że powinieneś się zastanowić, czy ich nie zrobić ponownie, bo te które masz są nienaturalnie przerośnięte w stosunku do modelu (tak to przynajmniej na fotkach wygląda). A Ty zamiast się do tego ustosunkować, napisać że faktycznie tak jest, ale nie będę zmieniać bo nie, albo że tak się tylko wydaje na zdjęciach, albo jeszcze coś innego, to piszesz że nie bo Tobie się tak podoba, a jak się komuś nie podoba to nie musi oglądać... to po cholerę zakładasz relację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 scaniafan masz rację kłonice są zbyt masywne i nienaturalnie wyglądają. W rzeczywistości nie są takie grube i jest ich więcej. Zrobiłem takie kłonice w swojej Scanii i irizarowi się spodobały więc poprosił mnie aby zrobić mu takie same. Wiem że nie są najlepsze i nie są zbyt realistyczne. Poza tym na zdjęciach słabo widać jakość ich wykonania. Mogę powiedzieć, że są oszlifowane i może w niektórych miejscach wymagają drobnych poprawek. te białe miejsca na nich to zeszlifowany podkład. Takie umieścił bym na pewno na swoim modelu (nie biorąc pod uwagę ich za dużych miejscami wymiarów) Szkoda, że sam nie sprobowałeś swoich sił nic trudnego. No właśnie nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Witam! Ogólnie bardzo ładnie, mam tylko jedno pytanie. Bd malował kliny w przyczepie, znacznie polepszy wygląd modelu, bo jak każdy wie detale dodają uroku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Będzie super zestawik zarąbisty fakt może trochę za masywne kłonice ale te tez są fajne mi sie podoba pozdrawiam punio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 A ja się trochę wyłamię z ogólnego zachwytu - wydaje mi się, że te kłonice są zbyt masywne - za grube. Tak na oko ze zdjęć oceniając to powinny być drobniejsze, mniej masywne - tak, żeby nabrały lekkości. Może jest ktoś na forum kto ma dostęp do ciężarówki pod drewno i mógłby Ci zmierzyć takie kłonice - chociaż niektóre elementy, abyś mógł złapać skalę obiektu. Pozdrawiam Tak już będzie, nic nie zmieniam mi sie podoba to najważniejsze. Komu się nie podoba nie musi tutaj zaglądać , a dzięki za koment i za to że jakieś przeczenie dajesz Co Ty człowieku piszesz! Nie napisałem, że te kłonice mi się nie podobają, żeby się wyróżnić wśród innych, i nie, jak Ty to piszesz, "dałem przeczenia", żeby temat był przez to ciekawszy, tylko napisałem, że powinieneś się zastanowić, czy ich nie zrobić ponownie, bo te które masz są nienaturalnie przerośnięte w stosunku do modelu (tak to przynajmniej na fotkach wygląda). A Ty zamiast się do tego ustosunkować, napisać że faktycznie tak jest, ale nie będę zmieniać bo nie, albo że tak się tylko wydaje na zdjęciach, albo jeszcze coś innego, to piszesz że nie bo Tobie się tak podoba, a jak się komuś nie podoba to nie musi oglądać... to po cholerę zakładasz relację... Przepraszam, za zamieszanie :( Te kliny zabardzo niewiem co to jest Ale efekt moich prac wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 No scania już przywiera kształty super się przezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Pilne szukam przedniej szyby od Scanii 2,3,T kto bedzie miał niech pisze na gg 3812364. Bo ja dostałem pękniętą ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Ogłoszenie wyżej jeszcze aktywne. To co zrobiłem przy modelu: Bez świateł: Ze światłami: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 No, no, no. Powoli do przodu, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Marca 2009 Share Napisano 13 Marca 2009 Powoli wszystko zaczyna nabierać kształtów czekam z niecierpliwością na następne fotki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi