Bercik Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Czołem! W 2015 roku skleiłem swoją pierwszą 109 w 1/72. Pod koniec roku 2025 ukończyłem dwudziestą z nich. Dość okrągło i jubileuszowo, więc postanowiłem zebrać je w jednym miejscu i dorzucać tu kolejne Ułożone chronologicznie, zestawy Tamiya, Airfix, AZ Model, FineMolds. 38 Cytuj
jachud3 Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Mała armia Fajna, spójna kolekcja, wymalowane elegancko. Gratulacje 1 Cytuj
Rafał B Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Przyjemnie się je ogląda Roberto, jak dobry film 1 Cytuj
barszczo Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Bardzo fajna rodzinka, koniecznie dołącz jeszcze wczesne Jumoschmitty. Kolekcja super . 1 Cytuj
Bercik Napisano 15 Stycznia Autor Napisano 15 Stycznia 2 minuty temu, barszczo napisał: Bardzo fajna rodzinka, koniecznie dołącz jeszcze wczesne Jumoschmitty. Kolekcja super . W tym roku jakiś Eduard, bo nie wypada nie zrobić najładniejszego zestawu na rynku i jakieś zdobyczne jeśli się uda. Ale tak, wczesne czekają oczywiście Cytuj
Adamo722 Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia (edytowane) Jeszcze trochę użytkowników zostało w których malowaniach możesz zrobić . Powodzenia przy kolejnej 20 Podoba się Edytowane 16 Stycznia przez Adamo722 1 Cytuj
Wachmistrz Napisano 16 Stycznia Napisano 16 Stycznia Ładna saga. Warto zrobić prototyp V2, ten: i Avię S-199, tę: i to będzie najlepsza puenta 2 Cytuj
Bercik Napisano 18 Stycznia Autor Napisano 18 Stycznia (edytowane) Dziękuję za odzew! Avia kiedyś będzie, model już się sezonuje, podobnie jak Buchon. Będą też wczesne maszyny z Zurychu, może na prototyp też się kiedyś skuszę. Plan minimum na ten rok to zdobyczny Emil Tamiya, Gustaw Eduarda ze Szwajcarii oraz staruszek F od Finemolds. Zobaczymy co się uda Edytowane 18 Stycznia przez Bercik Cytuj
RogerM Napisano 18 Stycznia Napisano 18 Stycznia 2 minuty temu, Bercik napisał: Plan minimum na ten rok to zdobyczny Emil Tamiya, Gustaw Eduarda ze Szwajcarii oraz staruszek F od Finemolds. Zobaczymy co się uda "Staruszek F od Finemolds" jest sporo młodszy od Emila Tamki i to jest bardzo fajny model pomimo pewnych niedoskonałości... 1 Cytuj
panDespota Napisano 18 Stycznia Napisano 18 Stycznia Elegancka kolekcja! Az się prosi o dodanie jakiejś A, B, C czy D 1 Cytuj
Bercik Napisano 18 Stycznia Autor Napisano 18 Stycznia 3 godziny temu, RogerM napisał: "Staruszek F od Finemolds" jest sporo młodszy od Emila Tamki i to jest bardzo fajny model pomimo pewnych niedoskonałości... To prawda, mam chyba ze 20 pudełek Fin i Marseille powyżej to właśnie FineMolds. Bardzo te zestawy lubię, choć kokpity są strasznie uproszczone. Teraz spróbuję użyć Kelika. Cytuj
Bercik Napisano 6 Kwietnia Autor Napisano 6 Kwietnia Dwudziesty pierwszy na pokładzie. Bf 109 E-3 Tamiya 1/72, oznaczenia AZ Model, znaki na skrzydłach malowane. Kolejne 3 Emile się robią 10 Cytuj
Bercik Napisano 6 Kwietnia Autor Napisano 6 Kwietnia 2 minuty temu, DobreMzimu napisał: Dodasz do zbioru Avię z czerwonym czubem? Chyba nie w tym roku ale ogólnie tak, kilka Avii chcę zrobić, w tym tę z czerwonym nosem w tym roku Emile Tamiya i Friedrichy z FineMolds, które już prawie gotowe do malowania są... 2 Cytuj
Rafał B Napisano 7 Kwietnia Napisano 7 Kwietnia W dniu 6.04.2026 o 18:02, Bercik napisał: Dwudziesty pierwszy na pokładzie. Dorzuciłbyś Roberto jeszcze jakiś rzut z góry, bo jest ujęcie boczne, jest z widokiem na ładny spód modelu, więc przydałby się jeszcze ogląd odgórny 1 Cytuj
abtb Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia W dniu 6.04.2026 o 18:02, Bercik napisał: Kolejne 3 Emile się robią Czyli jednak Magiczna liczba pełnego dobrostanu - 109 sztuk A modelik jak zwykle - piękności 1 Cytuj
panDespota Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia Kozacko wygląda z tymi owersajzowymi krzyżami. 1 Cytuj
Bercik Napisano 8 Kwietnia Autor Napisano 8 Kwietnia 21 godzin temu, Rafał B napisał: Dorzuciłbyś Roberto jeszcze jakiś rzut z góry, bo jest ujęcie boczne, jest z widokiem na ładny spód modelu, więc przydałby się jeszcze ogląd odgórny Kurde, z góry nie zrobiłem zdjęcia tym razem ale poniżej dwa z lepszym widokiem na te duże krzyże! 21 godzin temu, Xmen napisał: I znowu mam doła przez Ciebie. Świetny model No czemu doła? Rób jakiegoś wczesnego segmentowego 110! 11 godzin temu, abtb napisał: Czyli jednak Magiczna liczba pełnego dobrostanu - 109 sztuk A modelik jak zwykle - piękności Ostatnio na Fejsie zaczepiłem takiego modelarza z Czech, który mi napisał, że ma ponad 140 zrobionych to by była piękna klamra modelarskiego dorobku mieć 109 x 109 ale chyba poza zasięgiem... 7 godzin temu, panDespota napisał: Kozacko wygląda z tymi owersajzowymi krzyżami. Dzięki! Kolejny, który się maluje, będzie miał takie same 1 Cytuj
abtb Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia (edytowane) W dniu 8.04.2026 o 18:17, Bercik napisał: który mi napisał, że ma ponad 140 zrobionych 140?! Tylko Jakby Sławek Kusz przywiózł swoją kolekcję Spitów na Babrybę to nazwę imprezy trzeba by było zmienić na "Spit w modelarstwie" Takie tam jego ulepy: W sumie to już ma ponad 200 sztuk, także ten tego nie maż się jak gówniarz z piaskownicy i działaj! Edytowane 14 Sierpnia przez abtb 3 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi