Skocz do zawartości

INDIAN 1916 - budowa od podstaw - 1:9

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 260
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Darku a tak dla przypomnienia który to już Twój mopliko podobny pojazd -JEST EXTRA

Napisano
:piwo: Darku a tak dla przypomnienia który to już Twój mopliko podobny pojazd -JEST EXTRA

Ten będzie nr 9. A tak na prawdę to zrobiłem ich już 10, ale jeden poszedł na zamówienie dla kolegi Karola. Tak więc w kolekcji mam 9. Można je zobaczyć na Kartonwork (kolekcja motocykli i Dot-Bradshaw galeria oba tematy pod postami Wujka Andrzeja).

Do zobaczenia w Bytomiu

Pozdrawiam - Dariusz Beck

Napisano
Jego ekscelencja Biskup uważa, że byłby to idealny pojazd dla dostojników kościelnych. Jest po prostu boski!!!!!!!!!!!

O dziękuję Wasza Eminencjo! Popieram, ale trzeba pamiętać o purpurowej sutannie, co by jej nie wkręciło w łańcuch!

Dariusz Beck

Napisano

jak będzie lateksowa to nie wkręci...

Święte słowa, święte słowa.....

Pozdro - Dariusz Beck

Napisano

Witam wszystkich serdecznie!

Wczoraj wieczorem zrobiłem kilka głębokich wdechów i jeden wydech. Wydech do mojego Indiana. Poza tym wykonałem kilka drobnych elementów, jak obiemki mocujące zbiornik, część przedniego wachlarza no i pedał hamulca nożnego. A oto fotki.

IMG_3099.JPG

IMG_3100.JPG

IMG_3103.JPG

IMG_3104.JPG

IMG_3106.JPG

IMG_3107.JPG

Serdecznie pozdrawiam - Dariusz Beck

Napisano
Piękna konstrukcja, śliczny model...a może odwrotnie , co tam Pozazdrościc!

ps. będzie można któryś z twoich modeli motocykli obejrzec w Bytomiu?

Dzięki za pozytywne komentarze. Wybieram się do Bytomia.

Do zobaczenia, pozdrawiam Dariusz Beck

Napisano

Witaj Darku, jako iż interesują mnie motocykle a w szczególności te z okresu Wielkiej Wojny, a także początki motoryzacji, z dużym zadowoleniem obejrzałem tę relację a także Twoją kolekcję. To co robisz, to modelastwo przez baaardzo duże M, o czym świadczy zarówno wysoki kunszt wykonawczy oraz serce jakie w nie wkładasz.

To daje się odczuć gdy ogląda się Twoją pracę, trzymaj tak dalej i obyśmy mogli wszyscy za jakiś czas znowu obejrzeć jakiś nowy model weterana szos w miniaturze.

z motocyklowym pozdrowieniem Andrzej

Napisano

obyśmy mogli wszyscy za jakiś czas znowu obejrzeć jakiś nowy model weterana szos w miniaturze.

Mam nadzień dzisiejszy kilka ciekawych pomysłów, tak więc nigdy nie wiadomo...

Cieszę się, że podoba Ci się moja "produkcja"

Napisano

MIałeś racje warto zajrzeć, ost modelarstwo zaniedbałem a szkoda, warto coś zmienić w życiu i naprawić . Model coraz lepiej wygląda fajnie wyglądają elementy silnika.

Napisano

Witam! A oto kilka nowych fotek z budowy. Z góry przepraszam za jakość niektórych fotek. IMG_3108.JPG

IMG_3109.JPG

IMG_3110.JPG

IMG_3111.JPG

IMG_3112.JPG

IMG_3113.JPG

IMG_3116.JPG

Napisano

Piękne, a można wiedzieć z czego wykonałeś ,,te podnóżki,, czyżby z papieru ściernego??

Napisano

Model wygląda coraz bardziej jak oryginał , ale czy nie warto by było niektóre detale autentycznie poniklować , pomyśl czy nie warto zastosować takiej techniki przy następnym modelu który będziesz robił .

Napisano
Piękne, a można wiedzieć z czego wykonałeś ,,te podnóżki,, czyżby z papieru ściernego??

Jest to pewien rodzaj gąbki. Zaadaptowałem ją ze starego telefonu komurkowego. Wygląda, jak guma.