indus Posted July 24 Posted July 24 (edited) Leciwy zestaw Italeri podrasowany blaszkami Eduard, żywicznym górnym korpusem, metalową lufą i KM-ami oraz gąsienicami z AFV Club. Edited July 24 by indus 33 Quote
indus Posted July 24 Author Posted July 24 2 godziny temu, piotrkur napisał: zdjęć nie widać.. Musiałem zmienić hosting. W Postimages zniknęły wszystkie moje zdjęcia. Quote
robertmodelarz Posted July 25 Posted July 25 Fotk teraz widać. Stary model, ale jary. Pacyfik w ogniu, podoba mi się. 1 Quote
jerzype Posted July 25 Posted July 25 Jest super! Figurki także bardzo ładne, model przy nich żyje. Może będzie szansa go gdzieś zobaczyć live? 1 Quote
Gerd Posted July 26 Posted July 26 No ładny, ładny, ładny. Gratuluję świetnej pracy i warsztatu. Oto dowód dla niedowiarków, że z leciwego zestawi z innej epoki też się da. Nie ważne co ważne - KTO! BRAWO. 1 Quote
indus Posted July 26 Author Posted July 26 21 godzin temu, jerzype napisał: Jest super! Figurki także bardzo ładne, model przy nich żyje. Może będzie szansa go gdzieś zobaczyć live? Będę w Łasku. 1 Quote
TAW Posted July 30 Posted July 30 Wykonanie bardzo po mojemu - tzn. nie tak jak sam wykonuję, ale tak jakbym chciał umieć 1 Quote
Vsk9 Posted July 30 Posted July 30 Robi wrażenie, zwłaszcza ten weathering! Nie miałeś problemu ze spasowaniem gąsienic od AFV Clubu do kół napędowych Italeri? 1 Quote
makinen Posted July 31 Posted July 31 (edited) Ponieważ wychowałem się na Żółtych Tygrysach o tematyce wojny na Pacyfiku, to temat mi bardzo bliski. Swietny model. Czuć klimat...i ten spokojny skrawek morza. Edited July 31 by makinen 3 Quote
indus Posted July 31 Author Posted July 31 10 godzin temu, Vsk9 napisał: Robi wrażenie, zwłaszcza ten weathering! Nie miałeś problemu ze spasowaniem gąsienic od AFV Clubu do kół napędowych Italeri? Dziękuję za miłą opinię. Koła wymagały przeróbki. Długość gąsiennic jest OK. 1 Quote
Biloshytskyi Posted August 29 Posted August 29 Świetna robota! Choć gąsienice nie należą do łatwych w montażu, naprawdę zmieniają wygląd modelu. Plaża i fale prezentują się fantastycznie. Sam niedawno ukończyłem model LVT-4 firmy Italeri. Powodzenia w kolejnych projektach! 1 Quote
bulik58 Posted August 29 Posted August 29 W dniu 24.07.2026 o 09:48, indus napisał: Leciwy zestaw Italeri podrasowany blaszkami Eduard, żywicznym górnym korpusem, metalową lufą i KM-ami oraz gąsienicami z AFV Clu Bardzo fajny model, rzadki gość na forach. Górna kadłuba była tak marna iż zastąpiłeś ją żywicą czy też inny powód, figuranci raczej nie należą do produktów Italki , W dniu 31.07.2026 o 08:28, makinen napisał: Ponieważ wychowałem się na Żółtych Tygrysach o tematyce wojny na Pacyfiku, to temat mi bardzo bliski. Swietny model. Czuć klimat...i ten spokojny skrawek morza. Nie jesteś jedynym , pamiętam gdy pożerałem wzrokiem każdy tomik który był wystawiony w kiosku ruchu. Gorzej gdy jednocześnie było ich 3-4 i miałem dylemat który kupić jako pierwszy 1 Quote
indus Posted September 2 Author Posted September 2 W dniu 29.08.2026 o 19:25, bulik58 napisał: Bardzo fajny model, rzadki gość na forach. Górna kadłuba była tak marna iż zastąpiłeś ją żywicą czy też inny powód, figuranci raczej nie należą do produktów Italki , Nie jesteś jedynym , pamiętam gdy pożerałem wzrokiem każdy tomik który był wystawiony w kiosku ruchu. Gorzej gdy jednocześnie było ich 3-4 i miałem dylemat który kupić jako pierwszy Zakupiłem komplet dodatków z firmy Trakz. Właściwie nadawała się z tego kompletu do użycia metalowa lufa i właśnie górna część kadłuba z żywicy z włazami, które można było pokazać otwarte. 1 Quote
Adams M1A1 Posted September 2 Posted September 2 Czołg prawilny jest moc , a pomyśleć że człowiek nawet za bardzo nie wiedział jak taki pojazd wyglądał, bo zdjęcia w książkach były małe i na ogół kiepskiej jakości. W dniu 31.07.2026 o 08:28, makinen napisał: Ponieważ wychowałem się na Żółtych Tygrysach o tematyce wojny na Pacyfiku, to temat mi bardzo bliski. Swietny model. Czuć klimat...i ten spokojny skrawek morza. Miałem je wszystkie ,Piotrek, ale wzbudziłeś falę wspomnień, ale były jeszcze takie książki niestety już nieżyjącego Z. Flisowskiego którymi się zaczytywałem : 3 Quote
Wujciobryan Posted September 6 Posted September 6 Ładnie wykonana robota przy modelu i rzadko spotykany temat w klimatach wojny na Pacyfiku Podobają mi się ślady użytkowania takie minimalne tak jak ja lubię.Gratuluję fajnego modelu 1 Quote
Recommended Posts