Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Leciwy zestaw Italeri podrasowany blaszkami Eduard, żywicznym górnym korpusem, metalową lufą i KM-ami oraz gąsienicami z AFV Club. 

BXdxTcM.jpg

tXtLfI1.jpg

nrloZjw.jpg

FmbjEDD.jpg

I2b2H3m.jpg

jZOkYwK.jpg

Mg66dSo.jpg

6rM74Kd.jpg

kmlXBGt.jpg

krF8lGI.jpg

fZxOxI8.jpg

CxjKTfP.jpg

Edytowane przez indus
  • Like 30
Napisano
2 godziny temu, piotrkur napisał:

zdjęć nie widać..

Musiałem zmienić hosting. W Postimages zniknęły wszystkie moje zdjęcia.

Napisano

Fotk teraz widać. Stary model, ale jary. Pacyfik w ogniu, podoba mi się.

• Like 1
Napisano

No ładny, ładny, ładny.  Gratuluję świetnej pracy i warsztatu. Oto dowód dla niedowiarków, że z leciwego zestawi z innej epoki też się da. Nie ważne co ważne - KTO! BRAWO.

• Like 1
Napisano
21 godzin temu, jerzype napisał:

Jest super! Figurki także bardzo ładne, model przy nich żyje. Może będzie szansa go gdzieś zobaczyć live?

Będę w Łasku.

• Like 1
Napisano

Wykonanie bardzo po mojemu - tzn. nie tak jak sam wykonuję, ale tak jakbym chciał umieć :D 

• Like 1
Napisano

Robi wrażenie, zwłaszcza ten weathering! Nie miałeś problemu ze spasowaniem gąsienic od AFV Clubu do kół napędowych Italeri?

• Like 1
Napisano (edytowane)

Ponieważ wychowałem się na Żółtych Tygrysach o tematyce wojny na Pacyfiku, to temat mi bardzo bliski. Swietny model. Czuć klimat...i ten spokojny skrawek morza. 

03ad1ee40bb994666509e495552c4beb.jpg

e156fc488ce2991b53463ebe675c37f0.jpeg

images.jpg

zolty-tygrys-ostatni-lot-admirala-1974-lodz-539363540.jpg

images (1).jpg

Edytowane przez makinen
  • Like 3
Napisano
10 godzin temu, Vsk9 napisał:

Robi wrażenie, zwłaszcza ten weathering! Nie miałeś problemu ze spasowaniem gąsienic od AFV Clubu do kół napędowych Italeri?

Dziękuję za miłą opinię. Koła wymagały przeróbki. Długość gąsiennic jest OK.

• Thanks 1
  • 4 weeks later...
Napisano

Przepiękny model!

• Like 1
Napisano

Świetna robota! Choć gąsienice nie należą do łatwych w montażu, naprawdę zmieniają wygląd modelu. Plaża i fale prezentują się fantastycznie. Sam niedawno ukończyłem model LVT-4 firmy Italeri. Powodzenia w kolejnych projektach!

Napisano
W dniu 24.07.2026 o 09:48, indus napisał:

Leciwy zestaw Italeri podrasowany blaszkami Eduard, żywicznym górnym korpusem, metalową lufą i KM-ami oraz gąsienicami z AFV Clu

Bardzo fajny model, rzadki gość na forach. Górna kadłuba była tak marna iż zastąpiłeś ją żywicą czy też inny powód, figuranci raczej nie należą do produktów Italki ,

W dniu 31.07.2026 o 08:28, makinen napisał:

Ponieważ wychowałem się na Żółtych Tygrysach o tematyce wojny na Pacyfiku, to temat mi bardzo bliski. Swietny model. Czuć klimat...i ten spokojny skrawek morza. 

Nie jesteś jedynym , pamiętam gdy pożerałem wzrokiem każdy tomik który był wystawiony w kiosku ruchu. Gorzej gdy jednocześnie było ich 3-4 i miałem dylemat który kupić jako pierwszy

Napisano
W dniu 29.08.2026 o 19:25, bulik58 napisał:

Bardzo fajny model, rzadki gość na forach. Górna kadłuba była tak marna iż zastąpiłeś ją żywicą czy też inny powód, figuranci raczej nie należą do produktów Italki ,

Nie jesteś jedynym , pamiętam gdy pożerałem wzrokiem każdy tomik który był wystawiony w kiosku ruchu. Gorzej gdy jednocześnie było ich 3-4 i miałem dylemat który kupić jako pierwszy

Zakupiłem komplet dodatków z firmy Trakz. Właściwie nadawała się z tego kompletu do użycia metalowa lufa i właśnie górna część kadłuba z żywicy z włazami, które można było pokazać otwarte.

• Like 1
Napisano

Czołg prawilny jest moc 💪, a pomyśleć że człowiek nawet za bardzo nie wiedział jak taki pojazd wyglądał, bo zdjęcia w książkach były małe i na ogół kiepskiej jakości.

W dniu 31.07.2026 o 08:28, makinen napisał:

03ad1ee40bb994666509e495552c4beb.jpg

e156fc488ce2991b53463ebe675c37f0.jpeg

images.jpg

zolty-tygrys-ostatni-lot-admirala-1974-lodz-539363540.jpg

images (1).jpg

Miałem je wszystkie :mrgreen:,Piotrek, ale wzbudziłeś falę wspomnień:piwo:, ale były jeszcze takie książki niestety już nieżyjącego Z. Flisowskiego którymi się zaczytywałem :

Od Pearl Harbor do Singapuru Z. FlisowskiOkładka książki Od Morza Koralowego po Midway autorstwa Zbigniew FlisowskiOkładka książki Na wodach Guadalcanalu autorstwa Zbigniew FlisowskiOkładka książki Od Iwodzimy do Zatoki Tokijskiej autorstwa Zbigniew FlisowskiOkładka książki Między Nową Gwineą i Archipelagiem Bismarcka autorstwa Zbigniew FlisowskiOkładka książki Ognie Morza Jawajskiego autorstwa Zbigniew FlisowskiPrzez środek PacyfikuKu Morzu Filipińskiemu Z. Flisowski