abtb Napisano 5 Września Napisano 5 Września W związku z moją jutrzejszą absencją na forum - galeria już dziś Tytułem wstępu: "Ponieważ zastosowano dwa typy działek o różnych charakterystykach stwarzało to problemy w celowaniu. Próbowano temu zaradzić konstruując zmodyfikowaną wersję J2M3a Model 21A. Zastosowano w nim cztery działka Model 2 z których 2 umieszczono w gondolach pod skrzydłami. Efektywność takiej konfiguracji uzbrojenia była znacznie lepsza, ale odrzut działek w gondolach był tak duży, że zrezygnowano z tego rozwiązania. Zbudowano tylko 21 samolotów w wersji J2M3a." I moja interpretacja tego opisu: Mitsubishi J2M3a model 21A Raiden. I tyle w temacie 15 1 Cytuj
Dzejo Napisano 5 Września Napisano 5 Września Bardzo ładnie zmalowany jeden z moich dwój ulubieńców japońskich. Podoba mi się jak ożywiłeś i urozmaiciłeś żółć tego ptaszka. Nie kusiło Ciebie wykonania nitowania? 1 Cytuj
barszczo Napisano 5 Września Napisano 5 Września Bardzo się podoba, kolorystyka tego ptaszka mocno mi pasuje . 1 Cytuj
Gerd Napisano 6 Września Napisano 6 Września Zgrabny grubas. Jak by to było 1:48. Superfajny. 1 Cytuj
zaruk Napisano 6 Września Napisano 6 Września Fajny żółtek, przyjemnie umorusany. Może tylko zagłosowałbym za jaśniejszym kolorem łosza między blachami. Wiem, że to nie jest Twój temat ale może kogoś zaciekawią informacje dotyczące chyba tego egzemplarza z dość poważnego serwisu Arawasi. https://arawasi-wildeagles.blogspot.com/2020/07/tried-and-tested-pt1.html?utm_source=chatgpt.com https://arawasi-wildeagles.blogspot.com/2013/07/mitsubishi-j2m-raiden-jack-2-j2m1.html Oczywiście nie mam stuprocentowej pewności czy chodzi o ten sam samolot, kolorowych zdjęć też nie ma. Był to prototyp, więc pomarańczowy kolor byłby typowy. Może wypowie się ktoś siedzący w temacie? Ja, w każdym razie, gratuluję. 1 Cytuj
abtb Napisano 12 Września Autor Napisano 12 Września Trochę mi umknął ten japoński temat DZIĘKUJĘ BARDZO panowie za opinie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi