Rabbit666 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 To więc pozostaje mi życzyć: POWODZENIA! Pozdrawiam, po takiej dyskusji oczywiście musisz założyć warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 No ależ oczywiście właśnie 5 min temu zamówiłem scanie r500 i tak za 3 dni zacznę ja sklejać. Rabbit dzięki,i nawzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Kolejna Scania się szykuje,niby moja ukochana marka a tylko 1 kleiłem i w dodatku T,nic trzeba nadrobić zaległości ,a koledze należy życzyć powodzenia i czekamy na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam ! Mam do Was kolejne pytanie. Jak to jest z Clearem i kalkami ? Mam już pomalowaną karoserię. Przeszlifowałem ją papierami 2000 i 2500. Wydaje mi się, że teraz mam położyć kalki i kilka warstw bezbarwnego i następnie polerka pastami Tamiya Fine oraz Finish ? Dobrze myślę czy rzeczywiście tak mi się tylko wydaje ??? Zdjęcie poglądowe : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Przed polerką pastami musisz przeszlifować bezbarwny aby zlikwidować "schodek", który powstanie. Musisz dać więcej bezbarwnego niż na kastę bez kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Mam pytanie , czy ktoś z kolegów jest w stanie reanimować takie kalki ( zrobić nowe) Oczywiście odpłatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsilias vibe Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam. Mam do Was następujące pytanie: jak zrobić fotel kubełkowy do modelu 1/34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam. Mam do Was następujące pytanie: jak zrobić fotel kubełkowy do modelu 1/34? Może spróbuj przerobić zwykły fotel z modelu? :/ Gotowego nie dostaniesz, no chyba że poszukasz w jakichś metalowych modelach w tej skali, ale trochę polistyreny i szpachli powinno wystarczyć do przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Mam pytanie , czy ktoś z kolegów jest w stanie reanimować takie kalki ( zrobić nowe) Oczywiście odpłatnie Nie wiem czy nie wyjdzie ci taniej kupić nowe kalki na ebay'u, niekiedy można kupić je już za 5 $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsilias vibe Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam. Mam do Was następujące pytanie: jak zrobić fotel kubełkowy do modelu 1/34? Ok. Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Mam pytanie , czy ktoś z kolegów jest w stanie reanimować takie kalki ( zrobić nowe) Oczywiście odpłatnie Nie wiem czy nie wyjdzie ci taniej kupić nowe kalki na ebay'u, niekiedy można kupić je już za 5 $. Dzięki za podpowiedz, znalazłem za 18 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Czy można na podkład dupli-kolor kłaść kolor z Tamiy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Szukam instrukcji do modelu Ferrari 348 ts z Revell'a. z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Ja również poprosiłbym instrukcję tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Szukam instrukcji do modelu Ferrari 348 ts z Revell'a. z góry dzięki za pomoc. Daj mi czas do jutra, to będę Ci mógł podrzucić, Bartkowi również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Niema sprawy wielkie dzięki, nawet mogę tydzień poczekać aby tylko mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Ja tak przy okazji tylko, bo mam koledze die casta odrestaurować i by mi się to przydało... Ale to daleka przyszłość, więc nie ma jakiegoś spięcia. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Mam takie pytanie, czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z kalkami z mf-zone ? Chodzi mi jaka jest ich jakość, jak się je kładzie, czy się rozrywają, jak reagują na chemie np. SOL i SET itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Jakaś zmowa milczenia Nie wierzę żeby nikt z Was tutaj nie miał do czynienia z tymi kalkami A może kogoś się boicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Jakaś zmowa milczenia Nie wierzę żeby nikt z Was tutaj nie miał do czynienia z tymi kalkami A może kogoś się boicie Tak kolego wszyscy forumowicze wiedzą że złe kalkowilki z rodu mf-zone atakuja w nocy i dlatego nie odpisują bo się boją!! A tak na serio to poczekaj cierpliwie może ktoś ich używał i da ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Ja używałem kalek na fotele i felgi i jestem z nich zadowolony. Operowałem płynami Gunze i złych efektów nie zaobserowałem co do kalek na nadwozie to jeszcze wszystko przede mną, więc się nie wypowiadam. Ale sądząc po relacjach na innym forum to kalki są dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 woocasch dzieki bardzo, jak już położysz na nadwozie to pochwal się proszę fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Jak mogę zakwalifikować tego "druta"? Jako dźwignia hydraulicznego hamulca ręcznego czy jako dźwignia zmiany biegów? A jeśli jako ręczny, jak przerobić to na dźwignię zmiany biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Wydaje mi się ,że jest to dźwignia sekwencyjnej zmiany biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 26 Września 2010 Share Napisano 26 Września 2010 Ten drut to może być od półbiegów. Chyba że to od jakiegoś dziwoląga jest ta gałeczka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi