Truckerek93 Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 Mam pytanie czy oprócz allegro polecacie jakiś tani sklep internetowy Musze zanabyć Scania 143M a ich cena nie chce spasc poniżej 140zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 Trudno aby spadała jak Euro idzie w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 Mam Pytanie Kto tu robi z forum Kalki na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Mam pytanie czy oprócz allegro polecacie jakiś tani sklep internetowy Musze zanabyć Scania 143M a ich cena nie chce spasc poniżej 140zł. mojehobby.pl i exito.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Cześć Mam pytanko. Wiecie może gdzie w Polsce mogę kupić model jakiegoś pick up'a w 1:24 lub 1:25. Najlepiej gdyby był to Dodge RAM Szukałem po różnych sklepach internetowych i nigdzie nic nie ma, a nie mam PayPala żeby kupić model z zagranicy. Poratujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Cześć! Czy ktoś składał model 07127 Mercedes C-Klasse DTM 2009 "Gary Paffett" ,albo 07128 Mercedes C-Klasse DTM 2009 "Ralf Schumacher" od REVELL A pytanie jest następujące: Czy one są łatwedo sklejenia? Czy one są drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Ja składam 07127 Mercedes C-Klasse DTM 2009 "Gary Paffett" model dosyć prosty tylko ponoć jest problem ze spasowaniem podwozia z kastą. Co do ceny to zależy jak trafisz różnie bywa wypatruj okazji na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu18 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Jark jak byś był zainteresowany to mam na sprzedaż Mercedes C-Klasse DTM 2009 "Ralf Schumacher". Panowie mam kilka pytań: 1) Zastanawiam się w zainwestowanie w folie BMF, i do końca nie wiem jak się z nią obchodzić. Nakłada się ją na model przed lakierowaniem czy już po ? Oraz czy po nałożeniu lakieruje się? 2) Używam kleju revell z igłą, jednak zdarzyło mi się czasem, że za dużo kleju się nałożyło. Może polecicie jakiś lepszy specyfik do klejenia. 3) Odnośnie kleju jeszcze, jest jakiś uniwersalny do chromowanych części oraz przezroczystych? 4) Przy polerce, lakier na początku przejechać papierem ściernym czy od razu zacząć polerować pastami? (posiadam pasty tamiya) Na razie to chyba wszystkie pytania. Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Adn.1 A nie lepiej zrobić to farbą (np. z puszki)? Adn.2 Klej z pędzelkiem A jak się pewnie czujesz to CA. Adn. 3 Do przezroczystych koledzy polecają głównie Clear-fix. Tani i dobry. Adn. 4 Papier 2000, 2500, potem pasty. Wszystko jest w działe "Jak to zrobić i wykonać"... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Dobra wielki dzięki skwarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Czy jest gdzieś jakaś tabela odpowiedników kolorów Tamiy TS na RAL?? Albo na kolory samochodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Raczej szczerze w to wątpię, wydaje mi się że pozostaje jedynie dobieranie na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Kurde takie na oko nie jest złe, w zależności od oka. A wpadłem na ten pomysł bo znajomy ostatnio dorabiał sobie spray i kosztowało go to 50zł za 500ml to taniej jak 40zł za 100ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 No powiem ci że też wybrałbym opcję 500ml za 50zł Ja kupowałem jakiś czas temu (teraz dawno nie kupowałem farb) puszki sprayu samochodowego 400ml za ok 15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Koledzy jaką pastę polecacie to polerki motocykli,aut ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Trzy gradację past polerskich Tamiya: Coarse, Fine i Finish Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Wielkie dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KucharZ Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Witajcie, jako nowicjusz mam pytanie odnośnie podkładu. Jeżeli model posiada dużo elementów fototrawionych, to wystarczy położyć surfacer, czy starać się na metalowe części położyć podkład przeznaczony do nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Witaj! Wydaje mi się że starczy Surfacer, ja blachy malowałem zwykłym podkładem razem z całą karoserią i wszystko grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KucharZ Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Chrom Kosutte Gin San czy wie ktoś gdzie można kupić?! Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 Witam mam bardzo gorącą prośbę mam zamiar zbudować model ciężarówki man 26 w układzie 8x4 .Problem mam z ramą ponieważ nie wiem dokładnie jak wygląda ona w miejscu 2 osi skrętnej .Szukałem w internecie i mam kilka zdjęć jednak dalej nie znalazłem rysunków które bardzo by mi się przydały bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viki2000 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Szanowni koledzy, bardzo prosze o namiary na sklepy internetowe w ktorych mozna by bylo zakupic wszelkiego rodzaju maszyny budowlane/ rolnicze w skali 1:24/1:25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Witajcie koledzy po długiej przerwie! Mam do was prośbę ,a dotyczy ona rysunku technicznego ramy volva FH w wersji 6x4 ,pod zabudowę do przewozu drzewa. Jakby ktoś miał dojście ,albo miał na swoim komputerze takie rysunki to prosiłbym o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Czy w tym modelu są jakieś elektryki czy tylko plastik do sklejania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi