GTiStyle Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 Cześć, Przychodzę z kolejnym pytaniem Jakie oświetlenie dobrać do fotografowania w warunkach "zimowych" aby zdjęcia były wyraźne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 czy ktoś bawił się w budowę Jaguara e-type? na forum znalazłem dwa tematy, ale może ktoś coś podpowie, gdzieś skieruje? Szukam zdjęć tego co pod maską i podwozia. Może też ciekawych kolekcjonerskich wnętrz... z tego co widzialem, to jest staruszek Airfixa w 1/32 z połowy lat 60-tych i różne wersje Hellera w 1/24 z matryc powstałych w 78 czy 79 roku . No i deAgostini w skali 1/8, który mnie zupełnie nie interesuje. To ma być odpoczynek od japończyków w /148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Pojawił się ostatnio revellowski 1:24, w miarę dobrze odwzorowany, ale nie jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Gdzie kupujecie gąbki ścierne o gradacji 2000 i wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 18 minut temu, Bartas89 napisał: Gdzie kupujecie gąbki ścierne o gradacji 2000 i wyżej? Ja w sklepach z modelami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 A lepsze są tzw "pady" czy gąbka ścierna od Tamki? Cena jednego i drugiego jest dość wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 15 minut temu, Bartas89 napisał: A lepsze są tzw "pady" czy gąbka ścierna od Tamki? Cena jednego i drugiego jest dość wysoka. Pisałem już wcześniej, gąbki 3M są dobre.Ja ich używam od lat. Do kupienia w mieszalni lakierów albo w Necie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 16 minut temu, Bartas89 napisał: A lepsze są tzw "pady" czy gąbka ścierna od Tamki? Cena jednego i drugiego jest dość wysoka. Padów nie używam, gąbki mi w zupełności wystarczają... Zresztą pady są do polerowania powierzchni lakierowanej, a gąbki do obrobienia plastiku, ewentualnie podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 13 godzin temu, oliardi napisał: Pojawił się ostatnio revellowski 1:24, w miarę dobrze odwzorowany, ale nie jest idealnie. już wiem więcej, również na jego temat. Revellowska nowość interesuje mnie od kwietnia 2021 – ponoć wtedy mają wypuścić wersję bez dachu - a taka mnie najbardziej interesuje. Zresztą, wg informacji z britmodellera, obecne problemy z kształtem budy są spowodowane obniżeniem przedniej szyby w modelu właśnie pod wersję roadsterową postanowiłem zrobić wszystkie trzy modele modele bez dachu, czyli Airfix (już znaleziony na aledrogo za grosze jedzie do mnie), szukam zielonego Hellera bez farb i pędzelka na kolejną podstawkę, a w połowie roku powstanie ten najnowszy. a tutaj znalazłem całkiem ładny wzornik różnych jego podzespołów. Rocznik 1965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Tylko pytanie, czy Revell nie pójdzie na łatwiznę i nie wskrzesi Jaguara E-type bez dachu z 1988, który potem był jako odświeżony w 2011roku. Bo ten z 2011 ( czarny na pudełku) jest tragiczny, nawet modele Hellera przy tym się lepiej składają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Mam nadzieję, że tego nie zrobią. Bo jeśli - to na pewno poczekam na inny wypust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 A propo innych wypustów https://www.olx.pl/oferta/jaguar-xk-e-coupe-monogram-18-model-do-sklejania-CID767-IDHnKQV.html#f7edb1778a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 18 minut temu, oliardi napisał: A propo innych wypustów https://www.olx.pl/oferta/jaguar-xk-e-coupe-monogram-18-model-do-sklejania-CID767-IDHnKQV.html#f7edb1778a Kup złom modelarski za cenę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Dokładnie. Zawartość to złom, który może dałoby się jeszcze uratować, ale nie za takie pieniądze, nie w takim pudełku i nie przy takim podejściu sprzedającego do wysyłki. Aż się mi smutno zrobiło jak znalazłem to ogłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Z ciekawości zobaczyłem to ogłoszenie. Pudło nieźle dostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilloW Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Mam do Was pytanie, muszę pomalować szkła reflektorów na żółto, maluje je od wewnątrz czy na zewnątrz? Dodatkowo czy X-24 rozcieńczam tak jak inne tamki czy muszę dodać więcej LT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 2 minuty temu, WilloW napisał: Mam do Was pytanie, muszę pomalować szkła reflektorów na żółto, maluje je od wewnątrz czy na zewnątrz? Dodatkowo czy X-24 rozcieńczam tak jak inne tamki czy muszę dodać więcej LT? Od wewnątrz, X24 jest gęsta i trzeba ją rozcieńczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Ktoś z was używał tego do matowienia lakieru? https://www.fine-art.com.pl/assilex-peach-k1500-wstega-130x170mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danula55 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 proszę mnie poinstruować jak znaleźć moje wpisy na temat zlecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 28 minut temu, danula55 napisał: proszę mnie poinstruować jak znaleźć moje wpisy na temat zlecenia Na kogo to zlecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danula55 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 15 minut temu, Bartas89 napisał: Na kogo to zlecenie? własnego danula55 jestem wiekowa kobieta i nie mogę tego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 16 minut temu, Bartas89 napisał: Na kogo to zlecenie? Cayman ostatnio coś za dobrze model robił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) 32 minuty temu, danula55 napisał: własnego danula55 jestem wiekowa kobieta i nie mogę tego znaleźć Prawy, górny róg "danula55", a potem prawy górny róg "moja aktywność". Albo tutaj masz link do swojego zlecenia Edytowane 28 Stycznia 2021 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Stycznia 2021 Share Napisano 30 Stycznia 2021 (edytowane) Wspaniale. H.i.r.o.b.o.y już nie wysyła paczek do UE. Totalna porażka, bo wybór motocykli i dodatków do nich w polskich sklepach jest po prostu żałosny. Edytowane 30 Stycznia 2021 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Stycznia 2021 Share Napisano 30 Stycznia 2021 Ktoś wie jak jest z jakością i spasowaniem tego cuda? https://www.scalemates.com/pl/kits/fujimi-14145-honda-cb1300p-police--323190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi