zdenda Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Děkuji skell. set eduard http://marinewerft.foren-city.de/topic,667,-bismarck-1-350-eduard.html set Lion http://marinewerft.foren-city.de/topic,1265,-bismarck-1-350-lion-roar.html paluba KA Models http://marinewerft.foren-city.de/topic,779,-1-350-bismarck-holzdeck-ka-models.html Eduard zábradlí http://marinewerft.foren-city.de/topic,666,-bismarck-railings-and-turrents-1-350-eduard.html Já použiji na svůj model set Eduard, LR, palubu Ka models a komplet hlavně od Master-u. přeji všem ať se model daří. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szadok Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 skell Wielkie dzięki. Chyba mimo ceny zdecyduję się na Lionroar'a. Ma lufy, relingi i wydaje się być obszerniejszy. Możesz napisać czemu zdecydowałeś się na lufy innej firmy? zdenda Tobie też dziękuję za linki. Ten drewniany pokład też kusi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Powiem szczerze że ten drewniany pokład to nic specjanlego poprostu pójście na łatwizne, a ja osobiście wole sobie podnosić poprzeczkę. Pozatym na pierwszych zdjęciach wygląda jakby był za krótki miejscami może to tylko taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Pozatym na pierwszych zdjęciach wygląda jakby był za krótki miejscami może to tylko taki efekt. Máš pravdu, na prvních fotkách je paluba před opravou. KA Models ji udělal krátkou, ale teď je již v pořádku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrqs Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja ten zestaw znalazłem na ebay'u w cenie 331zł (po obecnym przeliczniku) a dostawa 24zł. Oczywiście Chiny :-)Z tego co widziałem to w tym zestawie są lufy, tylko brakuje luf do małego kalibru. Zgadza się? Witam, Nie wiem dokladnie jaki zestaw znalazles ale LionRoar robi/robil *dwa* zestawy o tym samym numerze. Roznia sie one na 100% brakiem herbu Bismarcka i cena Ten bez herbu (nie wiem czy jest jakas inna zmiana) kosztuje mniej niz "pelny" zestaw. Trzeba takze wziac pod uwage, ze w zestawie tym sa drobne elementy z zywicy - 3 z nich dostalem polamane i Chinczyki nie chca mi doslac nowych nawet za doplata Kupowalem w Hobbyeasy - oni nawet sa chetni aby doslac te czesci ale Lionroar ma to w dupie i nie przyslali mi tych czesci ani do domu ani do hobbyeasy. Tak, tak, tez robie Bismarcka revella. Chcialbym zrobic go w malowaniu z jesieni 1940 ("pelny" kamuflaz nadbudowek) ale nigdy nie malowalem w taki sposob i nie bardzo wiem jak pomalowac nadbudowki, kiedy na nich bedzie pelno blaszek - jak to wszystko pomaskowac. A moze malowac kamo przed umieszczeniem blach i potem domalowywac pedzelkiem? Komin chce robic "metoda" skella ale wlasnie co z kamuflazem? Nie bardzo sobie wyobrazam maskowanie pomiedzy drucikami... -------- Wlasnie zamowilem caly nowy zestaw Lionroara do swojego Bismarcka. Poniewaz posiadam opisany wyzej zestaw (bez herbu i sa ulamane 3 czesci zywiczne - z tym ze te ulamane kawalki sa w torebkach) moge ten zestaw odsprzedac po obnizonej cenie. Najchetniej komus z warszawy ale inne miasta i wioski tez wchodza w rachube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Wlasnie zamowilem caly nowy zestaw Lionroara do swojego Bismarcka.Poniewaz posiadam opisany wyzej zestaw (bez herbu i sa ulamane 3 czesci zywiczne - z tym ze te ulamane kawalki sa w torebkach) moge ten zestaw odsprzedac po obnizonej cenie. Najchetniej komus z warszawy ale inne miasta i wioski tez wchodza w rachube Smile Hmmmmmm....... Witaj Mrqs. W sumie to też kleję Bismarcka Revell-a i jestem z wawy Napisz mi na pw coś wiecej o tym zestawie. Co jest złamane i jaka będzie cena w/w zestawu Kto wie, może się skuszę........ Co do malowania komina, to niebawem zabieram się za niego i też będę malował pasy.... Sposób wykonania również zapożyczyłem od Skell-a i nie pozostaje nic innego jak wycinać taśmę maskującą i doklejać między relingi i inne pierdółki Zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrqs Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Co do malowania komina, to niebawem zabieram się za niego i też będę malował pasy.... Sposób wykonania również zapożyczyłem od Skell-a i nie pozostaje nic innego jak wycinać taśmę maskującą i doklejać między relingi i inne pierdółki Zobaczymy jak wyjdzie To ja chyba zmienie koncepcje na antykoncepcje . No nie widze tego docinania tasmy i pasowania w linie przy swoich grubych paluchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Macisso byłeś ciut szybszy i mnie wyprzedziłeś.... Macisso- postawiłeś sobie trudne zadanie wykonania Bismarck'a w pasy...., a z którego okresu robisz pasy? Pasy nosił chyba od początku lutego do maksymalnie 18-20maja- z tego co pamiętam już po wypłynięciu w stronę Norwegi zostały zamalowane na nadbudówkach, a 21 maja zostały częściowo zamalowane w fiordach. Z maskowaniem taśmą jest dużo pracy... ale inaczej się nie da... Można by pomalować pasy przed przyklejaniem poręczy/relingu, a po przyklejeniu poręcze i relingi malować pędzelkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Można by pomalować pasy przed przyklejaniem poręczy/relingu, a po przyklejeniu poręcze i relingi malować pędzelkiem.... Krys, zerknij na mój wątek z budowy. "Przygoda z "Bismarck Revell 1/350". Jak zobaczysz jest już za późno A jeśli chodzi o LR-a to faktycznie byłem szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Skell, zacznij wreszcie coś wrzucać ... Ps - znów przeglądnąłem Twój wątek od podstaw i chyba skopiuje pomysł deskowania pokładu ;) Chyba akurat Twój najbardziej mi odpowiada... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Skell, chmury i deszcz za oknem. Samoloty chyba nie przepadają za taką aurą??? Może czas wrócić do czegoś, co bardziej lubi wodę- czyli BISMARCKA!!!! Rusz wreszcie bracie, bo czekam jak na szpilkach Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Skell, chmury i deszcz za oknem. Samoloty chyba nie przepadają za taką aurą??? Toś akurat przesadził, za oknem pięknie, resztki lata, co oczywiście nie zmienia faktu, że...... Rusz wreszcie bracie, bo czekam jak na szpilkach Macisso ma rację - rusz się z robotą, bo pierwszy rząd się niecierpliwi ! ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Czołem wszystkim. Macisso, Wallace dzięki za wsparcie i uznanie... Wallace - mój pokład wygląda znacznie lepiej w realu Malowanie "po deseczce" może jest bardziej marudne, ale efekt jest bardziej plastyczny. Faktycznie mój sezon lotniczy zbliża się ku końcowi. Oczywiście powoli zaczynam wracać do Bismarcka.... ... i z marszu walnąłem serię świetlików w różnych konfiguracjach. podczas produkcji: świetliki gotowe: i na pokładzie: Teraz czeka mnie upiększanie pokładu o kolejne detale, potem maskowanie i malowanie /AGAIN!/ Robota z blaszkami LR jest ciężka - ale warto! Pozdrawiam brać modelarską, a w szczególności klub Bismarckowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 No w końcu!!! Witaj po przerwie Skell. Dobrze że znów zacząłeś dłubaninę, bo wszyscy się niecierpliwili Czekam na postępy z niecierpliwością Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Macisso, Wallace dzięki za wsparcie i uznanie... Ty nie dziękuj, tylko się za robotę bierz ...... Oczywiście powoli zaczynam wracać do Bismarcka....... i z marszu walnąłem serię świetlików w różnych konfiguracjach. ... ale nie musisz od razu tak szaleć, że też Ci się chciało ;) ;) ;) ... ... Wallace - mój pokład wygląda znacznie lepiej w realu Malowanie "po deseczce" może jest bardziej marudne, ale efekt jest bardziej plastyczny. Wiem, dlatego będę próbować kopiować Twój pomysł przy moim "Musashi" - czekam więc na wsparcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 OK, wziąłem się do roboty, człowiek odpoczął od dłubaniny, więc chcę się jak nie wiadomo co. Zatem, mała chociaż wielce pracochłonna aktualizacja... Właśnie wydłubałem świetliki/wywietrzniki przedziałów rufowych Bismarcka. Dla przypomnienia świetliki z zestawu Revella: i oryginał (zdjęcie ze strony bismack-class.dk) A poniżej to co udało się sklecić z zestawu LionRoar Do posiadaczy zestawu - traktujcie instrukcję montażu bardzo poglądowo... Nie wiem co LR miał na myśli rysując te świetliki. Uważam także, że wszystkie detale LR są przeskalowane, co nie zmienia faktu, że zastosowanie ich jest lepszym rozwiązaniem, niż zostawienie propozycji Revella. Pozdrawiam Skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Fajnie Ci to wychodzi A pokład miodzio ... PS - myślałem, że ja się obijam ze swoim mastodontem, ale Twój powstaje od 03/2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 15 Września 2010 Autor Share Napisano 15 Września 2010 PS - myślałem, że ja się obijam ze swoim mastodontem, ale Twój powstaje od 03/2009 Hehe - nie do końca od 03/2009 - to data wątku, model zacząłem w grudniu 2008 ;-) Nigdy nie mówiłem, że to projekt weekendowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 No i pięknie idzie z robotą Skell Byle tak dalej. Świetliki z LR prezentują się znakomicie. W ogóle ten zestaw jest wyczesany, choć liczą sobie jak za zboże Uważam także, że wszystkie detale LR są przeskalowane I mnie wczoraj dopadło takie wrażenie w czasie zabawy z nadbudówką, ale co zrobić... Pozdrawiam Maciek/Macisso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Nigdy nie mówiłem, że to projekt weekendowy Ależ ja to pisałem z przekorą Nikt tu nikogo nie popędza - to nie ten sport ;) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 Macisso - póki co idzie - rozłożyła mnie choroba - i z cieknącym nosem wziąłem się za model - nie polecam - dziś przerobiłem kichnięcie przy pracy z blaszkami... Wallace Wiem, że z przekorą - żartuje sobie ;-) Wracając do Bismarcka i wyczesanych blaszek LR... Sieknąłem "parawana" ;-) na fotce razem z tym z zestawu... i dla odniesienia na Polskim Środku Płatniczym... Mając na uwadze komplet - boję się o moje zdrowie psychiczne... Uff, jeszcze siedem.... Pozdrawiam, Skell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 He he... Coś wiem o walce z tą drobnicą Trał prezentuje się świetnie!! Nic dodać nic ująć Uff, jeszcze siedem.... Cieszmy się że nie było ich 20 rozrzuconych po całym okręcie Pozdrawiam Maciek/Macisso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 Wallace Wiem, że z przekorą - żartuje sobie ;-) ... Mając na uwadze komplet - boję się o moje zdrowie psychiczne... Właśnie chciałem Cię spytać jak Ty to wszystko widzisz ? ? ? Ja musiałem zmienić rozdzielczość na kompie, jak zacząłem przeglądać Twoje zdjęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Dobrze, ze odpoczoles no ale zabieraj sie do pracy CZEKAMY Ja swojego Bisma. odstawilem zapatrzylem sie w Twojego.Powodzenia i czekamy na nowe zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Mam pytanie/uwagę (za co przepraszam ) Czy ten element w malowaniu które robisz był na pewno pomalowany na taki ciemny kolor?? Wydaje mi się że był to jasny szary. Jeśli się mylę to sorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi