kzugaj Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Co prawda Dawid na świat zawitał w maju ale czasu i tak jak na lekarstwo w weekendy a i tak jest co robić. W listopadzie żona jedzie z dzieciakami na urlop do polski wiec bede mial troszke więcej czasu aczkolwiek 8 Listopada bedzie premiera Call of Duty®: Modern Warfare® 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Witajcie!!!Wracam do budowy. Oł jeee ..może i mnie to zmotywuje do dalszych walk z B 8 Listopada bedzie premiera Call of Duty®: Modern Warfare® 3 xBox ps3 czy blaszak? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Sorki skell za offtop 8 Listopada bedzie premiera Call of Duty®: Modern Warfare® 3 xBox ps3 czy blaszak? Poczciwy blaszak bo inwestycja w PS3 czy XBOXA nie jest opłacalna w tym momencie gdyż CoD i Battlefield wycisną ostatnie soki z kart graficznych w konsolach . Co za tym idzie zaraz pojawią sie nowsze wersje Pozatym to granie w fps-y na konsoli to profanacja gatunku. nie ma to jak dobra mysza i klawiaturka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Pozatym to granie w fps-y na konsoli to profanacja gatunku. nie ma to jak dobra mysza i klawiaturka:) Święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio80 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 gratulacje .......świetny kawał roboty OBY TAK DO KOŃCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio80 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 NO CÓŻ .....REVELL(KA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio80 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 ja obstawiam że jest to malowanie Bałtyckie ,po niemiecku to RHEINUBUNG ćwiczenia reńskie ,bodajże wiosna 1941 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Witam, po długiej przerwie, za którą przepraszam klub Bismarckowców, który po wypuszczeniu na wodę kilku okrętów, też obniżył aktywność. Uff - długo mnie nie było, ale wracam do modelowania - Bismarck wyjęty/odkurzony i niedlugo ruszą dalsze prace, mam nadzieję że z kopyta. Dziękuję wszystkim, którzy pisali do mnie na PW i zagrzewali do dalszej walki z materią. Odpowiadam wszystkim i zapewniam wszem i wobec: każdy, nawet najmniejszy postęp w pracach nad Bismarckiem będę zamieszczał na modelworku. Pozdrawiam brać szkutniczą! skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Lutego 2012 Super Moderator Share Napisano 29 Lutego 2012 No to witamy na powierzchni i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Fajnie, że jesteś U mnie Bismarck też powoli wraca na główne stanowisko w stoczni Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Może bez Bismarck,a ale miło ogląda się Twoja prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 8 Marca 2012 Autor Share Napisano 8 Marca 2012 Dzięki panowie! Zgodnie z obietnicą, niewielka aktualizacja. Pierwsze koty za płoty. Na rozpęd, wziąłem się za niewielki, ale bardzo pracochłonny projekcik. Wahałem się czy wymieniać ten element na blaszany z LionRoara... Niestety wyszło "nie-za-idealnie", żaluzje trochę tańczą, ale już nie mam sił i chęci na ich poprawianie. Tak dla oddania skali projektu ;-) I w porównaniu z plastikowym oryginałem - jednak warto było trochę podziubać... Pozdrawiam, skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Małe, a cieszy Profesjonalna robota, używasz jakiejś zaginarki do blaszek? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Pierwsze koty za płoty i coś się ruszyło- fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Witam ponownie, używasz jakiejś zaginarki do blaszek? Nie, nie używam, gniotę blaszki moimi podstawowymi narzędziami ;-) ... a w stoczni: Wziąłem się za kolejną produkcję seryjną: ... a łatwo nie było... Posklejałem także kolejne piętro nadbudówek i wstępnie oblaszkowałem. Na fotce złożona rufowa nadbudówka z pokładem ogolonym pod wymianę galanterii plastikowej na blaszaną. A teraz temat dla Bismarckowców: na poniższej fotce model Revella (znowu) mija sie z poprawnym odwzorowaniem oryginału. Chodzi mi o niepoprawną przednią część mostku, powinna mieć "wcięcia po obydwu stronach". Niestety stwierdziłem to po sklejeniu i poprawa będzie znacznie trudniejsza niż przed montażem... Niestety nie pierwszy to już raz... Pozdrawiam skell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Witam, Widzę, że robota pomalutku ale do przodu. I jest ok. Nie zawsze mamy czas na przyjemności, takie życie. Mój Bismarck już dawno zwodowany ale oczywiście podczas prac nad nim podpatrywałem Twoje poczynania w temacie. Użyłem w nim tylko 1 upsetu i relingów czego żałuję ale tak wyszło. Teraz patrząc na Twoje postępy nabieram ochoty na Tirpitza razem z max dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Witam, Alex304 Nie zawsze mamy czas na przyjemności, takie życie ...oj tak, tak... Teraz patrząc na Twoje postępy nabieram ochoty na Tirpitza razem z max dodatków Czekam z wytęsknieniem! Kiedy startujesz? A tymczasem, po kolejnej przydługiej przerwie, stocznia wraca do pracy, stąd aktualizacja mego tasiemca o Bismarcku... "Wcięcia" na mostku poprawione, tzn wyrzeźbione... Kontynuując temat nadbudówki rufowej poprawiłem stanowiska dalmierzy i wziąłem się za jedną z większych blaszek zestawu LionRoar, a mianowicie za wykonanie pokładu sygnałowego. Bardzo obawiałem się budowy, ale praca poszła całkiem sprawnie, a efekty - oceńcie sami: i w porównaniu do Revellowskiego "oryginału" - Warto było! Oczywiście nie mogłem się powstrzymać i poskładałem nadbudówkę. Jak widać na ostatnim zdjęciu do całości przymocowałem frontową ścianę głównego hangaru lotniczego, a także usunąłem Eduardowskie blaszki z dachu hangaru. Odcięcie elementu ściany hangaru, od całości okrętu, było niezmiernie trudnym i ryzykownym zadaniem - napociłem się co niemiara. Uznałem, że takie rozwiązanie jest konieczne, połączenie ściany i reszty nadbudówki nie mogło obyć się bez szpachlowania, a te byłoby trudne, bądź niemożliwe (przynajmniej dla mnie) do wykonania na pokładzie okrętu. CDN. Pozdrawiam skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Czerwca 2012 Super Moderator Share Napisano 7 Czerwca 2012 Nooooo, w końcu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 Super. Mój ulubiony okręt z okresu WW2 ! Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Cześć Radku! Będą "abdejty" Jakieś? Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 Witajcie, wszystkich zainteresowanych uprzejmie informuję iż projekt mojego Bismacka wcale nie został zakończony - akurat jest na "standbaju", ale są duże szanse, że niedługo wróci na warsztat, a z postępami robót stoczniowych będziecie oczywiście informowani na bieżąco. Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie PM'y i pamięć ;-) skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor252 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Pytanie mam do ciebie czy moglbys napisac z czego masz te blachy do modelu chodzi mi o skrzynki, okiennice i ine dodatki ktore nie wystepuja w big edzie. Jesli moglbys wymienic je nazwy i gdzie je nabyles bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Kruca, warsztat "wisi" na forum bez mała tyle samo czasu, co ja sam, nawet są pewne podobieństwa: on się nie może skończyć, a ja nie mogę z niczym poważniejszym wystartować Szkoda tylko, że Kanclerz nie może się doczekać wodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Jak sie cofniesz kilka stron (chyba ze 20) to sie dowiesz ze jest to zestaw blach Lion Roar dedykowany do Bismarcka Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Czołem! Po kilkukrotnym "skoku w bok" z figurkami świata Warhammera 40k oraz po kilku innych mniejszych i większych projektach modelarskich, pragnę uroczyście ogłosić powrót do stoczni. Liczę, że Kanclerz w końcu doczeka się wodowania... BTW mój projekt trwa już 6 lat, to jest o dwa lata dłużej niż budowano oryginał w skali 1:1 W międzyczasie hosting na którym przechowywałem fotki, wypiął się na mnie i na poprzednich stronach nie widać obrazków. Fotki oczywiście mam i jak tylko otrzymam od adminów dostęp, popodmieniam linki od początku mego wątku-tasiemca. Robiąc faktyczny remament i powrót do przeszłości pt: "gdzie to ja jestem?", dorzuciłem brakujące elementy na nadbudówce rufowej: Oczywiście nie obeszło się bez "przymiarek" z kadłubem: Całość zaczyna wyglądac satysfakcjonująco jak na skalę 1/350. Poniżej cały Bismarck na warsztacie: Pozdrawiam skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi